vaistai.lt

2015 m. Nobelio medicinos premija skirta už parazitinių ligų gydymą (1107/0) 

2015 m. Nobelio medicinos premija skirta už parazitinių ligų gydymąŠių metų Nobelio medicinos premijos laureatais tapo airis Viljamas Kempbelas (William Campbell), japonas Satošis Omura (Satoshi Omura) ir kinė Juju Tu (Youyou Tu).
 
W.Campbell ir S.Omura atrado naują vaistinę medžiagą, kurios modifikuoti preparatai radikaliai sumažino onchocerkiazės (upinio aklumo) ir limfinės filariozės (dramblialigės) dažnumą, taip pat pasirodė esantys veiksmingi gydant kitas, apvaliųjų kirmėlių sukeliamas parazitines ligas. Juju Tu premiją gavo už atradimus, susijusius su naujoviškais maliarijos gydymo metodais, kurie padėjo reikšmingai sumažinti maliarija užsikrėtusių pacientų mirštamumą.
 
 „Šie atradimai suteikė žmonijai naujų galingų priemonių kovoti su ligomis, kurios kasmet paveikia šimtus milijonų žmonių“, – sakoma Nobelio komiteto pranešime. Nobelio komiteto pirmininkė pabrėžė, kad laureatais paskelbtų mokslininkų išradimai ne tik sunaikina parazitą žmogaus organizme, bet, kas labai svarbu, stabdo infekcijos plitimą.

 

Informacija iš:

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos