vaistai.lt

Nenustebkite, kad jūsų nemėgsta, jeigu taip elgiatės (1070/0) 

Nenustebkite, kad jūsų nemėgsta, jeigu taip elgiatėsGalite sakyti, kad patikti nė nebūtina. Ir būsite teisūs, tačiau jeigu norite sukurti malonius ir draugiškus santykius su aplinkiniais, pernelyg nelendant į sielos reikalus, pravartu apgalvoti ir savo elgesį. Galiausiai priešiškas nusiteikimas vienas kito atžvilgiu sukelia įtampą, stresą ir nemalonią jauseną. Ar ne geriau bent jau maloniai vienas kitą pakęsti?

Štai dėl kokių priežasčių kyla daugiausiai nesusipratimų:

Per dažnai kartojate „Aš“

Kuo dažniau kartosite „aš“, tuo dažniau sudarysite žmogui įspūdį, kad esate tik savimi besirūpinantis egoistas. Todėl kalbėdami šį įvardį pasistenkite išmesti iš savo žodyno. Frazės, prasidedančios „O aš tai...“ ir pan., dažniausiai šviesas nukreipia tik į jus, tad pasistenkite ir savo pašnekovams parodyti pagarbą ir atitinkamą dėmesį.

Jūs nuolat pertraukiate pašnekovą

Tiems, kam pavyksta ramiai išklausyti tai, ką kalba kiti, gali džiaugtis turintys tikrą talentą. Nuolatos petraukinėdami kitus, jūs demonstruojate ne tik nepagarbą, bet ir savo neišsiauklėjimą, prastą skonį ir toną.

Net jeigu manote, kad jūsų komentaras laiku ir vietoje, ar norite pasakyti tai, ką vėliau manote pamiršiantys, geriau leiskite pabaigti mintį savo pašnekovui. Kitaip atrodysite lyg nekantrus, savimyla ir pernelyg gerai save vertinantis asmuo.

Jūs neatsakote į laiškus ir neperskambinate radę praleistą skambutį

Neverskite laukti – darbinė etika reiškia, kad į tokius dalykus reikia reaguoti operatyviai. Ir jeigu ignoruojate laiškus ir skambučius, tai aišku tik viena – negerbiate žmonių, su kuriais reikia bendrauti, taip pat jie gali pagalvoti, kad jūs nesate susidomėję jais ir tam tikrais reikalais.

Taigi, net jei neturite laiko ir negalite jo skirti atsakymams į laiškus ar perskambinti, tai bent jau brūkštelėkite laišką, kad susisieksite vėliau.

Pervertinate save ir savo pasiekimus

Geriau kai jus giria kiti, o ne savigyra užsiimate pats. Tai itin erzina žmones, kadangi dažniausiai pagyros sau būna perdėtos ir išpūstos. Nieko keisto sulaukti kreivų žvilgsnių, jeigu prisiimate laurus tik sau, kai, tarkime, kokiame projekte dalyvavo visa komanda.

Tiesa, suvaidintas kuklumas taip pat nėra geras pasirinkimas, todėl geriau apie savo pasiekimus kalbėti ramiai, be didžiulio pasitenkinimo ir teisingai – taip tikrai sulauksite pagarbos, o ne išprovokuosite negatyvą ir pavydą.

Kalbate pašnibždomis

Jūsų pašnekovas turi ne tik įsitempti, kad išgirstų, ką murmate po nosimi, bet dar ir pasistengti suprasti, ką jūs turite galvoje. Tai išties erzina. Galiausiai, kai šalia mūsų žmonės kalba šnabždėdamiesi, jaukia atmosfera net nekvepia. Pasistenkite aiškiai išsakyti savo mintis, o ne slėptis po drovumo ir kuklumo kauke.

Jūs rėkaujate

Galite sakyti, kad toks jūsų balso tembras, bet iš tikrųjų, kiekvienas mūsų gali išmokti kalbėti ramiai. Kai rėkaujate viešoje vietoje, tai skamba erzinančiai, net sukelia nemalonius jausmus. Juolab, tai žmonės sieja su nekokiu jūsų išsiauklėjimu bei ribotu mandagumu. Tiesiog atraskite vietą ir laiką, kai galėsite garsiai šnekėti be jokios sąžinės graužaties ir su tais, kuriems tai priimtina.

Jūs nežiūrite savo pašnekovui į akis

Itin nemandagu, kai jūsų akys laksto šen bei ten. Pašnekovas gali jaustis nejaukiai, susidaryti įspūdį, kad jums nemalonu bendrauti arba jūs meluojate. Žinoma, akylas hipnotizuojantis žvilgsnis – taip pat nekoks pasirinkimas. Tačiau svarbiausiais pokalbio momentais vis žvilgtelėdami pašnekovui į akis sudarysite įtikinamą įspūdį, o ir žmogus pasijaus svarbus, pats pokalbis taps produktyvesnis.

Jūs kvėpinatės itin gausiai

Nėra nieko nemaloniau, kai žmogus skleidžia nemalonų kvapą, tačiau padauginę kvepalų taip pat nesukuriate gero įspūdžio. Juolab, kad dėl aromato kitiems žmonėms gali pradėti skaudėti galvą, kiti galbūt netoleruoja tam tikrų kvepalų natų. Sutikite, sėdėti viename kabinete su žmogumi, kurio kvepalų šleifas jaučiamas keliuose aukštuose, nėra pats maloniausias jausmas. Verta kvėpintis saikingai ir suvokti, kad kvepalai labai intymus ir privatus dalykas. Juos turi jausti tie, kuriuos mielai įsileidžiate į savo intymią zoną, o ne visas pasaulis.

Esate išdidus ir arogantiškas

Jaučiate, kad esate už kitus geresnis ir tą demonstruojate visa esybe? Nenustebkite, kad jūsų nemėgsta. Išmintingas žmogus niekuomet nesistengs sužibėti pažemindamas kitą, kad ir koks šaunus bebūtų. Tai kalba tik apie vidinę tuštybę ir neišsiauklėjimą, etikos nebuvimą.

Jūs nesilaikote duoto žodžio

Jeigu tokia situacija tampa kasdienybe, natūralu, kad ilgainiui žmonės pradės jumis netikėti ir nepasitikėti. O tokia reputacija dažniausiai sukelia norą kitiems jūsų šalintis. Jeigu neišpildote savo pažadų, verčiau ir nežadėkite, nenorėkite pasirodyti geresniu, kadangi rezultatas bus apgailėtinas. Pagalvokite apie tai, ar tikrai galite ištarti „taip“.

Liežuvaujate

Vienas nesmagiausių dalykų, kuriuos esame greičiausiai patyręs kiekvienas, susijęs su apkalbomis. Be to, liežuvautojų nemėgsta net tie, kurie su malonumu klausosi, kokias šie paskalas nešioja. Apkalbinėtojai turėtų suprasti, kad dalinasi intymia, tik jų akimis susidaryta informacija, kišasi ne į savo reikalus ir sukelia tikrą sumaištį tam tikrų asmenų gyvenime. Ar labai norėtumėte atsidurti apkalbinėjamų žmonių vietoje? Štai ir praverdami burną pamąstykite apie tai, ką darote.

Esate godūs

Tie kurie nuolatos kažko prašo, ir tie, kurie niekada nesutinka pasidalinti, kad ir šokolado gabalėliu, nėra patys mėgstamiausi žmonės kompanijoje. Išmokite į pastarąsias situacijas reaguoti lanksčiai. Dosnumas smulkmeniškose situacijose tikrai yra įvertinamas teigiamai. Juk tas, kas duoda, dažniausiai džiaugiasi maloniais mainais.

Esate netaktiški

Užduodate nekorektiškus klausimus, lendate ne į savo reikalus, kamuojate pašnekovą klausimais apie asmeninius ir intymius išgyvenimus... Taip užspaudžiate žmones į kampą ir jie jaučiasi nejaukiai, kai laukiate atsakymo. Juk tai su jumis susiję mažiausiai! Jeigu nesate geriausia draugė, geriau apsiribokite dalykiškais ir taktiškais klausimais, kurie padeda palaikyti pokalbį, o ne verčia žmogų sukti galvą, kaip jūsų kuo greičiau atsikratyti.

Beje, dar viena svarbus aspektas – žmonėms labai nepatinka, kai prieinate per arti, palaikydami pokalbį. Pažeidžiama intymi erdvė verčia jūsų šalintis, tad saugaus atstumo laikykitės ne tik vairuodami, bet ir bendraudami. Ne kiekvienam malonu jausti alsavimą į nugarą.

Netvarka darbo vietoje ir nesirūpinimas savo išvaizda

Maisto likučiai, nešvarūs puodeliai, netvarkingi popieriai, išmėtyti ant darbo stalo trukdo ir jums patiems, kadangi menkina darbingumą. O ką jau kalbėti apie tai, jeigu nesilaikoma elementarių higienos taisyklių... Švara ir tvarka išoriniame gyvenime simbolizuoja ir jūsų vidinį nusiteikimą. Ir jeigu higiena jums paskutinėje vietoje, nenustebkite, kad jūsų gali šalintis ir visai netrokšti bendrauti.

Duodate patarimus, kai jūsų niekas neprašo

Daugeliui nėra įdomu, ką darytumėte jūs ir kaip reaguotumėte, ypač, jeigu niekas jums net neuždavė klausimo. Ką galite padaryti geriausio, tai tiesiog išklausyti ir, jeigu pašnekovas sutinka, pasakyti savo nuomonę. Visa kita – tai jau ne jūsų prerogatyva. Taigi, išmokite laikyti liežuvį už dantų ir žinokite, kada tinkamas laikais pasidalinti patarimais, o kada leisti įvykiams tekėti sava vaga.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos