vaistai.lt

Mumio – sveikatos eliksyras (25685/0) 

Mumio –sveikatos eliksyrasKalnų balzamas, gyvybinės energijos užtaisas, gamtos dovana, uolų kraujas – tai tik keli iš daugelio epitetų, kuriais šiuo metu vadinamas kalnų plyšiuose susidarantis balzamas – mumio. Rytų civilizacijose jau prieš šimtmečius vertinta medžiaga šiandien vis plačiau naudojama ne tik sveikatai stiprinti, bet ir diabetui, lūžiams gydyti ar net organizme susidarantiems akmenims tirpdyti.

MAŽA, BET GALINGA

Natūraliai kalnuose susidaranti ir kelias dešimtis mineralų ir mikroelementų turinti medžiaga vis labiau įsitvirtina holistinėje medicinoje. Uždarosios akcinės bendrovės „Ekovisa“ vadovė Edita Mauragaitė pastebėjo, kad, vis populiarėjant mumio, nedaug kas išskiria itin vertingą šios gamtos dovanos ingredientą – fulvo rūgštį. Anot pašnekovės, farmakologai yra pripažinę, kad mumio medžiaga yra tikra natūralios augalijos, kuri prisotinta fulvo rūgšties, tvirtovė. Viso pasaulio mokslininkai ir gydytojai, susipažinę su fulvo rūgštimi, pradeda pripažinti jos neeilinį potencialą. „Šis proveržis didės, nes nuolat pasirodo vis naujų tyrimų rezultatų, patvirtinančių išskirtines fulvo rūgšties savybes“, – patikino E.Mauragaitė. Fulvo rūgštis – pačios gamtos sukurta tobula priemonė, kuri aprūpina ląsteles reikiamomis medžiagomis, kartu pašalindama iš ląstelės tai, kas nereikalinga. Ji yra itin mažos molekulinės masės, todėl lengvai prasiskverbia pro žmogaus audinius ir ląsteles. „Rezultatai yra tiesiog fenomenalūs“, – konstatavo pašnekovė. Rūgštį ištirpinus žemoje temperatūroje, išlieka visos vertingosios ir būtiniausios savybės. Ruošiant skystus mumio preparatus, naudojamos itin pažangios technologijos, kad išgrynintoje mumio medžiagoje liktų visos geriausios fulvo rūgšties savybės.

MUMIO ŽINOMA NUO SENO

Mumio –sveikatos eliksyras„Mumio yra žinoma nuo senų senovės ir dėl puikios sudėties naudojama kaip puiki medžiaga organizmui atjauninti“, – pastebėjo vaistininkas ir žolininkas Virgilijus Skirkevičius. Pašnekovo teigimu, ši kalnų dovana yra itin naudinga vyresnio amžiaus žmonėms ir ilgai diabetu sergantiesiems, nes mumio – itin lengvai organizmo įsisavinama medžiaga. Uolų krauju tituluojamas mumio gerai atnaujina organizmo medžiagų apykaitą, stiprina imunitetą, didina fizinę ištvermę, suteikia jėgos ir stiprybės, papildo kiekvieną organizmo ląstelę reikalingomis bioaktyviomis medžiagomis. Mumio siūloma vartoti ne tik vyresniems ar įvairių ligų kamuojamiems, bet ir kasdien aktyviai dirbantiems ir norintiems gerą savijautą išsaugoti žmonėms.

REIKIA NEDAUG

Anot V.Skirkevičiaus, nedidelį grynos medžiagos kiekį – ant peilio galiuko – ištirpinus stiklinėje šilto vandens išgerti pakanka vieną kartą per dieną. Toks tirpalas padeda atgauti jėgas po sunkių ligų, inkstų sistemos uždegimų, taip pat skausmingai šlapinantis.

Mumio rekomenduojama vartoti ir neseniai iškentusiesiems kaulų lūžius, sausgyslių, raumenų plyšimus. Šią medžiagą rekomenduojama naudoti apie mėnesį. „Moksliniai tyrimai rodo, kad mumio pagreitina regeneraciją, padeda greičiau atsikurti pažeistiems audiniams“, – pastebėjo V.Skirkevičius.

GERAS PALYDOVAS

Visiškai natūraliai susidaranti medžiaga itin vertinga kaip kasdienis geros sveikatos šaltinis ir siekiant išsivaduoti iš kitų ligų gniaužtų.

Medžiaga iš kalnų tinkatiems, kuriems reikia tirpdyti akmenis tulžies pūslėje ar inkstuose. Pašnekovas pabrėžė, kad mumio tižina organizme susidariusius akmenis, todėl smarkiai mažėja tulžies kanalo užkimšimo ir inkstų ar tulžies pūslės priepuolių rizika, kuri atsiranda akmenis tirpdant įprastu būdu. „Naudojant preparatus, tirpdančius akmenis, reikėtų vartoti ir mumio, nes jis neleidžia tirpstantiems akmenims judėti, o verčia juos tižti, jie netenka aštrių kampų“, – paaiškino gerai žinomas specialistas. Uolų krauju neretai vadinamą medžiagą patartina vartoti ir kartu su kitais žoliniais preparatais, nes mumio pagerina jų įsisavinimą.

VEIKSMINGIAUSIAS-NATŪRALUS

Šiuo metu esama ne tik įvairių rūšių pačios medžiagos, bet ji ir pateikiama įvairiai. Mumio dabar galima įsigyti kapsulėmis, tabletėmis bei skysto pavidalo. Pašnekovo teigimu, efektyviausiai medžiaga įsisavinama ir veikia ją naudojant tokios konsistencijos, kokios ir yra išgaunama iš kalnų. Gaminant kapsules ar tabletes naudojama aukšta temperatūra, papildomos medžiagos, todėl gali būti prarandamos vertingosios mumio savybės. „Vertėtų rinktis mažiau apdorotą mumio. Tada ir medžiagos kiekio reikia mažiau“, – pastebėjo V.Skirkevičius.

„Sekret Mumio“ atstovas Lietuvoje –
UAB Ekovisa. Tel.: 8 606 84 524,
, www.mumio.lt

Informacija iš: „Kauno diena“, „Klaipėda“, priedo „Sveikata“, Nr. 12.







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos