vaistai.lt

6 tiesos apie plaukų dažymą (2057/0) 

6 tiesos apie plaukų dažymąPlaukų dažymas ne toks jau paprastas dalykas, ypač, kai norime tobulo rezultato. O juk pasitaiko ir ne visai pavykusių variantų, kai plaukai primena ką tik išsiritusio geltono viščiuko plunksnas ar miške želiančias samanas. Tik ar visada kaltas kirpėjas?

Štai ką verta žinoti, kai pasiryžtate nusidažyti plaukus – pataria meistras Miguelis Angarita  iš Niujorko.

Mitas ar tiesa: Palaukite 24 valandas po dažymo ir tik tada plaukite galvą
Tiesa. Net jeigu labai norite išsitrinkti galvą, verčiau neskubėkite. Blogiausiu atveju rinkitės sausą šampūną. „Nerekomenduojama plauti plaukų pirmas 24 valandas, kadangi spalva turi „prisitaikyti“, „prilipti“, o plovimas gali pašalinti tam tikrus atspalvius, blizgesį ir panašiai“, – teigia specialistas. 

Mitas ar tiesa: Neturėtumėte dažyti plaukų moteriškų ciklų metu
Mitas. Tai vienas populiariausių mitų, kurį galima rasti interneto tyruose. Nežinia, kodėl jis pasklido, bet matyt tai susiję su mintimi, neva dėl hormonų pokyčių plaukai kitaip priima dažus. Paprastai tariant, spalva gali jums labai nepatikti. Tačiau baimintis nėra ko – pasak žinovų, tai visiškai netiesa ir plaukus galite dažyti kada tik norite, t. y. neprisitaikydamos prie moteriškų ciklų.

Mitas ar tiesa: Eidamos dažyti plaukų, nesinaudokite sausu šampūnu
Tiesa. Bent jau iš dalies. Jis gali tikti po plaukų dažymo, tačiau greičiausiai teko girdėti, kad naudojamas prieš dažymą sausas šampūnas – ne itin puikus pasirinkimas, mat užkerta kelią plaukams įgauti sodrią spalvą. Tačiau tai priklauso nuo jame esančių ingredientų. Miguelis Angarita tikina, kad jeigu sausame šampūne yra, tarkime, vaško, dažai į plaukus neįsiskverbs taip gerai, kaip galėtų. Kaip žinoti, ar šampūnas gali būti dėl to kaltas? Skaitykite etiketes, taip pat verta žinoti, kad esantis su atspalviu jis taip pat dažnai sustabdo idealią plaukų dažymo proceso eigą.

Mitas ar tiesa: raudonplaukės greičiausiai praranda spalvą
Tiesa. Specialistas sako, kad raudonų dažų molekulės yra didesnės negu kitų, tad dalis jų įsiskverbia į plaukų vidų, kita dalis lieka paviršiuje. Taigi, dėl šios priežasties raudonplaukės sodria plaukų spalva mėgaujasi kur kas trumpiau nei kitos.

Mitas ar tiesa: Dažytus plaukus saugantys šampūnai tėra reklamos triukas
Mitas. Tokie plaukų šampūnai išties veiksmingi ir netgi būtini, jeigu norite išlaikyti gražią ir neišblukusią plaukų spalvą. „Tie, kurie sukurti be sulfatų, parabenų, kitų žalingų priemonių, yra puikus dažytų plaukų pasirinkimas“, – teiga M. Angarita.

Mitas ar tiesa: ruošiantis dažyti plaukus, reikia ateiti su ką tik ištrinktais plaukais
Mitas. „Kuo nešvaresni plaukai, tuo geriau“, –  tikina specialistas. Natūralūs riebalai apsaugo skalpo odą nuo sudirgimo, kurį gali sukelti plaukų dažai.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos