vaistai.lt

7 taisyklės odos detoksikacijai (1796/0) 

7 taisyklės odos detoksikacijaiOdoje atsispindi visas mūsų gyvenimo būdas – nesveiko maisto kalnai, nuodėmingasis alkoholis, rūkymas ar nemiga. Visa tai įrėžia ne tik raukšles – veidas atrodo papilkėjęs, pasenęs ir sukritęs, tad jeigu norite skaisčios odos, reikia griebtis efektyvių priemonių.

Mes nekalbame apie plastines operacijas ar brangiausius kremus, kurie neišspręs jūsų problemų, geriausiu atveju – apmažins pasekmes, tačiau nenaikins priežasčių. Geriausia pradžia – tai odos detoksikacija. Tai lyg generalinė tvarka jūsų organizme, kai iš giliausių kampelių reikia pašalinti pasislėpusius toksinus ir kitas mums kenkiančias medžiagas. Pradėkite nuo mitybos, dienos režimo ir kruopščios priežiūros. Jau po kurio laiko jūsų oda atrodys nuostabiai!

Teisingai prižiūrėkite odą

Reguliariai valykite odą, nes ant jos per dieną susikaupia itin daug dulkių, nešvarumų, negyvų ląstelių. Geriausia tam pasitelkti odos šveitiklį, kurio sudėtyje būtų vaisių rūgščių, taip pat labai tinka įvairios molio kaukės, kurios švelnina odą, suteikia jai švytėjimo, sugeria riebalų perteklių, taip pat tonizuoja, stangrina.

Tam, kad sugrąžintumėte odai sveiką spalvą, pašalintumėte patinimus, reguliariai atlikite masažą. Naudokite kremus su antioksidantais, vitaminais ir kitomis odą puoselėjančiomis sudėtinėmis dalimis, pavyzdžiui, hialurono rūgštimi. Kartu su masažu tokios priemonės patenka į giliausius odos sluoksnius, sustiprina kraujotaką, prisotina odą deguonies, tad veidas atsigauna ir tampa jaunesnis. Beje, verta žinoti, kad vitaminas C odą veikia itin teigiamai, kadangi stiprina kraujagyslių sieneles, oda tampa skaisti, spindinti, prisotinta drėgmės.

Sugrąžinkite odai švytėjimą

Bet kokie mūsų nuodėmingi poelgiai su savo organizmu kaipmat išryškėja akyse ar paakių zonoje. Pajuodę paakiai, patamsėjimai, raukšlelės, sausa, pleiskanojanti oda labai sendina. Ką daryti?

Miegokite ant nugaros, kadangi toks būdas padės išvengti skysčių kaupimo akių srityje ir pačiame veide;

Naudokite jau patvirtintas ir akis gelbstinčias priemones: agurkų griežinėlius, ledukus, arbatos pakelius, pridėkite šaltus šaukštus. Tai yra, tiks viskas, kas šaldo ir nuima patinimus;

Rinkitės kremus su vitaminu K, kofeinu. Šios priemonės suaktyvina kraujotaką, pašalina papildomus skysčius, todėl išvengiame patinimų ir pajuodusių paakių. Tam, kad šios priemonės veiktų dar geriau, padėkite jas kuriam laikui į šaldytuvą.

Laikykitės grafiko

Ne veltui mums specialistai sako, kad reikia išsimiegoti. Netgi tada, kai atrodo neturite niekam laiko, jo stenkitės atrasti miegui. Ne mažiau kaip 8 valandos miego padės jums išvengti streso, kuris labai greitai atsispindi odoje.

Pamirškite alkoholį

Kad ir kokį besirinktumėte, ar manytumėte, kad nestiprus jis daro mažesnę žalą, labai apsirinkate. Alkoholis – diuretikas, todėl iš organizmo pašaliname skysčius, mineralus, o vėliau dėl to išsiplečia mūsų kapiliarai. Nieko sau dovanėlė, ar ne? Ilgainiui oda vis sausės, paraus, gali atsirasti raudonų šerpetojančių plotelių, uždegiminių židinių.

Gėrimų režimas

Ne tik alkoholis neigiamai veikia odą. Jeigu kasdien geriate daug kavos, taip pat netenkate daug skysčių. Verčiau jau rinkitės žolelių arbatą, kuri tonizuoja, suteikia energijos ir padeda organizmui išlaikyti skysčių balansą. Nepamirškite gerti kuo daugiau skysčių – tai yra bent kelis litrus per dieną.

Odą į skaisčiųjų gretas sugrąžins ir vanduo su citrina, kadangi šis derinys pasižymi puikiu poveikiu – detoksikuoja odą, saugo nuo uždegimų, jame gausu antioksidantų. Geriausia vandenį su citrina gerti ryte, o jeigu skonis pabodo, pagardinkite agurkais ar mėtomis.

 Mityba

Pabandykite kurį laiką pagyventi be saldėsių, rūkytų mėsos gaminių, aštrių, riebių patiekalų. Įtraukite į racioną antioksidantų gausių produktų, įvairių salotų, žalumynų, vaisių, riešutų, daržovių. Venkite cukraus, druskos, majonezo, riebių padažų, nesveiko maisto, užkandžiavimo, ypač vakarais.

Judėkite

Stenkitės kasdien vaikščioti bent vieną valandą, lipti laiptais, o ne keltis liftu, ryte daryti mankštą, o darbe neužsisėdėti. Fizinis aktyvumas yra būtinas gerai savijautai, stangriam kūnui ir taip pat sveikai odai. Pabandę pakeisti ritmą ilgai nelauksite, kol išvysite pirmus rezultatus.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos