vaistai.lt

Ukrainai perduota humanitarinė pagalba antivirusiniais vaistais (1064/0) 

Ukrainai perduota humanitarinė pagalba antivirusiniais vaistaisSausio 29 dieną Lietuvos ambasadorius Ukrainoje Marius Janukonis dalyvavo Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos (LR SAM) padovanotų Ukrainai antivirusinių vaistų perdavimo ceremonijoje. Vaistus priėmė Ukrainos Sveikatos apsaugos ministras Aleksandras Kvitašvilis.

A. Kvitašvilis nuoširdžiai dėkojo Lietuvai už operatyvią paramą šiuo metu kiaulių gripo protrūkį išgyvenančiai Ukrainai. Lietuva kol kas vienintelė šalis suteikusi tokią ypač reikalingą paramą Ukrainai.

Iš Sveikatos apsaugos ministerijos tvarkomo valstybės rezervo ir iš Sveikatos apsaugos ministerijos materialinių atsargų rezervo Ukrainai skirtos 30 088 dviejų rūšių antivirusinių vaistų pakuotės. Vadovaujantis Valstybinės pasirengimo gripo pandemijai programos nuostatomis ir atsižvelgiant į Pasaulinės sveikatos organizacijos rekomendacijas, LR SAM buvo sukaupusi antivirusinių vaistų, skirtų gripo profilaktikai ir gydymui, atsargas.

Vyriausybė, atsižvelgdama į LR SAM prašymą leido šias atsargas panaudoti suteikiant humanitarinę pagalbą Ukrainai. Humanitarinės pagalbos siunta Ukrainai buvo pristatyta sausio 25 dieną. Vaistai jau paskirstyti į labiausiai epidemijos apimtus Ukrainos regionus.

SAM Ryšių su visuomene skyrius

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos