vaistai.lt

Plaukų grožis ir vešlumas taip pat priklauso nuo tinkamos galvos odos priežiūros (1271/0) 

Plaukų grožis ir vešlumas taip pat priklauso nuo tinkamos galvos odos priežiūrosJei turite kažkokių galvos odos sutrikimų, tokių kaip pleiskanos, greičiausiai neskyrėte jai labai daug dėmesio. Tačiau sveika galvos oda yra gyvybiškai svarbi, norint džiaugtis jaunatviškais ir gražiais plaukais.

Genai, kasdienis stresas, hormonų pokyčiai bei dažnas įvairių plaukų modeliavimo priemonių naudojimas daro įtaką sveikai galvos odai. Visi šie veiksniai sukelia padidėjusį riebalų kaupimąsi, kuris užkemša ir sukelia uždegimą plaukų folikuluose. Dėl to sutrinka plaukų augimas, drėkinimas, ir galiausiai tai atveda prie plaukų netekimo.

Mūsų mityba taip pat daro didelę įtaką plaukų sveikatai ir grožiui. Jei kenčiate nuo sausos galvos odos, į savo maisto racioną įtraukite daugiau omega-3 riebalų rūgščių – valgykite daugiau riebios žuvies. Vegetarės ir veganės taip pat turi nepamiršti baltymų bei papildyti savo mitybos geležimi, jei nori turėti sveikus ir gražius plaukus.

Kiti šaunūs būdai palaikyti puikią galvos odos būklę yra stengtis planuoti plaukų procedūras – tokias, kaip plaukų dažymas – ne menstruacijų metu, kadangi tomis dienomis visa mūsų oda yra ypač jautri. Taip pat naudokite kondicionierių 24 valandas prieš vizitą pas kirpėją – tai palaikys natūralų galvos odos pH.

Dauguma vengia naudoti kondicionierių prie šaknų, nes bijo, kad plaukai prilips ir neatrodys tokie purūs. Tačiau lygiai taip pat, kaip veidui reikia drėkinamojo kremo, taip ir norint turėti sveiką galvos odą, reikia ją drėkinti. Tas pats galioja odos šveitimui. Galvos odai kartą per savaitę naudokite šveitiklį – jis pašalins negyvas odos ląsteles, atgaivins galvos odą, o tai paskatins plaukų augimą.

Kovoje su plaukų plonėjimu ekspertai rekomenduoja kartą per savaitę galvos odai taikyti giluminį valymą. Reikia žinoti, kad karštas oras gali pakenkti galvos odai – ji gali išsausėti, pleiskanoti, nudegti saulėje, ir apskritai bendra plaukų būklė gali pablogėti.

Taip pat atminkite, kad pernelyg riebi galvos oda gali sulėtinti plaukų augimą bei sumažinti plaukų apimtį. Tikinama, kad gali padėti augalinis, pavyzdžiui, arganų aliejus. Gali atrodyti nelogiška aliejumi tepti ir taip riebaluotus plaukus, tačiau papildomas maitinimas apgaus galvos odą ir ji nebegamins tiek daug riebalų.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos