vaistai.lt

Neteisingai paženklinta duona surenkama iš rinkos (850/0) 

Neteisingai paženklinta duona surenkama iš rinkosValstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad gyventojai gali grąžinti prekybininkams šviesią pusruginę duoną „Kaimiška“ (geriausia suvartoti iki 2016 04 26, pakuotėse po 0,5 kg). Šios duonos gamintojas – UAB „Gudobelė“ (J.Basanavičiaus g. 37 B, Kaišiadorys).

Gavę vartotojo skundą, Kaišiadorių valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai nedelsiant patikrino UAB „Gudobelė“ keptą „Kaimišką“ duoną. Iš tiesų, šios duonos ženklinimo etiketėse nebuvo nurodytas alergenas – lieso pieno milteliai. Viso buvo pagaminti ir sufasuoti 698 vnt. duonos kepaliukų.

UAB „Gudobelė“  „Kaimiška“

„Pagal Europos Sąjungoje veikiančius teisės aktus, ženklinant fasuotus maisto produktus, sudedamųjų medžiagų sąraše būtina nurodyti visas alergiją ar netoleravimą sukeliančias medžiagas. Be to, tokios medžiagos turi būti pateikiamos aiškiai išskirtos iš kitų sudedamųjų dalių sąrašo (pasirenkant tam tikrą šriftą, stilių ar fono spalvą)“, – teigė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vyriausioji specialistė Vida Jarošienė.

UAB „Gudobelė“ uždrausta platinti ir nurodyta nedelsiant surinkti iš rinkos visą neteisingai paženklintos partijos duoną.

 

Informacija iš:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos