vaistai.lt

Nusipelniusio Lietuvos sveikatos apsaugos darbuotojo vardas – kontrolės specialistei (694/0) 

Nusipelniusio Lietuvos sveikatos apsaugos darbuotojo vardas – kontrolės specialisteiGegužės 3 d. sveikatos apsaugos ministras Juras Požela grupei žinomų Lietuvos medicinos mokslo atstovų, sveikatos apsaugos sistemos darbuotojų Vilniuje įteikė garbės ženklus ir pažymėjimus, liudijančius apie Nusipelniusio Lietuvos gydytojo ir Nusipelniusio Lietuvos sveikatos apsaugos darbuotojo vardo suteikimą.

Už nuopelnus sveikatos apsaugai Nusipelniusio Lietuvos sveikatos apsaugos darbuotojo vardas suteiktas ir garbės ženklas įteiktas Panevėžio teritorinės ligonių kasos (TLK) Kontrolės skyriaus vyriausiajai specialistei Reginai Venckienei. 2012 m. šį apdovanojimą taip pat yra gavęs Panevėžio TLK direktorius Jonas Narbutas. 

Gydytojo pediatro išsilavinimą turinti R. Venckienė  Panevėžio TLK dirba nuo įstaigos įkūrimo pradžios. Ji aktyviai dalyvavo plėtojant visą sveikatos sistemą ir vystant privalomojo sveikatos draudimo (PSD) sistemą Lietuvoje. Teikė siūlymus teisiniam sistemos reglamentavimui. Turėdama ilgametę patirtį asmens sveikatos priežiūros įstaigų kontrolės srityje, dabar teikia metodinę pagalbą gydymo įstaigoms, orientuojasi į prevencinę kontrolę.

„Kartą gyvenime davus Hipokrato priesaiką, žinai, kad jos esmė – sąžiningai dėl pacientų sveikatos padaryti viską, ką gali, nelaukiant atpildo.  Ir nesvarbu, ar dirbi gydytoja, ar kitaip rūpiniesi žmonių sveikata. Be abejo, esu maloniai nustebinta ir džiaugiuosi, kad pastebėtas kuklus mano indėlis į sveikatos sistemą, bet taip pat noriu pabrėžti, jog šis įvertinimas yra ne tik mano, bet ir Panevėžio TLK bei visų ligonių kasų kasdienės veiklos įvertinimas. Manyčiau, kad sėkmingam darbui didelės įtakos turi kolektyvo darna, bendradarbių patarimai ir pastabos, geranoriškas partnerių bendradarbiavimas" – sako Kontrolės skyriaus specialistė.

R. Venckienė anksčiau yra dirbusi Respublikinėje Panevėžio ligoninėje, Panevėžio sporto mokykloje, vėliau 20 metų dirbo Panevėžio miesto vaikų poliklinikoje apylinkės pediatre, buvo gerbiama, dar ir dabar geru žodžiu minima vaikų gydytoja. Panevėžio TLK R. Venckienė atlieka Kontrolės skyriaus vyresniojo eksperto funkcijas, aktyviai dalyvauja apskritojo stalo diskusijose, susitikimuose su pacientų organizacijomis, gyventojų bendruomenėmis, visuomenės sveikatos specialistais ir kt., rūpinasi, kad Panevėžio ir Utenos apskričių gyventojai kuo aktyviau tikrintųsi pagal prevencijos programas.

Šįmet tarp gavusiųjų Nusipelniusio Lietuvos sveikatos darbuotojo vardą yra ir Vilniaus TLK direktorius Vytautas Mockus, nusipelniusiųjų vardai suteikti dviem Utenos apskrities gydymo įstaigų darbuotojams.

Panevėžio TLK informacija

 

Informacija iš:

Valstybinė ligonių kasa

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos