vaistai.lt

7 blogiausi dalykai, apie kuriuos meluojame gydytojams (1201/0) 

7 blogiausi dalykai, apie kuriuos meluojame gydytojamsKiek iš tikrųjų vartojate alkoholio? Ar visada saugotės lytinių santykių metu? Ar tikrai sveikai maitinatės?

Neslėpkime, kartais visi mėgstame pagražinti realybę, pasakodami, kad ką tik susiplakėme kokteilį iš bananų ir avokadų ar visą rytą praleidome jogos treniruotėje. Tačiau šiuo atveju, kai kalba eina apie sveikatą, svarbiausia nemeluoti sau patiems, ir, žinoma, gydytojams.

Gydytoja Kristine Arthur sako, kad nors daugelis pacientų nenori meluoti specialistams apie savo kasdienius įpročius, tačiau jaučiasi nejaukiai, nemaloniai ar net gėdingai, atskleisdami tiesą.

Štai, pasak gydytojų, didžiausi 7 melai, kurių reikėtų vengti.

Jūsų dieta

„Dažnai žmonės, kurie serga diabetu, turi didelį cholesterolio kiekį kraujyje, yra nutukę, sako, kad jie nevalgo nieko „blogo“, tačiau nesupranta, kodėl jų tyrimai prasti bei kodėl negali numesti svorio“, – teigia K.Arthur. Ji pastebi, kad net klausiami kai kurie pacientai tikina, jog nevalgo sočiųjų riebalų, perdirbto cukraus, kol išvysta savo tyrimus, kurie atskleidžia visas paslaptis.

Tačiau apie savo mitybos įpročius būtina pasakyti, kadangi jeigu jūsų cholesterolio norma kraujyje padidėjusi ar sergate chroniškomis ligomis, tuomet reikia rinktis atitinkamą dietą. Be to, „jeigu gyvenimo būdo pokyčiai jums atrodo pernelyg sudėtingi, tuomet geriausias dalykas, ką galite padaryti – tai kreiptis į gydytoją, kuris padės išvengti medicininių problemų pasekmių ir sumažins riziką“, – pabrėžia medicinos profesorius Michaelas S.Langanas.

Alkoholio vartojimas

„Seselės žino, jeigu kažkas sako, kad išgeria 2–3 taures vyno per savaitę, dažniausiai ta tiesa būna kitokia – 2–3 taurės vyno per dieną“, – teigia Teri Dreher, pacientų advokatė iš Čikagos. Ji sako, kad ne kartą girdėjusi iš savo klientų, jog jie tikina geriantys visai nedaug, tačiau šeima atskleidžia, kad yra visai kitaip – jie geria kiekvieną dieną.

Štai Kristine Arthur pabrėžia, kad visa tai gali pridaryti bėdos, iškreipti tyrimų rezultatus, be to, daugelio vaistų negalima maišyti su alkoholiu. Ką jau kalbėti apie tai, kad jeigu jūsų kepenų tyrimai prasti, o jūs meluojate, kad nevartojate alkoholio, tuomet gali prireikti jums nebūtinų tyrimų.

Įvairūs simptomai

Kai onkologas Kashifas Ali pacientus pradeda gydyti savo pacientus, visada įspėja, kokie gali būti šalutiniai poveikiai ir kada dėl to gali reikėti nutraukti gydymą. „Gaila, tačiau daugelis pacientų slepia ar meluoja apie tam tikrus pojūčius bijodami, kad galiu nutraukti gydymą“, – pabrėžia gydytojas. Tačiau tuo pačiu jis tvirtina, kad dėl to jaudintis nereikia – galima išspręsti problemą: reguliuoti vaistų dozes arba pasirinkti kitus medikamentus. Pastebima, kad būna ir atvirkštinė situacija, kai žmonės, dažniausiai vyresni, sutirština spalvas, įvertindami savo būklę.

Medikamentai

„Kai aš paklausiu pacientų, ar jie vartoja išrašytus medikamentus, dažniausiai jie sako, kad tikrai taip. Vėliau vis tiek išryškėja, jog kai kurie pamiršo išgerti tabletę ryte ar vakare, nenuėjo į vaistinę kelias savaites ar po kelių mėnesių vaistų atsisakymo tik prieš apsilankydami pas gydytoją nusprendė gerti jiems būtinus vaistus. Visa tai gali paveikti ne tik savijautą, bet ir simptomus, tyrimus, testus, naujų agresyvesnių vaistų vartojimą ir panašiai“, – sako specialistas.

Nesaugus seksas

„Dar vienas itin dažnas melas, kuri girdžiu iš vienišų ir seksualiai aktyvių pacienčių, yra tas, kad „žinoma, mano vaikinas visada naudoja prezervatyvą, kai mylimės“, – atskleidžia ginekologė Sherri Ross. Ji tikina, kad prezervatyvai – puiki apsisaugojimo priemonė, gebanti sumažinti riziką susirgti lytiniu keliu plintančiomis infekcijomis, išvengti nepageidaujamo nėštumo, ŽIV ir pan.

Kai kurios moterys prezervatyvų atsisako vien dėl to, jog mano, kad jau nebepastos dėl savo amžiaus. Visgi, specialistų duomenimis, lytiškai plintančios ligos pastebimos visose amžiaus grupėse ir vis auga, tad saugoti savo sveikatą tikrai verta.

Narkotikų vartojimas

„Turiu keletą vyrų pacientų, kurie neigia, kad patyrė testosterono terapiją. O tai svarbu, kadangi tokia terapija mažina vaisingumą“, – sako gydytojas Philipas Werthmanas. Be to, gydytojai atrado sąsajų tarp testosterono ir širdies ligų.

Tas pats pasakytina ir apie tokius narkotikus kaip marihuana. „Žmonės nenori, kad jų medicininiuose įrašuose būtų skelbiama, kad jie turėjo problemų su narkotikais ar yra jų bandę dėl aplinkinių, bendradarbių baimės ir požiūrio. Tačiau jie nežino, kad tai itin neigiamai veikia vaisingumą, menkina spermos kokybę“, – sako Ph.Werthmanas.

Kosmetinė operacija

„Aš visada stebiuosi, kiek daug pacientų sako „ne“, kai aš paklausiu, ar jie darėsi operaciją“, – sako medicinos direktorė Nieca Goldberg. Žinoma, gal ir nežavi ta idėja, jog reikės pasakyti gydytojui, kad atsidūrėte po grožio peiliu, tačiau tai svarbu, ypač, norint sužinoti, ar patyrėte kokių nors komplikacijų, reakcijų į anesteziją ir pan.

 

Informacija iš:

Ji24.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos