vaistai.lt

Veiksmingiausios naminės priemonės nuo raukšlių ir odos grožiui (3835/0) 

Veiksmingiausios naminės priemonės nuo raukšlių ir odos grožiui. Pataria plastinės chirurgijos specialistasNors bėgant metams atsirandančios raukšlelės yra visiškai natūralus reiškinys, vis tik daugelis mūsų šiuos procesus nori kiek įmanoma labiau atitolinti.

Tačiau ar įmanoma sustabdyti senėjimo procesus? Pasaulyje pripažintas ir didelę patirtį turintis plastinės chirurgijos specialistas Anthony Younas tikina, kad ne, tačiau įmanoma padaryti taip, kad jie būtų mažiau pastebimi, ir tam, anot jo, nereikia gultis po gydytojo skalpeliu.

„Galbūt nustebsite išgirdę tai iš manęs, tačiau tam, kad patobulintumėte savo grožį, operacija ne visada būtina. Galite atrodyti jaunesni, turėti lygesnę ir skaistesnę odą net ir nesiguldami po chirurgo peiliu. Aš 16 metų tyrinėjau kitų plastikos chirurgų, dermatologų, vizažistų ir dietologų atrastas paslaptis ir savo pacientams galiu pasiūlyti grožio receptus, kurie iš tiesų veikia.

Esu įsitikinęs, kad norint grakščiai sulaukti brandaus amžiaus, svarbu sveikai maitintis, teisingai gyventi (vengti saulės, cigarečių, alkoholio), mokėti valdyti stresą ir rūpintis savo oda. Per daugelį metų atradau nuostabią vaisių ir daržovių naudą net ir brandžiai odai, taip pat ir keletą naminių priemonių, kurios padės rūpintis ir puoselėti jūsų grožį“, – portalui „The Daily Mail“ tikino plastikos chirurgas Anthony Younas.

Ištyręs ir išbandęs šimtus naminių priemonių grožio puoselėjimui, jis atskleidžia receptus, kurie yra patys veiksmingiausi.

Odos valymui – citrusinių vaisių kaukė

Sumaišykite 3 šaukštus šviežiai spaustų apelsinų sulčių ir 2 šaukštus šviežiai spaustų citrinų sulčių su 200 ml natūralaus jogurto. Šią kaukę tepkite ant veido ir laikykite 20 minučių arba kol kaukė išdžius. Nuplaukite ją šiltu vandeniu.

Citrinų ir apelsinų rūgštys bei jogurte esanti pieno rūgštis puikiai valo veidą ir šalina negyvąsias odos ląsteles.

Valomoji ir skaistinamoji obuolių kaukė

Dubenėlyje sumaišykite 3 šaukštus obuolių sulčių, 2 šaukštus pieno ir 1 kiaušinio baltymą. Gautą masę tepkite ant veido ir palaikykite 15 minučių. Nusiplaukite šiltu vandeniu.

Obuolių ir pieno rūgštys efektyviai valo veidą, o kiaušinio baltymuose esantis albuminas pasižymi tempimo efektu – sutraukia poras, skaistina veidą ir mažina raukšleles.

Sodos valiklis veidui

Dubenėlyje sumaišykite 1 šaukštą valgomosios sodos, 0,5 šaukštelio medaus ir 125 ml pieno. Gautą masę keletą sekundžių pašildykite mikrobangų krosnelėje. Tuomet apsišlakstykite veidą vandeniu, pamerkite nedidelį rankšluostėlį į pašildytą masę ir užsidėkite jį ant veido.

Soda yra natūralus veido prausiklis, pasižymintis subtiliai šviesinančiu efektu, tad po šios kaukės oda atrodys gaivi ir švari.

Mimikos raukšleles (žąsų kojeles) lyginanti kaukė

Maždaug 30 minučių virkite saldžiąją bulvę, palaukite kol ji atvės, tuomet nulupkite ir sutrinkite. Į košę įpilkite 4–5 šaukštus riebaus natūralaus jogurto. Gautą masę tepkite ant žąsų kojelėmis vadinamų raukšlelių ties išoriniais akių kampučiais. Kaukę laikykite 15 minučių ir nusiplaukite ją šiltu vandeniu.

Saldžiosiose bulvėse esantis beta karotenas – tai stiprus antioksidantas, itin panašus ir į pagrindinius raukšles mažinančių kremų ingredientus, o pieno rūgštys, esančios jogurte, puikiai valo veidą.

Ananasų šveitiklis

100 g šviežių ananasų sutrinkite iki vientisos masės, prieš tai įpylę 50 ml vandens. Tuomet į gautą tyrelę įberkite 3 šaukštus polentos miltų. Šiuo natūraliu, antioksidantais praturtintu šveitikliu veidą prauskite rytais – kad oda visą dieną būtų apsaugota nuo aplinkos žalos.

Raukšles lyginanti kavos kaukė

Sumaišykite 3 šaukštus maltos kavos su 2 šaukštais alyvuogių aliejaus (turėtų išeiti gan klampi masė). Ja švelniais sukamaisiais judesiais maždaug 2 minutes šveiskite veidą, tuomet kaukę ant veido palaikykite dar 5 minutes ir nusiplaukite ją šiltu vandeniu.

Kavoje esantis kofeinas patempia odą ir kartu efektyviai ją išvalo, o alyvuogių aliejus veikia kaip puikus drėkiklis.

Žaliosios arbatos kaukė akims

Įmerkite žaliosios arbatos paketėlį į karštą vandenį, palaukite, kol jis atvės, ir tuomet arbatą (su visu paketėliu) įdėkite pusdieniui į šaldytuvą. Plonomis riekelėmis supjaustykite žalią bulvę ir pamerkite jas į arbatą, palaikykite šaldytuve, kad į riekeles geriau įsigertų arbata.

Vakare dvi bulvės riekeles užsidėkite ant užmerktų akių ir ramiai pagulėkite maždaug 10 minučių.

Bulvėse esantis krakmolas veikia priešuždegimiškai, taigi tai puikus būdas vakare pailsinti ir nuraminti akis po ilgos dienos teršalų, toksinų ir streso. Maža to, krakmolas šiek tiek šviesina odą – taigi jis padės ir kiek pasišviesinti patamsėjusius ratilus po akimis. O žaliojoje arbatoje esantis kofeinas sumažins paburkimus po akimis.

Arbatoje pamerktas bulvių skilteles šaldytuve laikyti galite iki trijų dienų. Naudokite jas ir ryte, ir vakare.

Magiškasis majonezo kremas

Majoneze esantys kiaušinių baltymai ir aliejai padeda ne tik mažinti nedideles raukšleles ties akimis, bet ir puikiai sudrėkina odą. Tiesa, tam vertėtų naudoti natūralų, namuose gamintą majonezą.

Ausų krapštuku užsitepkite nedidelį majonezo kiekį ant žąsų kojelėmis vadinamų raukšlelių ties išoriniais akių kampučiais ir palaikykite 30 minučių, vėliau majonezą nusiplaukite šiltu vandeniu ir veidą pasitepkite drėkinamuoju kremu.

Jūros druskos šveitiklis rankoms

Norint apsaugoti savo rankas, tinkamai jas išpuoselėti ir sudrėkinti, visų pirma derėtų jas nušveisti ir pašalinti negyvas odos ląsteles.

Sumaišykite 3 šaukštus avižinių dribsnių su 50 ml vandens ir sutrinkite maisto trintuvu, į gautą masę įberkite 1 šaukštelį valgomosios sodos ir 2 šaukštelius jūros druskos, viską išmaišykite. Gauta mase rankas šveiskite pora minučių ir vėliau nuplaukite jas šiltu vandeniu. Tuomet rankas gausiai patepkite drėkinamuoju kremu ir užsimovę medvilnines pirštinaites leiskite kremui susigerti per naktį.​

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos