vaistai.lt

J. Požela: draugiška sveikatos priežiūra – visiems Lietuvos vaikams (714/0) 

J. Požela: draugiška sveikatos priežiūra – visiems Lietuvos vaikams2016 m. birželio 2 d. Sveikatos apsaugos ministerija kartu su Lietuvos mokslų akademija rengia konferenciją „Vaikų sveikatos priežiūros naujovės ir aktualūs klausimai“. Tai jau antroji tokio pobūdžio konferencija, kurios tikslas – priminti visuomenei būtinybę saugoti ir gerbti vaiko teisę į sveikatos priežiūrą bei pristatyti įrodymais pagrįstos medicinos praktikos pasiekimus.

Pasak Sveikatos apsaugos ministro Juro Poželos, Lietuva, kaip Jungtinių tautų narė, pripažįsta vaiko teisę naudotis tobuliausiomis sveikatos sistemos paslaugomis ir ligų gydymo bei sveikatos atstatymo priemonėmis.

„Dar daugiau: draugiška vaikams sveikatos priežiūra turi būti prieinama visiems mūsų vaikams. Tarptautinės vaikų gynimo dienos minėjimas kasmet įgauna vis didesnį skambesį ir yra gera proga pabrėžti reikšmingą vaikų ligų ir šeimos gydytojų, slaugytojų bei visuomenės sveikatos priežiūros specialistų vaidmenį ir indėlį į mūsų pacientų ir jų šeimų individualizuotą, tęstinę, holistinę sveikatos priežiūrą“, – sako J. Požela.

Konferencijoje Lietuvos mokslininkai, gydytojai pasidalins mintimis apie optimalų vaikų sveikatos priežiūros modelį, pirmuosius vaikų žingsnius į sveiką gyvenseną, tarpžinybinio, valstybinio ir nevyriausybinio sektorių bendradarbiavimo svarbą, rūpinantis vaikų sveikata.

Konferencija rengiama Vilniuje, Mokslų akademijos salėje. Pradžia 10.00 val.

Prieš konferenciją 9 val. 30 min. Lietuvos mokslų akademijos mažojoje konferencijų salėje (Gedimino pr. 3, Vilnius) įvyks spaudos konferencija.

Spaudos konferencijoje dalyvaus ir į žurnalistų klausimus atsakys:

  • Sveikatos apsaugos ministras Juras Požela;
  • Lietuvos mokslų akademijos prezidentas prof. Valdemaras Razumas;
  • Lietuvos mokslų akademijos Biologijos, medicinos ir geomokslų skyriaus pirmininkas prof. Vytautas Basys.

SAM Ryšių su visuomene skyrius

 

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos