vaistai.lt

7 sveikatos priežastys, kodėl reikia valgyti mango vaisius (5840/0) 

7 sveikatos priežastys, kodėl reikia valgyti mango vaisiusEgzotinis nuostabiais tropikais kvepiantis mango vaisius yra nepaprastai naudingas mūsų sveikatai – dėl jame esančios vitaminų bei mikroelementų gausos tai kartu ir puiki apsauga nuo daugelio ligų ir sveikatos sutrikimų.

Kasdien valgydami mangus pagerinsite širdies, kepenų, smegenų, odos ir akių sveikatą bei sumažinsite vėžinių susirgimų riziką. Šias ir daugiau mango vaisiaus teikiamų savybių mūsų sveikatai vardija portalas womanitely.com.

Tad kodėl gi verta valgyti mango vaisius?

Kad smegenys kasdien taptų protingesnės

Valgydami mango vaisius ar gerdami jų sultis, galite pagerinti savo smegenų veiklą. Šis vaisius itin naudingas kūrybingą darbą dirbantiems žmonėms bei tiems, kurie kiekvieną dieną iš savo smegenų nori išspausti viską, kas tik įmanoma.

Mango vaisiuje gausu vitamino B6, kuris atlieka svarbų vaidmenį palaikant smegenų funkcijas, mūsų nuotaiką bei miego kokybę. Šis vaisius taip pat puikus atmintį ir koncentraciją gerinančio glutamino šaltinis.

Kad oda būtų gražesnė

Vaisiuje taip pat gausu ir stiprių antioksidantų, mineralų bei vitaminų A, C ir E – visos šios medžiagos reikalingos ir mūsų odai. Jei mango valgyti nenorite, savo odos grožiui galite išbandyti ir natūralią mangų kaukę: sutrinto mango košę lygiomis dalimis sumaišykite su natūraliu jogurtu, kaukę tepkite ant švaraus veido ir palaikę 15 minučių, švelniai ją nuplaukite vandeniu.

Kad išsaugotumėte kepenų sveikatą

Manguose esantys antioksidantai taip pat padeda kepenims išvalyti organizmą nuo jame susikaupusių ir mums žalingų toksinų. Atlikti moksliniai tyrimai įrodė, kad reguliariai valgant mangus, pagerėja kepenų sveikata ir sumažėja kepenų sutrikimų bei vėžio rizika.

Kad sustiprintumėte savo imunitetą

Vitaminai A ir C, kurių gausu mango vaisiuose, organizmą apsaugo ir nuo laisvųjų radikalų bei puikiai stiprina imuninę sistemą. Maža to, valgydami mango vaisius suteiksite sau daugiau energijos.

Kad pagerintumėte regėjimą

Viename vidutinio dydžio mango vaisiuje yra 72 proc. dienai rekomenduojamos vitamino A normos. O šis vitaminas, be jau minėtų savybių, yra gyvybiškai būtinas ir akių sveikatai. Tad valgydami mangus ne tik pagerinsite savo regėjimą, bet ir išvengsite akių sausėjimo.

Kad išsaugotumėte sveiką širdį

Mango sultis praskieskite vandeniu ir į gėrimą įmeskite kelis ledo kubelius – tai puikus būdas atsigaivinti ir taip pat – išsaugoti širdies sveikatą.

Kad organizme sumažintumėte cholesterolio lygį

Manguose gausu skaidulų ir pektinų – šios medžiagos svarbios norint sumažinti cholesterolio lygį organizme. O dėl mangų sudėtyje esančio kalio, valgant šiuos vaisius galima susimažinti ir pakilusį kraujospūdį. Viename mango vaisiuje yra 564 mg kalio – tai 16 proc. dienai rekomenduojamos šio mineralo normos.

Tad jei vis dar retai mėgaujatės šiais vaisiais, pats metas į savo valgiaraštį juos įtraukti gerokai dažniau. Tai vaisius, kuris puikiai tinka kaip užkandis ar priedas į mėgstamus kokteilius, salotas, ledus ar netgi sūrio tortus.

 

Informacija iš:

Ji24.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos