vaistai.lt

Dalykai, naikinantys jūsų odos grožį ir jaunystę (1096/0) 

Dalykai, naikinantys jūsų odos grožį ir jaunystęPateikiame daugiau kaip 30-ties veiksnių, kurie anksčiau laiko jus sendina, sąrašą. Jūs tikrai galite sumažinti šių punktų, jei nuspręsite gyventi ir elgtis atsakingai.

Per daug chloro

Tai, ką jūs darote po pasiplaukiojimo baseine yra labai svarbu, kai kalbama apie jūsų odą. Net nusiprausus po dušu, chloras gali likti ant odos ir sureaguoti su išorinio naudojimo vaistais, valikliais ir net kūno losjonu. Norėdamos efektyviai pašalinti nuo odos chlorą, visada naudokite ypač putojantį muilą po kiekvieno pasipliuškenimo baseine.

Miegas su makiažu

Eidamos miegoti su makiažu, didinate bakterinės infekcijos ir užsikišusių porų riziką, o tai gali sukelti aknę. Likučiai, likę ant pagalvės, taip pat gali sukelti įvairias ligas. Laikykite makiažui nuimti skirtas priemones netoli lovos, kad jos kas vakarą jums primintų nusivalyti kenksmingąjį makiažą.

Kavos vartojimas

Kofeinas yra pagrindinė sausos odos ir padidėjusių raukšlių priežastis. Atgaivinkite odą gerdamos daug vandens. Į vandenį įsidėkite apelsino ar citrinos gabaliukų skoniui pagerinti.

Spuogų spaudymas

Krapštydamos veido odą tik nustumsite purvą ir bakterijas dar giliau į poras, dėl to atsiras dar daugiau spuogų.

Praleistas valgymas

Praleisdamos valgymą, rizikuojate turėti sausesnę ir susenusią odą. Visada stenkitės, kad jūsų maiste būtų vitamino C (apelsinai), vitamino B3 (riešutai), vitamino E (avokadai) ir vitamino A (batatai, arba kitaip saldžiosios bulvės) – šie vitaminai palaiko sveiką odą.

Ilgas karštas dušas

Nors retkarčiais pasilepinti karštu dušu yra šaunu, karštas vanduo pašalina viršutinį epidermio sluoksnį, dėl to oda gali išsausėti. Kai mėgaujantis dušu oda pradeda raudonuoti ir niežtėti, tai ženklas, kad laikas baigti.

Testuojate per daug kosmetikos

Norėdamos išvengti odos košmaro, naujus produktus – kosmetiką, losjonus ir valiklius – bandykite ant mažo odos lopinėlio. Norėdamos išvengti netikėtos alerginės reakcijos ant veido, rinkitės vietą kur nors ant rankos.

Per mažas išgeriamo vandens kiekis

Kasdien save drėkindamos iš vidaus, ne tik padėsite sau pristabdyti senėjimą; jūsų oda įgaus sveiką švytėjimą. Jei negersite vandens, turėsite šiurkščią ir išdžiūvusią odą.

Kalbėjimas telefonu

Valandų valandos, praleistos kalbant telefonu, gali sukelti bėrimą skruosto ir žandikaulio linijos srityje. Visada su savimi turėkite antibakterinių servetėlių, kad visada galėtumėte palaikyti telefono (ir odos!) švarą.

Plaukams skirtų produktų patekimas ant veido

Kitą kartą, kai naudositės plaukų laku, švariu rankšluosčiu užsidenkite veidą – taip apsaugosite savo odą. Taip pat sportuodamos naudokite prakaitą sugeriančią plaukų juostelę, kad plaukų produktai nepatektų ant jūsų veido odos, kai pradėsite prakaituoti.

Nešvarių akinių nešiojimas

Akinius nuo saulės valykite taip pat dažnai, kaip ir įprastus akinius. Bakterijos, kurios kaupiasi ant akinių, gali patekti į poras, kai akiniai liečiasi su nosimi. Tai gali sudirginti odą ir sukelti spuogus.

Yo-yo dietos

Nuolatinės yo-yo dietos gali neigiamai paveikti jūsų odą. Laikui bėgant dažnas svorio netekimas ir priaugimas gali priversti odos audinius prarasti elastingumą. Dėl to gali atsirasti strijos arba oda gali nukarti.

Miego trūkumas

Miegodamos 8 valandas (kaip rekomenduojama), ne tik atrodysite pailsėjusi. Jūsų oda bus pamaitinta ir sudrėkinta. Dėl miego stokos oda gali papilkėti, o poros užsikišti.

Per didelis suvartojamos druskos kiekis

Per didelis suvartojamos druskos kiekis gali sugerti drėgmę iš jūsų odos, dėl to ji gali papilkėti ir išausėti. Norėdamos to išvengti, vartokite mažiau sūraus maisto ir investuokite į drėkinamąjį veido kremą.

Akių primerkimas

Praleidote kasmetį vizitą pas optometrijos specialistą? Pats laikas įtraukti tai į savo kalendorių. Dėvėdamos pasenusius kontaktinius lęšius ir akinius, dažniau prisimerkiate, o dėl to aplink akis atsiranda plonytės mažytės raukšlelės. Norėdamos išvengti priešlaikinio senėjimo, bent kartą per metus lankykitės pas akių gydytoją.

Per dažna depiliacija

Pasistenkite nelėkti pas kosmetologę, vos pamačiusios kelis naujus plaukelius. Per dažna depiliacija gali sukelti odos paraudimą ir gumbelių pagausėjimą. Bent tris savaites leiskite odai atsistatyti, ypač jautrioms vietoms.

Lūpų ignoravimas

Ant lūpų yra 3–5 odos ląstelių sluoksniai, ir labai svarbu, kad ir lūpas įtrauktumėte į savo grožio procedūras. Jei jūsų lūpos dažnai būna sausos, suskerdėjusios, jos greičiau sensta. Ieškokite lūpdažių bei lūpų balzamo, kurių sudėtyje būtų dimetikono ir glicerino, kad lūpos būtų sudrėkintos.

Nešvarūs pagalvių užvalkalai

Naktį oda turi galimybę pailsėti ir atsikratyti mirusių ląstelių. Tos mirusios ląstelės per laiką kaupiasi ant jūsų pagalvių apvalkalų ir palieka bakterijas bei toksinus. Norėdamos išlaikyti sveiką odą, pagalvių apvalkalus keiskite bent kartą per dvi savaites.

Per dažnas odos šveitimas

Per dažnas odos šveitimas pašalina nuo odos aliejus, būtinus palaikyti natūralų odos švytėjimą. Norėdamos turėti sveiką odą, veido šveitiklį naudokite kartą per savaitę.

Raukymasis

Pastovi raumenų veikla, kurią sukelia veido išraiškos, formuoja raukšles. Pailsinkite odą ir pasistenkite vengti raukymosi ir grimasų, kadangi dėl to odoje atsiranda nuolatinės raukšlės.

Stresas

Stresas yra stiprus nokautas jūsų odai. Stresas sukelia ne tik dėmes, bėrimą ir papilkėjimą; laikui bėgant, nuo mimikų veide atsiras streso linijos. Venkite streso – darykite tai, kas jums patinka, pavyzdžiui, užsiimkite joga, skaitykite, ar gaminkite.

Nesaikingai vartojamas cukrus

Vartodamos per daug cukraus, kenkiate odoje esančiam kolagenui – dėl to oda suglemba. Kovokite su cukraus poreikiu valgydamos organinius vaisius, tokius kaip ananasai ar mangai.

Per mažas fizinis aktyvumas

Fizinis aktyvumas pagerina kraujotaką, dėl to oda švyti. Be to, taip kūnas valosi nuo toksinų, kurie pašalinami su prakaitu. Sportas padeda apsivalyti nuo negyvų odos ląstelių bei suteikia galimybę atsirasti naujoms. Jei reguliariai nesportuosite, padaugės senatvės dėmelių.

Rūbai iš cheminės valyklos

Norėdamos išvengti odos sudirgimo, tik grįžę iš cheminės valyklos nuimkite nuo rūbų plastikinį maišelį. Kuo ilgiau maišas bus ant rūbų, tuo daugiau odai kenkiančių chemikalų jie sugers.

Per mažai dėmesio kairei rankai

Kadangi vairuojant kairė ranka gauna daugiau saulės spindulių, būtinai patepkite ją apsauginiu kremu nuo salulės. Tas pats, tik dešinei rankai galioja keleivio vietoje sėdintiems asmenims.

Suvartojamas per didelis alkoholio kiekis

Nuo vyno, alaus ir stipriųjų alkoholinių gėrimų oda gali dehidratuoti, dėl to jai trūksta drėgmės. Be tos drėgmės oda labiau linkusi raukšlėtis ir sausėti.

Pasisėdėjimai saunoje

Saunoje lankykitės kaip įmanomą rečiau. Laikui bėgant dėl tokių SPA procedūrų oda gali suglebti (kadangi jos mažina odos elastingumą ir naikina odoje esantį natūralų kolageną).

Per daug oro kondicionieriaus

Nestiprinkite šaltos oro kondicionieriaus srovės, geriau išjunkite jį – taip oda gaus daugiau drėgmės. Jei jūsų kondicionierius nuolat dirba visu pajėgumu, oras netenka drėgmės, kurios taip reikia jūsų odai.

Pasyvus rūkymas

Net jei nerūkote, buvimas šalia rūkančių gali sukelti odos apdribimą bei pagreitinti raukšlių atsiradimą.

Sunkus makiažas

Kelias dienas per savaitę venkite bet kokio makiažo – taip leisite odai pailsėti ir pakvėpuoti. Tai padės išvengti užsikišusių porų ir spuogų bei priešlaikinio senėjimo.

Per dažnas antakių pešiojimas

Tai žaloja jūsų odą. Pirmiausia – visada valykite pincetą antibakteriniu muilu. Tada paruoškite odą: ant tos zonos uždėkite karštą rankšluostį – taip atsivers poros. Po procedūros nuraminkite odą losjonu su alijočiaus geliu – taip išvengsite įaugusių plaukelių.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos