vaistai.lt

Seksas ir spuogai: kaip intymus gyvenimas veikia odos grožį? (2055/0) 

Seksas ir spuogai: kaip intymus gyvenimas veikia odos grožį?Tikrai jau visiems seniai aišku, jog reguliarus intymus gyvenimas gerina nuotaiką ir smegenų veiklą, padeda deginti kalorijas, mažina kraujo spaudimą, stiprina imunitetą.

Tačiau jis gali būti ir jūsų spuogelių atsiradimo priežastimi, kad ir netiesiogine. Kaip tikina dermatologė Dr. Kseniya Golubets iš Pittsburgho, nėra įrodymų, kad būtent seksas turi įtakos spuogų atsiradimui, tačiau apskritai spuogus sukelia multifunkcinės priežastys, ir tam tikri seksą lydintys veiksniai yra su tuo susiję, rašoma redbookmag.com.

Prakaitas

Kaip teigia specialistai, prakaitas pats savaime nesukelia odos problemų. „Tačiau prakaitas, susimaišęs su makiažu, riebalais, bakterijomis ir kitais nešvarumais ant odos, jeigu jis nebus nuvalytas, gali užkimšti poras ir skatinti inkštirų atsiradimą“, – sako dermatologė Dr. Sejal Shah. Ji siūlo odą valyti reguliariai, taip pat naudoti priemones su salicilo rūgštimi ar švelnias plaunamąsias putas, kad palaikytumėte odos švarą.

Veido plaukeliai

Dabar vyrai pamėgę auginti barzdas, kurios iš tikrųjų tapo kone būtinu stilingu atributu. Tačiau bėda ta, kai dėl trinties tarp veidų stimuliuojamas riebalų išsiskyrimas sukelia nemalonių potyrių. Be to, kyla ir odos sudirgimo, pažeidimų tikimybė.

Dermatologai sako, kad yra girdėję įvairių versijų, kaip partneriai sprendžia dygios barzdos problemas, tarkime, ištepa ją kokosų aliejumi. Tik, deja, tai nėra geras pasirinkimas, nes aliejus dar labiau užkemša poras.

Štai dermatologo Paulo M. Friedmano nuomone, norint išvengti sudirgimo, partneriui patariama prižiūrėti savo barzdą – reguliariai kirpti, trumpinti, plauti antibakterinėmis priemonėmis.

Nešvarios paklodės

Patalynės svarba šiuo atveju itin aktuali. Jeigu ant jos mėtosi nešvarūs rankšluosčiai, drabužiai, natūralu, kad kaupiasi purvas, nešvarumai, riebalai, kurie vėliau įsigeria į jūsų odą ir turi įtakos spuogų susidarymui, tikina kosmetikė ir dermatologė Dr. Kaleroy Papantoniou. Beje, tas pats galioja pagalvėms!

Patariama, jeigu norite išvengti odos bėdų, naudoti medvilnės užvalkalus ir juos skalbti bent kartą per savaitę.

Plaukų kosmetika

Dar vienas deguto šaukštas gali sugadinti medaus statinę – tai plaukų priežiūros priemonės. Kaip teigia specialistai, žmonės sekso metu prakaituoja, ir plaukų priežiūros priemonės gali patekti ant veido. Jų sudėtinės dalys tinka plaukams ir garbanoms puoselėti, tačiau odos jos tikrai nepradžiugins. Įvairūs silikonai, aliejai ir akrilatai užkemša poras ir skatina spuogų susidarymą.

Dermatologai pataria skaityti, kas užrašyta ant kosmetikos pakuočių, kadangi kai kurios sudėtinės dalys sukelia hormoninių pakitimų, pažeidžia odą, užkemša poras ir pan. Taigi, rinkitės atsakingai ir tai, kas labiausiai tinka jūsų odos ir plaukų tipui.

Masažiniai aliejai

Masažiniai aliejai gali turėti visai neseksualų pašalinį poveikį. Kaip pastebi Dr. Papantoniou, kai aliejus patenka ant tų kūno dalių, kurios linkusios į bėrimus, pavyzdžiui, ant krūtinės, nugaros, veido, didėja rizika, kad padaugės spuogų. Dermatologai pataria rinktis natūralesnes alternatyvas, pavyzdžiui, kokosų aliejų, kuris yra žinomas kaip mažiausiai užkemšantis poras. Taip pat tinka ir įvairūs porų nekemšantys losjonai, kadangi aliejų, kurie visai neturėtų įtakos veido poroms, surasti sudėtinga.

Hormoninė kontracepcija

Šiuo atveju nuomonės išsiskiria – vieni tikina, kad tokia kontracepcija daro puikią įtaką veido odos skaistumui, kiti – kad rezultatas atvirkštinis. Dažniausiai tas atvirkštinis rezultatas yra lydimas gimdinės kontracepcijos, kai išskiriami tam tikro pobūdžio hormonai, kurie yra labiau androgeniški.

Tačiau visų pirma, prieš kaltinant hormoninę kontracepciją, reikėtų peržiūrėti savo odos priežiūros įpročius, kosmetiką, kurią naudojate. Jeigu anksčiau viskas buvo gerai, tačiau pakitusi hormoninė kontracepcija sukėlė nemalonius bėrimus, apsilankykite pas gydytoją.

Dr. Sejal Shah pataria pasitarti su specialistu, kokios apsisaugojimo priemonės jums tiks labiausiai.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos