vaistai.lt

Kinija tiesia bendradarbiavimo tiltą su Lietuvos sveikatos sektoriumi (968/0) 

Kinija tiesia bendradarbiavimo tiltą su Lietuvos sveikatos sektoriumiRugpjūčio 29 d. LSMU ligoninę Kauno klinikas aplankė oficiali Kinijos Liaudies Respublikos delegacija. Vizito tikslas buvo aptarti tolesnes bendradarbiavimo klinikinėje ir mokslinėje praktikoje galimybes bei įgyvendinimo mechanizmus.

„Labai vertiname, kad šiandien esate čia, esame pasirengę bendradarbiauti įvairiomis kryptimis“, – kinų delegaciją pasitiko LSMU rektorius prof. habil. dr. Remigijus Žaliūnas. Su didžiausių Kinijos ligoninių vadovų delegacija susitiko Kauno klinikų generalinis direktorius prof. habil. dr. Renaldas Jurkevičius, LSMU ir Kauno klinikų administracijų atstovai, taip pat į Kauną kartu atvyko LR Sveikatos apsaugos ministerijos Tarptautinio bendradarbiavimo skyriaus vedėja Radvilė Jakaitienė.

„Tarp Lietuvos ir Kinijos mezgasi vis glaudesni ryšiai - šių metų birželį Kauno klinikos ir VUL Santariškių klinikos tapo vienomis iš „Kinijos ir Vidurio bei Rytų Europos (VRE) šalių bendradarbiavimo aljanso“ steigėjų“, – sakė Kauno klinikų generalinis direktorius prof. habil. dr. Renaldas Jurkevičius.

Pirmadienį svečiams iš Kinijos pristatyta Kauno klinikų veikla, pasiekimai ir plėtros perspektyvos. Svečiai pristatė savo ligonines, kurių dauguma – didesnės nei Kauno klinikos. Pavyzdžiui, prof. Wang Guo-bin paminėjo, kad jo vadovaujamoje Tonghi Medicinos koledžo Wuhan ligoninėje yra daugiau nei 5000 lovų (iš kurių 1000 – onkologines ligas gydomuose sektoriuose), kasmet įvykdoma daugiau nei 5 mln. ambulatorinių konsultacijų, atliekama daugiau nei 100 širdies transplantacijų.

Kinus labiausiai domino organizaciniai sveikatos sistemos klausimai, sudėtingiausių gydymo technikų, reikalaujančių didžiausio meistriškumo specialistų, taikymas Lietuvoje.

„Tikime, kad galime bendradarbiauti įvairiose medicinos srityse tiek akademiniame, tiek praktiniame lygyje”, – teigė kinų delegacijai vadovavęs prof. Liang Wan-nian, Sveikatos apsaugos ir šeimos planavimo ministerijos Sveikatos priežiūros reformos departamento generalinis direktorius. Su Kauno klinikų atstovais kalbėta apie abiejų šalių medicinos iššūkius bei galimus jų sprendimų būdus.

Vizito metu delegacija apžiūrėjo Kauno klinikų Traumų ir skubios pagalbos centrą, Radiologinės diagnostikos centrą, naujajame Laboratorijų korpuse, Širdies, krūtinės ir kraujagyslių chirurgijos kliniką. Svečiai iš antros didžiausios ekonomikos pasaulyje stebėjosi, kaip tokioje mažoje valstybėje sutelkta tokio aukšto lygio modernių medicininių technologijų bei aukštos kvalifikacijos specialistų koncentracija.

„Mes neabejojame Jūsų mokslinių tyrimų pajėgumais, dėl to tikime, kad tolesnis bendradarbiavimas medicinos mokslų srityje gali būti sėkmingas“, – tikino kolegos iš Kinijos.

„Kinijos ir VRE šalių bendradarbiavimo aljanso“ tikslas – stiprinti glaudžius ryšius tarp didžiausių sveikatos įstaigų Kinijoje ir Vidurio ir Rytų Europoje, skatinti bendradarbiavimą medicinos paslaugų valdymo ir kokybės gerinimo, mokslo, studijų, aukštos kvalifikacijos specialistų rengimo ir mokslinių tyrimų srityse. Šis Kinijos sveikatos apsaugos sistemos atstovų vizitas Lietuvoje – vienas iš aljanso veiklos reazultatų. Antradienį kinų delegacija lankysis VUL Santariškių klinikose.

Kauno klinikų informacija

 

Informacija iš:

Vakarų Lietuvos Medicina

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos