vaistai.lt

Eksperimentas: kas nutiks plaukus perskalavus obuolių sidro actu ar alumi? (1576/0) 

Eksperimentas: kas nutiks plaukus perskalavus obuolių sidro actu ar alumi?„Negalite pasitikėti visais grožio patarimais, rastais internete“, – tikina tinklaraštininkė Courtney Leiva.

Paskutiniu metu internete vis daugiau skaitydama apie savadarbius plaukų skalavimo skysčius, ji nusprendė šį būdą išbandyti ir atgaivinti savo pažeistus plaukus.

C.Leiva atsirinko keturis skirtingus variantus ir išbandė plaukų skalavimą ramunėlių arbata, obuolių sidro actu, kokakola ir alumi. Savo patirtimi ji nusprendė pasidalyti ir su portalo self.com skaitytojais.

Ramunėlių arbatos nuoviras puikiai tinka šviesiaplaukėms

Ramunėlės vienareikšmiškai yra mano mėgstamiausias arbatos mišinys. Be to, kad iš ramunėlių išverdama fantastiško skonio arbata, jos taip pat turi daug naudos dažytoms blondinėms. Šis augalas žinomas dėl šviesinamųjų savybių.

„Dauguma žmonių ramunėlių nuovirą naudoja kaip savadarbę plaukų šviesinimo priemonę, kuri dažniausiai veikia tik tuomet, jei jūsų plaukai ir taip yra šviesūs, – teigia sertifikuota dermatologė ir medicinos mokslų daktarė Sejal Shah. – Kai kurie šviesiaplaukiai pažymi, kad nuoviras pašviesina jų plaukus ir tuo pačiu pagerina jų natūralų žvilgesį.“

Pagaminti nuovirą buvo labai paprasta. Tiesiog užviriau vandenį ir puode užplikiau kelis ramunėlių arbatos maišelius. Kai arbata pakankamai atšalo naudojimui, ją supyliau į nedidelį indelį ir užpyliau ant galvos po plovimo šampūnu. Matomo poveikio plaukams nebuvo.

Plaukai vis dar buvo išsausėję dėl nuolatinio jų balinimo, tačiau ramunėlės nenublukino mano plaukų spalvos (o tai yra pliusas). Kai nuovirą panaudojau kitą dieną, rezultatas buvo praktiškai toks pats.

Negaliu tvirtinti, kad jis turėjo stebuklingai teigiamą poveikį mano plaukams, tačiau tikrai norėčiau jį panaudoti dar kartą ir pažiūrėti, ar jis turi kokį nors ilgalaikį poveikį.

Pažymiu, kad nors tai ir yra elementarus savadarbis pasirinkimas, nuovirą naudokite tik kelis kartus per savaitę.

„Ramunėlių arbata yra labai švelni, tačiau dažnai naudojant šis nuoviras gali išsausinti plaukus“, – tikina S.Shah.

Obuolių sidro actas pašalins plaukų riebumą

Kaip ir puodelis ramunėlių arbatos, obuolių sidro actas yra dar vienas mano mėgstamas namuose randamas pagalbininkas. Fermentuotas actas ne tik puikiai tinka veidui prausti, jo rūgštinė sudėtis taip pat padeda išvalyti plaukus ir galvos odą.

„Kadangi obuolių sidro actas yra rūgštus, jis uždaro kutikules, dėl to plaukai atrodo švelnesni, labiau blizga ir su jais lengviau susitvarkyti, – papildo S.Shah. – Obuolių sidro actas taip pat veikia kaip šveitiklis ir padeda nuo galvos odos pašalinti mirusias odos ląsteles bei apnašas; be to, jis padeda sumažinti plaukų riebalavimąsi.“

Paruošti obuolių sidro acto plaukų skalavimo skystį nebuvo sudėtinga. Actas yra pakankamai stiprus, todėl labai svarbu pirmiausia praskiesti jį vandeniu. Į 240 ml vandens įpyliau 4 valgomuosius šaukštus obuolių sidro acto.

Išplovusi galvą šampūnu, užpyliau atskiestą actą ant plaukų ir palaukiau 3–5 minutes prieš skalaudama. Plaukai vis dar šiek tiek atsidavė actu, tačiau pajutau, kad ant galvos odos nebeliko riebalų ir nuosėdų, su kuriomis nuolat kovoju.

O kai plaukai išdžiūvo, jie buvo minkšti ir natūraliai žvilgėjo. Kai ateinančią dieną ir vėl panaudojau šį mišinį, rezultatas buvo panašus. Actas neturėjo neigiamo poveikio mano plaukų spalvai, o galvos odos nekamavo riebios nuosėdos.

Nors ramunėlės mano plaukams turėjo šviesinamąjį poveikį, man patiko, kaip obuolių sidro actas užtikrintai kovojo su plaukų riebalais. Tačiau, nors obuolių sidro actas turi savo privalumų, S.Shah įspėja nenaudoti acto daugiau nei du kartus per savaitę.

„Per dažnai skalaudami galvą obuolių sidro actu, rizikuojate paversti plaukus sausais ir trapiais, – sako moteris. – Jei jūsų plaukai šviesūs, actas gali juos dar labiau pašviesinti, o jei tamsūs – gali atsirasti žalvarinės sruogos (teoriškai taip nutikti gali naudojant bet kokį rūgštinį tirpalą).“

Nuo kokakolos plaukai dar labiau pasišiaušė

Nemeluosiu, mintis naudoti kokakolą ar alų ant savo plaukų mane išgąsdino. Bijojau, kad stiprūs abiejų gėrimų ingredientai sugadins mano plaukus. Tačiau plaukų skalavimo skysčiai iš gazuotų gėrimų turi naudos, kadangi jų rūgštumas padeda užverti kutikules, dėl to plaukai atrodo švelnesni ir labiau blizga.

Labai svarbu pažymėti, kad tokie skalavimo skysčiai taip pat gali turėti neigiamų pasekmių, kadangi dėl cukraus ir kitų ingredientų plaukai gali tapti riebaluoti ir sunkūs.

„Kokakola ant plaukų ir galvos odos palieka cukraus ir kitų ingredientų. Per ilgą laiką šios nuosėdos gali itin neigiamai atsiliepti galvos odai, – teigia S.Shah. – Per dažnai skalaujant plaukus su kola, plaukai gali išsausėti ir tapti trapūs.“

Plauti plaukus su kokakola nebuvo geriausia patirtis mano gyvenime. Aš tiesiog išpyliau mažą skardinę gėrimo ant savo plaukų po plovimo šampūnu. Mane ne tik išgąsdino tamsi gėrimo spalva, tačiau po jo likęs lipnumo pojūtis privertė plaukus skalauti dar dvi minutes. Šukuoti plaukus po to buvo išties sunku, o mano susivėlusiems plaukams skirtas šepetys sunkiai susidorojo šukuojant nesibaigiančius plaukų mazgelius.

Galutinis rezultatas, plaukams visiškai išdžiuvus, buvo ne ką geresnis. Jie buvo ne tik beprotiškai pasišiaušę, bet ir nepakenčiamai sausi. Net kai naudojau suktukus, pasišiaušusios netvarkos nepavyko pažaboti. Kitą dieną viskas buvo dar blogiau.

Plaukai buvo labiau riebaluoti nei dieną prieš tai ir dar labiau pasišiaušę. Gal dėl to buvo kalta vasaros drėgmė, bet mano plaukai tikrai nebuvo nei stori, nei purūs, kaip teigia plaukų skalavimą gazuotais gėrimais palaikantys entuziastai. Ar bandyčiau tai dar kartą? Dangau, NE!

O alus mano balintiems plaukams turėjo dar blogesnį poveikį...

Kai atėjo laikas ant plaukų išbandyti alų, buvau pasiruošusi dar vienai savadarbės grožio priemonės nesėkmei. Labai giriamas kokakolos metodas pavertė mano plaukus į didelį išsipūtusį košmarą, ir buvau visiškai įsitikinusi, kad alaus poveikis bus lygiai toks pats. Nors alus gali pridėti plaukams apimties, jis taip pat gali juos labai išdžiovinti.

„Aluje esanti rūgštis ir alkoholis gali išsausinti plaukus, – teigia S.Shah. – Ir žinoma, dar yra kvapas – dauguma nenori, kad jų plaukai atsiduotų studentų vakarėliu.“

Kaip ir su kokakola, ant galvos išpyliau visą butelį alaus ir palaukiau kelias minutes. Rezultatas buvo labai panašus. Plaukai buvo labai sausi ir lipnūs, o kai išdžiūvo, atrodė, kaip pačirškinta katastrofa.

Kitą dieną rezultatai buvo panašūs. Net pabandžius atskiesti alų vandeniu, didelio pagerėjimo nebuvo. Taip, jis pastorina plauką, tačiau tas storumas panašus į šlykščias riebias apnašas, kurias norisi nedelsiant nuplauti.

Esu šiek tiek priblokšta, kad proceso metu plaukų spalva nenubluko. O artimiausiu metu plaukams alaus tikrai nenaudosiu, kaip ir kokakolos.

Galiausiai – laimėjo ramunėlių nuoviras

Nors tai buvo įdomios 8 dienos, pilnos plaukų skalavimo skysčių, šis eksperimentas privertė mane suprasti, kad svarbu neplauti plaukų kasdien. Po visko mano chemiškai paveikti plaukai labai išsausėjo. Manau, kurį laiką jų neplausiu.

Tačiau labiausiai mane patraukė ramunėlių nuoviras, nes jis nenublukino mano šviesintų plaukų (ir nešiaušė plaukų, kaip kola ir alus). Tikrai dar naudosiu ramunėlių arbatos nuovirą – su saiku.

Atminkite: geriausia tokias skalavimo priemones naudoti kartą ar du kartus per savaitę, kadangi neatsargiai naudojami jie gali pakenkti plaukams.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos