vaistai.lt

Vaistai nuo skausmo: veiksmingi ir saugūs (266733/106) 

Image
Skausmas - nemalonus pojūtis, kurį kiekvienas suvokiame skirtingai. Vieni numojame ranka, kiti darome bet ką, kad tik jo atsikratytume. Paprastai tai ligos ženklas, įspėjantis, kad atėjo metas pasirūpinti sveikata. Tad neabejotinai pirmiausia reikėtų ieškoti ir gydyti priežastį. Tačiau malšinti skausmą taip pat būtina, ir ne tik tam, kad geriau pasijustume. Kaip ir bet kokia stipri gynybinė reakcija, užsitęsęs skausmas kenkia. Vaistų nuo skausmo yra daug. Renkantis visada reikia pagalvoti, kaip nepakenkti sau, ypač jei vaistas vartojamas ilgai.

Skausmas žalingas žmogui
Skausmas atima gyvenimo džiaugsmą. Tai pagrindinė priežastis, kodėl gydytojas niekada neatsisakys skirti vaistų nuo skausmo.
Tačiau ilgainiui atsiranda kitų bėdų. Jei skausmas užsitęsė, jis, net išgydžius priežastį (pvz., pataisius dantį), gali išlikti. Arba pažeistoji vieta tampa jautresnė, kai net švelnus prisilietimas sukelia skausmą. Organizmas stengiasi apsaugoti save, todėl, tarkim, kai skauda koją, jos instinktyviai nejudiname. Ilgainiui sulenkta galūnė gali tiesiog nebeišsitiesti. Nuolatinis ar dažnai besikartojantis skausmas išsekina ir sukelia asteniją: greitai nuvargstama, atsiranda abejingumas, nenoras dirbti, bendrauti, silpsta atmintis.


Dažniausia priežastis - uždegimas
Skausmas - pirmiausia pojūtis, todėl „skaudėti širdį" gali ir visai sveikam žmogui. Tačiau dažniausiai tai ženklas, kad kažkas pakenkė ir prasidėjo uždegimas. Kas vyksta uždegimo metu? Pačioje pradžioje išsiplečia kapiliarai, į pažeistą sritį priplūsta kraujo, atkeliauja uždegiminės ląstelės, kurios išskiria veiklias medžiagas ir "valgo" kenkėjus.
Jei per keletą ar keliolika dienų uždegimas nepraeina, vystosi lėtinis uždegimas. Jis gydomas ne vienerius metus. Ilgai vartojant vaistą, be abejo, ypač svarbu, kad jis nekenktų.

Vaistai nuo uždegimo
Dažniausiai vartojami vaistai nuo skausmo - nesteroidiniai vaistai nuo uždegimo ir kortikosteroidai.
Kortikosteroidai yra vaistai, analogiški kai kuriems mūsų antinksčiuose gaminamiems hormonams, ir puikiai slopina uždegimą. Deja, turi nemažai nepageidaujamų poveikių: skatina nutukimą, didina kraujospūdį, slopina imunitetą, slopina natūralių hormonų (kortikosteroidų) gamybą ir kt. Todėl, jei jie nebūtini, rekomenduojama rinktis nesteroidinius vaistus.


 
  Viena Brexin tabletė skausmą numalšina visą parą
Skausmui veiksmingai numalšinti pakanka tik vienos 20 mg tabletės, kartą  per parą.  Taip yra todėl, kad preparatas veikia tolygiai, nekintama   veikliosios medžiagos koncentracija išlieka kraujyje 24 valandas.
Vaistu lengva įveikti bet kokį skausmą - tiek lėtinį, tiek ūminį.
Tinka malšinti skausmą esant reumatinėms (reumatoidiniui artritui), degeneracinėms (osteoartritui) ligoms, nugaros, dantų ar galvos skausmams, esant skausmingoms mėnesinėms. Greitai sugrąžina jėgas bei judrumą potrauminiu bei pooperaciniu periodu.
  

Kodėl reikėjo naujųjų vaistų nuo uždegimo
Aspirinas, sukurtas dar XIX a pabaigoje, uždegimą ir skausmą gydė puikiai, o vis dar kuriami nauji tos pačios grupės vaistai. Kodėl? Pagrindinė problema - ilgai jų vartojant, dažni virškinimo sutrikimai, skrandžio ar dvylikapirštės žarnos opos, kraujavimai iš virškinamojo trakto, net mirtini, pasitaiko alerginių reakcijų. Rečiau žalingai veikia kepenis, inkstus, kaulų čiulpus, kraujotaką. Ištyrus uždegimo ir skausmo slopinimo mechanizmus, nustačius nepageidaujamo poveikio priežastis, buvo sukurti mažesnį žalingą poveikį turintys naujos kartos vaistai nuo uždegimo - nimesulidai, piroksikamai, vėliau - koksibai. Virškinimo komplikacijų gerokai sumažėjo, bet iki galo neišnyko.


Pranašesni už kitus saugius vaistus
1987 m. už unikalų "šeimininkas-svečias" chemijos principo pritaikymą medicinoje trys mokslininkai buvo apdovanoti garbinga Nobelio premija. Naudojant būtent šį principą buvo suskurtas visiškai naujas piroksikamo beta ciklodekstrino kompleksas. Jo veiklioji piroksikamo molekulė įvilkta į beta ciklodekstrino žiedą - taip garantuojama virškinamojo trakto apsauga nuo šalutinio poveikio.
Preparatas vaistinėse parduodamas Brexin pavadinimu.
Kuo šie vaistai pranašesni už kitus santykinai saugius virškinamajam traktui vaistus? Klinikiniai tyrimai įrodė, kad dėl ypatingo apvalkalo vaistas greičiau ištirpsta, tai lemia greitesnį pasisavinimą bei trumpesnį sąlytį su virškinamojo trakto sienele. Be to, dėl minėtosios technologijos vaistas greičiau numalšina skausmą (jau po 20-30 min.) nei kiti šios grupės preparatai. Lyginant su koksibais, manoma, kad jis turi mažesnį pašalinį poveikį širdies ir kraujagyslių sistemai.

Parengė gydytoja rezidentė Jurgita MALYTĖ






Komentarai (Viso žinučių: 106)

liga
Parašė Svečias 2015-07-02 23:04:18
geri vaistai
Brexin
Parašė Svečias 2015-06-22 23:32:32
Man jis nepadejo ir neisivaizduoju kas gali padeti nuo ataugu nugaroje ir du slanksteliai yra iseje?
jonas
Parašė Svečias 2014-11-28 20:40:44
Nepirkite jokių brangių gelinių tepalų nuo skausmų sąnariuose .kaip nekeista nuo įvairių sąnarinių skausmų ,patempimų .sumušimų geriausias vaistas ricinos aliejus ir nebrangu ir labai efektyvu.Daugelis išmėgino ir visi patenkinti.Galima paskaityti google" kitas ricinos aliejaus panudojimas" ar panašiai
Brexin
Parašė Svečias 2014-09-27 18:01:26
Paskaiciau informacijos lapeli tai baisu kiek salutiniu poveikiu.
jurate
Parašė Svečias 2013-08-25 10:17:17
sveiki geriau breksino miltelius nuo nugaros skausmo patikekit jokio efekto kaip nienur nieko te imtis savu ibuprofen lanncher,tai nors padeda arba susuleudziu neorubin po vie na anpuolyte 3d ir skausmokaip nebuta
Čia yra Svečias
Parašė Svečias 2013-04-01 19:34:57
Jei gauni i aki ir buna didelė mėlynė ka reikia daryti?Klausimas ar reikia krema naudoti ar galite patarti ka naudoti.
skausmelis
Parašė Svečias 2013-01-19 19:19:02
Sveiki,ar brexin vaistas butu tinkamas nuo seklides prielipo uzdegimo, skausmo beveik nera, bet jaus dar patinimas ? Ir kazko jausmas viduje (tikriausiai uzdegimo)?Aciu uz atsakyma.
Išvaržas
Parašė Svečias 2013-01-17 16:46:16
reikia gydyti lazeriu.
breksin
Parašė Svečias 2012-10-17 20:44:41
nezinau kaip jie taip gerai padeda ,pradejau juos gerti,bet man nieko nepadeda,turiu isvarzas nugaroje,kas man gali padeti geriau ,gal kas zinote butinai lauksiu jusu komentaru.Aciu
pavyduolis
Parašė Svečias 2012-09-03 21:44:27
Man atrodo,kad cia vienas zmogus ta panegirika varineja,nes labai jau kvepia reklama.
audrone
Parašė Svečias 2012-01-28 04:13:07
nugara ataugu turi ,kojos sanari reikia operuoti,skausmai neapsakomi,ko tik nera gerus,trinus kaitinus,kaip ne megu naktim teip ir nemegu,bandisiu ir si vaistuka panauduot,jai pades ,......tai ;BONKA ;gersim.ACIU.
...
Parašė Svečias 2011-10-21 13:08:22
Tai yra labai geras vaistas, bet esmė ta, kad jis labai stiprus ir juos panaudojus silpnesni nuskausminamieji jau sunkiai padės ateityje.
Pasvaiste
Parašė Svečias 2011-03-20 10:07:41
i gygytoja kreipiuosi tik kad sumazintu skausma,nezinau nei vieno zmogaus,kuris gyventu amzinai.tikiuosi kad brexsinas padeda taip,kaip apie ji kalba.svarbu kad visada tureciau lesu vaistui nusipirkti.siu vaistu dar nenaudojau
Profesorius
Parašė Svečias 2011-02-13 10:16:44
Brexin tai piroksikamas,kuris buvo naudojamas jau rusu laikais.Zodziu senas vaistas su nauju firminiu pavadinimu. 
Zmones pasiskaitykit visada kokia yra vaisto veiklioji medziaga ir ieskokit analogisku vaistu.
Gaja
Parašė Svečias 2010-06-24 23:44:52
Brexin vartojau po menisko operacijos. Tikrai puikiai veikia. O del kainų - tai tikrai nebrangu, ir neišsisuksi, teks pirkt, jei rimtai skauda. Juk ir tualetinį popierių perkam, nors galime kai kuo kitu pasinaudot...bet reikia ir tiek:))) 
dantu puliu skausmas
Parašė Svečias 2010-04-04 20:00:10
man db yra gal kaip pulinys po zandikaulio ka reiik daryt nejauciu vienos puses,skauda visa zandikauli padekit pas ondotologa nenoriu eit bijau dantistu labai kokie vaistai istrauktu pulius..ir skausma?
Parašė Svečias 2010-03-24 19:23:03
zinokit sedziu su skausmais ir verkiu beveik, bandysiu si vaista ir dekosiu jums jei pades
ačiū už vaistus ,brexin
Parašė Svečias 2009-11-06 19:55:41
verta išbandyti ,ačiū
Parašė Svečias 2009-11-06 19:54:19
tikrai verta išbandyti ,ačiū
Joga
Parašė Svečias 2009-08-10 09:34:28
Šiandien nusipirkau Brexin, kadangi jį man išrašė gydytoja nuo kraujagyslių uždegimo. Visada stengiuosi atsargiai vartoti vaistus, tad paklausiau dar ir vaistininkės, kokia jos nuomonė apie šį preparatą, kiek laiko jį galima (ir reikia) gerti ir pan. Vaistininkė patarė tik vieną: nustoti gerti kai tik pajusiu pagerėjimą. Nevartoti vaisto ilgą laiką. Visgi šis vaistas yra labai stiprus ir nėra toks "nekaltas".
kristina
Parašė Svečias 2009-07-23 22:35:19
Sveiki ir vel ;) Vis del to uzsukau pas t astomatologe ir.... ATOSTOGAUJA!!! :(( Dieve, kas darosi su tais stomatologais.... :''(( Siu vaistu vaistineje NEBUVO! Dave DOLMEN, kurie nepadeda...Aciu dievui jie kelia miegistuma, tai sendien bent pamiegojau diena 6val.. Bet jau jauciu, kad dantis pulingas yra(ne dantenos, o pats dantis)... skauda tik prikandus, tvinkcioja... Jautrus pasidare ir aplinkiniai dantys. Bet skauda maziau.. Ryt nusipirksiu Dosicuclinum antibijotiku, praeis per pora dienu ir skausmas ir puliningumas.
kristina
Parašė Svečias 2009-07-23 02:48:00
Sveiki ;) Savaite kenciu dantu skausma. Kaip tycia, stomatologai visi iki vieno atostogauja ir grys tik rugpjuti. ;( buvau gretimuose dviejuose miestuose-taip pat atostogauja! :( Dabar nemiegu-kamuoja stiprus skausmas.. Isgeriau ULTRACOD (pirkau 10 tableciu - apie 17lt), saltu vandeniu paskalavau skaudama vieta -lyg ir geriau... Yra iseitis-poliklinikos stomatologe, kuri vienintele dirba, bet.. teko ten pabuvoti kai man buvo 12m., tai atsiminimai ne kokie-danties negyde, tik pasake "pieninis-iskris.." O tai buvo-gerasis dantukas jau.. Prisikentejau per ja pakankamai, ir ten kojos kelt daugiau tikrai nenoriu... :/ Jau buvau nutarus apsilankyt ryta poliklinikoje, bet jei sis vaistas padeda visa para-dar pabandysiu...
siokas
Parašė Svečias 2009-06-05 15:33:35
super vaistas, ypac neuralginiam skausmui.
liga
Parašė Svečias 2009-05-23 22:46:53
ryt butinai nusipirksiu
o man nepadeda...
Parašė Svečias 2009-04-26 23:27:37
skauda peties sąnarį.Gydytojas užtikrino,kad skausmas praeis,deja-geriu jau dešimt dienų-poveikio jokio...Nepadeda nei ketanovas,nei diclac,nei nimesilis...Naktimis nemiegu,laukiu operacijos ir nebesitikiu,kad kas sumažintų skausmą,,,Net cns skirtus vaistus gėriau-nepadėjo...
Aleksandras
Parašė Svečias 2008-05-21 09:42:09
Is anotacijos taip ir nesupratau ar cia GYDANTIS vaistas ar tik nuo skausmo. Mamai paskyre nuo trisakio nervo. Mano galva reikia priezasti salinti, o ne skausma malsinti. Dar neaisku ar nekelia spaudimo...
:)
Parašė Svečias 2007-12-19 22:31:39
man israse, kai perskaiciau salutini poveiki, tai galvoju, gal negersui, vis tiek net neskauda po operacijos
sopa
Parašė Svečias 2007-10-05 23:55:00
cia tai super vaistas, ypac jei reikia malsinti menesiniu skausma, man ji brexin'as nuima kaip ranka, o anksciau kentedavau kancias, apldavau, visa diena budavau nedarbinga... ir jokie kiti ibumetinai, ketanovai nepadedavo. Aciu ginekologei, kad paskyre si vaista.
nesamones
Parašė Svečias 2007-08-14 23:40:35
ir jus tikit sitom nesamonem? :D
barbike
Parašė Svečias 2007-08-03 20:08:57
Taip giriat ta vaista,o as jau 6 men.kai kenciu nugaros skausma.Ir diklofenaka litrais leidausi,ir movali geriu ,trentali kuris su spec.leidimu parduodamas ir ortopedini gorseta nesioju,o cia ziuriu taip viskas paprasta,bet kodel toks mano gydytojas kvailas,kad nei karto nepasiule to brexino jei tokius stebuklus daro,tik siuntima i skausmo klinika parase.........
vytautas
Parašė Svečias 2007-06-27 14:16:31
kokia kaina 1 tabletes nes jau tiek pinigu isledau visokim vaistams
~34-36,-Lt
Parašė Svečias 2007-06-13 16:55:20
Turint omenyje, kad tik viena tablete per para- labai pigu! Parduoda ir be recepto
Parašė Svečias 2007-06-10 06:51:40
Kiek kainuoja Brexin dezute? Ar jis parduodamas be recepto ?
jau isbandziu
Parašė Svečias 2007-05-05 11:30:31
tikrai - VEIKIA!!!! sia savaite supratau, ka reiskia geri vaistai- galvos skausma per pusvalandi kaip ranka nueme-negalejau patiketi. 
Nusipirkau visa dezute - kai tik reiks, prie bet kokio skausmo isgersiu 1tablete. nuostabu!
neseniai suzinojau
Parašė Svečias 2007-05-01 14:16:19
paracetamolis- puikus, bet labiau nuo temperaturos, o ne nuo skausmo! Na, o ibuprofeno nei trumpalaikiam, nei juo labiau ilgalaikiam vartojimui niekada nerekomenduoju- nepatogu kelias tabletes per diena gerti, veikia letai, o ir skausma ne visada nuima. Jau geriau rinktis patikima ir saugu vaista- isgerei tablete ir ramu, ypac esant umiam skausmui. O ir saugus. Apie Brexina suzinojau visai neseniai, bet dukte medike grizusi is pasaulines konferencijos papasakojo, kad pasaulyje tai vienas populiariausiu vaistu. Susiradau, uzsisakiau i savo vaistine- pati prireikusi vartoju ir zmonems pasiulau. Kol kas niekas blogo zodzio nepasake. 
Valerija, Kaunas
mano komentaras
Parašė Svečias 2007-04-27 16:31:35
nuo skausmo patarciau vartoti paracetamoli (trumpalaikiam skausmo malsinimui) - veikti pradeda po 10 - 15 min, max poveikis po 30 min., nedirgina skrandzio. kenkia kepenims ir inkstams vartojant didelemis dozemis ir ilga laika (>10d.). o siaip tai pirmo pasirinkimo vaistas savigydai. 
yra paracetamolio tab. ir tirpinamos tab. - deriniuose su kofeinu veikia stipriau. 
iprastine doze suaugusiems 500-1000mg, reiketu apsiriboti 4g/dienai. 
antro pasirinkimo vaistas - ibuprofenas. 
 
jei nepadeda mineti vaistai - kreipkites i specialista - paskirs tinkamus. 
 
atminkit kad savarankiskai skausma malsinti leistina iki 10 dienu.
skausmas
Parašė Svečias 2007-04-27 11:51:51
pritariu, nuo skausmo visada reikia prie savęs tablečiukę turėti, jei ne pačiam pravers, tai kam nors pagelbėti galėsi. Ypač tai esu patyrusi kelionėse, kur nuovargis, maitinimosi sutrikimai, klimato kaita dažnai iššaukia galvos skausmą.
ne į temą
Parašė Svečias 2007-04-27 11:49:26
gal ir ne į temą, bet norėtųsi gauti daugiau informacijos apie kitus vaistus nuo skausmo, kamuoja galvos skausmas 
geras vaistas
Parašė Svečias 2007-04-26 15:35:55
tikrai padeda- ir greitai, ir veiksmingai. Nuolat turiu su savimi pora tableciu- kai tik galva pradeda skaudeti-kaip ranka nuima. 
Regina
Suveike
Parašė Svečias 2007-04-25 16:15:59
Man padejo. Pasiskaiciau, nusipirkau. Galvojau pavarysiu ziauru komentara! Bet tablete suveike:)
letiniam skausmui
Parašė Svečias 2007-04-23 15:35:41
tikra tiesa, kad reikia atsiklausti mediku. As eile metu vartojau "kas po ranka" papuola nuo skausmo- pasiklioviau TV reklama. Taciau ilgalaikiam vartojimui nei ketanovas nei ibuprofenas, nei daugelis kitu nera saugus ir pakankamai efektyvus. Brexin man paskyre KMUK reumatologai. Dekinga, kad gavau puikia rekomendacija-Brexin. Vartoju jau beveik metus, kai tik paumeja uzdegimas ir skausmas, esu patenkinta ir jokiu pasaliniu. 
Regimanta, Kedainiai
Parašė Svečias 2007-04-23 14:56:13
Tikrai patarčiau pasikonsultuoti su savo šeimos gydytoju ir , skausmo atveju, išbandyti Brexin.  
Išbandžiau. Labai efektyvus vaistas.
nugaros skausmai
Parašė Svečias 2007-04-23 12:16:57
isbandziu visa eile vaistu, nes turiu problemu su nugara. Brexin- vienas geriausiu ir labai kokybe atitinkancia kaina. 
Jurgita
Parašė Svečias 2007-04-23 11:01:06
ar jums neatrodo, kad cia ne ta svetaine ir ypac ne vaikams, kur toleruojami kvaili komentarai?
Parašė Svečias 2007-04-23 10:25:09
Nesu mėgėja rašyti komentarus, bet šį kartą norėčiau pasidžiaugti kartu su gyvūnų (karvės, šuns ir kanarėlės) šeimininku.  
Tik norėčiau įspėti, kad prieš naudojant Brexin, vistik reikėtų pasitarti (šiuo atveju) su veterinaru. Gyvuliukams vaistų dozės skiriamos labai individualiai.  
Manau, kad vaistinėje, ar lankydamas gydytoją, negavote tokios informacijos. 
kanarelems
Parašė Svečias 2007-04-22 09:12:57
ryte pastebejau kad dvesia mano kanarele :((( 
sugirdziau brexino ir ji pasveiko!!! 
 
P.S. kazi jei panaudos brexin po 1 tab./dienai ilgesni laika ar nesusirgs kanarele opalige?
suva
Parašė Svečias 2007-04-22 09:11:08
Sirgo mano suo, buvo be nuotaikos, nelojo... 
dabar jis geria brexina ir jauciasi daug geriau 
aciu jums uz nuostabu vaista
padeda ir karvems
Parašė Svečias 2007-04-22 09:10:17
Brexin super - juo galima gydyti ir karves, mano karve dave mazai pieno, tai sugirdziau brexin tablete ir po 10 (!!!) min primelziau 2 kibirus is karto 
nuo galvos
Parašė Svečias 2007-04-21 16:10:48
Geras straipsnis. Si vaista as nuolat vartoju, nes daznai skauda galva. Greitai suveikiua, net stipriam migreniniam skausmui padeda. Nors yra ir specialiu vaistu nuo migrenos, Breksinas man tinka, o ir gerokai pigesnis. 
Rima, Klaipeda
tikrai nuskausmina
Parašė Svečias 2007-04-21 13:26:25
Kadangi nemegstu lankytis pas gydytojus, tai dekui tai vaistininkei, kuri man parekomandavo Brexin. tikrai padeda ir nuo moterisku, ir nuo galvos skausmo. skausma "kaip ranka nuima". Liuks vaistas:)
po operacijos
Parašė Svečias 2007-04-21 10:29:57
Aciu siai svetainei uz pagalba. Klausiau kuo malsinti skausma po kelio sanario operacijos. Esu laiminga, kad jau galejau usbandyti si preparata - tikrai labai greitai ir veiksmingai suveike! Nors mano skrandis jautrus bet kokiems vaistams ir reaguoja nekaip, pavartojusi si, nepajutau seniau erzinancio dirginimo. Tikrai saunus preparatas, kai tik reikes drasiai pasikliausiu. 
Aciu, Joana
jei kamuoja pagirios
Parašė Svečias 2007-04-20 17:22:02
brexin pavartojus galvos skausmui po svenciu,tai tikrai geras vaistas
Parašė Svečias 2007-04-20 09:54:39
Kažkas minėjo, kad Brexin brangokas, bet mano praktikoje nepasitaikė, kad žmonės labai burbėtų, kad preparatas brangus.  
Juk kiekvienas gali rinktis... 
pas mums populiarus
Parašė Svečias 2007-04-19 17:08:33
Musu vaistineje Breksinas populiarus, ateina daug pacientu ir su gydytoju rekomendacijom, ir patys pasiulome, nes isbandem ir nenusivylem.
Parašė Svečias 2007-04-19 10:12:28
Na juk nekuria niekas blogesniu vaistu uz jau esancius. Vis kazka patobulina. Kuria molekules turincias maziau pasaliniu reakciju.
Parašė Svečias 2007-04-19 10:07:34
Kai skauda, tai mazai galvoji kiek tas vaistas kenkia. Svarbu, kad greiciau padetu.  
Cia turiu omenyje atsitiktinius skausmus. 
Na o kitu atveju, reikia aiskintis, kodel skauda, ieskoti priezasties t.y. eiti pas gydytoja.  
kolegei gydytojai nuo migrenos padejo!
Parašė Svečias 2007-04-18 22:04:25
Rezidente
Parašė Svečias 2007-04-18 22:01:31
Geras straipsnis, geras vaistas. Asmeniskai mano praktikoje tai pirmo pasirinkimo preparatas tiek letiniam, tiek umiam skausmui, tiek uzdegimui.  
 
Kai reikia- tikrai svari pagalba-mazesnes eiles koridoriuose, pacientai patenkinti.Vaistas kalba pats uz save. 
 
Bendrosios praktikos gydytoja, Kaunas
Parašė Svečias 2007-04-18 21:45:23
paprasykite, kad artimiausioje vaistineje vaistininkes uzsisakytu. O jei striokas, tai musu Eurovaistinese visada Brexin 20mg N20 yra. Dazniausiai zmones ir perka visa pakuote arba N10.
kur nusipirkti???????
Parašė Svečias 2007-04-18 21:36:16
gal kas zinote kokiose vaistinese Pasilaiciuose jo galima nusipirkti? Vis prireikia tevams, o ajau antra karta negaunu....pasiule vaistineje kazkokiu slyksciu milteliu. Isgere 2dienas po 2maiselius per dienaa, bet nepadejo. 
 
buciau labai dekinga. Skaiste
Parašė Svečias 2007-04-18 21:22:50
reikes nusipirkti kad jau taip visi giriate.Ir mociutes osteoartrita palengvinsiu ir paciai kartais galva ar nugara suskausta. 
Margarita
Parašė Svečias 2007-04-18 21:20:25
tiesa, uzdegima nuima puikiai-kiti nepadejo
Parašė Svečias 2007-04-18 21:19:05
mano sunus susilauze koja. po operacijos taip skaudedavo, kad leisdavau i raumenis nuskausminamuosius. Jau kelias dienas geriam breksina- jis sako, kad po pusvalandzio palengveja. Nepasakyciau, kad brangus - dienai litas sesiasdesimt. Pirkom tik 10tableciu, gal uzteks.
po 1tablete per diena
Parašė Svečias 2007-04-18 20:55:16
kol praeis uzdegimas 3-5d. turetu uztekti. Po operacijospasikonsultuokite su savo gydytoju
Parašė Svečias 2007-04-18 20:53:07
aciu, o kiek laiko ji gert?
po operacijos
Parašė Svečias 2007-04-18 20:51:01
ne tik galima bet ir rekomeduojama-numalsins uzdegima, skausma ir greiciau judruma atstatys, kaip ir daugelis kitu NVNU.
Parašė Svečias 2007-04-18 20:48:23
gal kas zinote ar po kelio sanario operacijos nuo uzdegimo galima ta vaista gerti? dekui, Joana
Parašė Svečias 2007-04-18 20:46:22
o mano mamai isvarza operuos :(, nes jai jau niekas nebepadejo, o to breksino dar negere.Gal po operacijos pabandysim, mazu pades:)
radikulitas
Parašė Svečias 2007-04-18 20:44:50
ir mano mamai nuo nugaros labai padeda. Pastoviai negeria, bet kai prireikia-stalciuky visada turi
naujoke_kvaila kalbet apie kainas
Parašė Svečias 2007-04-18 20:41:09
As naujoke siame forume, bet manau apie kainas kalbet kvaila. Kas yra brangu-pigu??? Sveikata-svarbiausia. Jei vienas ar kitas preparatas kokybiskas ir labiau padeda nei pakenkia, tai ir verta moketi. Europa seniai perejo prie brangiu, bet kokybisku ir patikimu vaistu, o mes vis dar dejuojame. Juk pirkdami "pigius" sutaupome tik laikinai, nes veliau sumokame dvigubai uz sugadinta sveikata. Dazniau prisiminkime, kad skupas moka dvigubai- taip ir su vaistais. Geriau sumoketi daugiau ir ramiai gyventi, nei skaiciuot centus pigiems stipriai reklamuojamiems televizijoje, o paskui grizti su dar didesne sauja kitu receptu- nuo kiauro skrandzio, kraujospudzio ir t.t. 
As visada perku brangesnius bet patikimus. Brexino dar nevartojau, bet gal ir isbandysiu jei prireiks. 
Stai taip manau. Aciu
nugaros skausmas
Parašė Svečias 2007-04-18 20:35:21
IRekomendavo gyd. nuo nugaros skausmo 
super
Saulute
Parašė Svečias 2007-04-18 20:27:40
o kas yra brangu-pigu??? Sveikata yra svarbiausia ir jei vienas ar kitas preparatas padeda, apie ka kalbame?Man svarbiausia, kad patogu-1karta, jei pagrista tyrimais kad gerai ir greitai nuskausmina ri saugus, tai ko dar noret? Tik dziaukites, kad apskritai turim kuo gydytis, o ne verkslenkim amzinai skusdamiesi. 
O geriausia-visai nesirgt, gyvent sveikai ir maziau nervuotis.Ot!
del kainu
Parašė Svečias 2007-04-18 20:15:47
ziurint su kuo lyginsime: uz ketaprofenus, diklofenakus, ibuprofenus ir pan.-zinoma, kad brangesnis. nenorekite gauti kokybisku vaistu labai pigiai-technologijos, tyrimai juk kainuoja...Bet uz nimesulidus, meloksikamus, lornoksikamus ir pan. turbut pigesnis, nes kitu neuztenka vartoti tik 1karta per diena, kaina isauga.  
Vertetu dazniau pasidometi informacinio lapelio informacija ir remtis klinikiniais tyrimais, nes labai daznai pas mus ateina medicinos atstovai, kurie garsiai saukia apie tam tikras indikacijas, vaisto savybes ir pan., kuriu jie net neturi. Niekada nepasikliauju vien firmomis nemaciusi klinikiniu tyrimu, pastudijuoju informacini lapeli. 
Kiekvienas renkasi pagal galimybes, pagal tai kaip kas padeda. Pas mus einami visi NVNU, ir Brexin pastovus klientai, sergantys letinemis ligomis grizta. Na, o kai perka nuo pilvelio, danties, galvos ar pan. grizta reciau- gal tai ir rodo, kad vaistas padejo. 
O siaip- visi yra geri vaistai. Kaip kazkas jau komentavo-panacejos nera, bet reikia atrasti sau tinkamiausia. 
Onute, vaistinike
egle
Parašė Svečias 2007-04-18 17:49:22
Gerai kad man šiuo metų nieko neskauda
del selektyvumo
Parašė Svečias 2007-04-18 17:48:19
beveik visi veikia neselektyviai 
koksibai beveik neveikia COXI - todel jie nekenkia skrandziui, bet ... sutrikdo COXI ir COXII santyki (kas taip pat yra svarbus dalykas) - dideja kraujo kresumas. Vioxa turbut dar daugelis prisimena ir zino kodel buvo nutraukta gamyba ir surenkami vaistai. 
visi kiti siuo metu esantys vaistineje - veikia ir I, ir II. mazomis dozemis veikia selektyviai COXII, vis delto gydymui naudojamos dozes veikia ir COXI. 
 
kalbedami apie vaisto forma dar prisiminkim koks yra eliminacijos pusperiodis 
 
pastebejimas: klientai sio vaisto negrizta pirkt, dazniausiai issiraso recepta kitiems vaistams arba praso duoti ka nors kita vietoj brexino be recepto. aisku man naudingiau kai perka brexina - brangesnis :)
neselektyvus
Parašė Svečias 2007-04-18 16:52:09
Kolega, noreciau paantrinti, kad ne visi vaistai yra selektyviai veikiantys. Be kita ko - kristalines sudeties ir molekulines sudeties tirpumas yra kaip naktis ir diena, todel "neisradinekime dviraciu" dikutuodami apie praktiskai patikrintus ir moksliskai irodytus dalykus. 
Kortikosteroidai yra fantastiski vaistai trumpalaikems terapijoms, NVNU - turi savo privalumus ir trukumus. Mes aiskiai turime teisingai parinkti gydyma remdamiesi klinikine praktika, o kad pancejos nera- ne paslaptis. 
Gyd. reumatologe, Vilnius
patirtis
Parašė Svečias 2007-04-18 16:34:49
noriu pasidalinti ir as savo patirtimi. Paskyre man gydytojas ta vaista nuo nugaros-ziauriai varginantis skausmas uzeidavo, ypac ilgiau prie kompiuterio pasedejus. Nusipirkau 10tableciu pabandymui, nors sventai tikejau, kad tik pinigus be reikalo eilini karta svaistau. Na, buvau suzavetas, nes po 5-6dienu viskas visai praejo. Tai dabar jau zinau kuo pasitiket :)))  
Ugnius -kompiuteristas
1987 metai
Parašė Svečias 2007-04-18 16:07:45
1987 metu isradimai...
kliuk
Parašė Svečias 2007-04-18 16:03:00
receptiniu vaistu reklama draudziama!!! 
 
del siu vaistu kenkimo/nekenkimo skrandziui: 
nesteroidiniai priesuzdegiminiai veikia COXI ir COXII, COXI "atsakinga" uz kraujo kresuma, skrandzio sieneles atsinaujinima ir daugybe kitu funkciju. slopinam COXI - silpninam skrandzio lasteliu atsinaujinima. tokiu budu pakenkiam skrandziui. todel ir brexinas kenks skrandziui kaip ir kitos piroxikamo tabletes ar kapsules.
be problemu
Parašė Svečias 2007-04-18 16:02:13
visus nekompensuojamus vaistus galima isigyti vaistineje ir be recepto. Jei tik vaistineje yra- be problemu
ilgalaikiam vartojimui
Parašė Svečias 2007-04-18 16:00:05
Tikrai geras vaistas. Vartoju nuolat, kol kas tai man geras pagalbininkas.
geram produktui negaila
Parašė Svečias 2007-04-18 15:21:55
Koks skirtumas - receptinis/nereceptinis? Jei geras produktas, kodel gi nepasidalinti savo patirtimi. Be to, daugeli siu nesteroidu galima isigyti vaistineje ir be recepto. Taip, kad nera cia ko pykti.
klaustukas
Parašė Svečias 2007-04-18 14:21:56
kaip cia dabar yra kad receptini vaista reklamuoja?
aciu uz patarima
Parašė Svečias 2007-04-17 20:47:58
Aciu daktarei, uz komentara. Iki siol vartodavau po kelis skirtingus vaistus nuo skausmo galvodama, kad labiau pades. Tikiuosi, uzteks tik tos 1 stebuklingos tabletes.
neurologo rekomendacija
Parašė Svečias 2007-04-17 20:20:49
Mieli pacientai, palengvintumete mums ir sau gyvenima, jei vaistu negertumete saujomis! Jei vartojate Brexina, kitu vaistu nuo skausmo ir uzdegimo vartoti nereikia. Islaidauti ir gadinti savo isvargintu skrandziu neverta. Vaista gerkite tik 1karta (t.y 1tablete) paroje- del tolygaus pasiskirstymo kraujo plazmoje, antros Brexin tabletes vartoti nereikia- sau nepadesite.  
O as pati si preparata naudoju savo kasdienineje praktikoje ir vertinu tikrai neblogai. 
Vilnius
Parašė Svečias 2007-04-17 20:10:51
Ir man nuo galvos LIUKS! Valio! 
Rugiliux
galvaskaudis
Parašė Svečias 2007-04-17 20:09:26
o as patenkintas, nes pataikiau pagaliau sau tinkamiausia. Nuo galvos man tai geriausias vaistas-nuima kaip ranka per 20minuciu. 
Raimis, studentas
ir temperatura mazina
Parašė Svečias 2007-04-17 20:02:44
kai vargau su savo skaudanciu dantimi, buvo visas zandas sutines- matyt uzdegimas prasidejo ir temperatura pakilo. Geriau Brexino po tablete, per 3dienas grizau i vezias, o pas stomatologa net nebenuejau- ir pinigeliu sutaupiau :). Dabar sio vaistuko visada turiu vaistineleje, bet kada prireikus pasinaudoju. Linkiu ir kitiems taip sparciai pasveikti, jei negaluojate.
kai suskausta danti
Parašė Svečias 2007-04-17 18:50:48
Esu gydytoja stomatologe. Rekomenduoju si vaista, kai reikia labai greito ir gero nuskausminimo. Daznai tevai atveda ir savo verkiancias atzalas. Vaiksmingas! Ir pacientai patenkinti, ir mums darbo maziau :) 
nugaros skausmas
Parašė Svečias 2007-04-17 18:43:06
bandziau si vaista ir po kojos traumos, ir nugara pastoviai paskaudedavo. Tikrai neblogai nuskausmina, skrandzio nedirgina ir palyginus nebrangus.
reumatoidinis artritas
Parašė Svečias 2007-04-17 18:39:34
Ir as noriu pasidalinti savo artimuju patirtimi vartojant Brexin. Jau seniai mano mama serga reumatoidiniu artritu, nuolatos vartodavo vaistus nuo skausmo. Brexina ji dabar jau geria beveik pusmeti ir tikrai, kai yra skausmo paumejimas, sutinsta sanariai, vaistas gerai nuima skausma ir uzdegimas praeina per kelias dienas. Galiu drasiai rekomenduoti ir kitiems zmonems- pasaliniu poveikiu kol kas neturejome. Dienos gydymo kursas kainuoja nuo 1,30Lt-1,70Lt (priklausomai nuo vaistiniu), bet uztat ramiai galim miegoti isgerus 1tablete per para. Ir patogu- nereikia nuolat galvoti kada vel gerti- vaistas veikia visa para. Dziaugiuosi, kad mamai bent kazkas padeda. 
Rugile, bendrosios praktikos gydytoja, Kaunas
prasidejus sodo darbams
Parašė Svečias 2007-04-17 16:08:51
Prasidejus sodo darbams lauke reiketu pasaugoti savo strenas, tada ir vaistu nereikes. bet jei jau taip atsitiktu, kad susuktu koks radikulitas, teks griebtis ir nuskausminamuju. Isbandysiu si nauja preparata. Aciu, kad informavote. 
Grazina. med.sesuo.
Parašė Svečias 2007-04-17 15:41:47
Kazi, nuo moralinio skausmo irgi padeda:))))? Jei rimtai, tai po operacijos vartojau. Galiu ir pagirti- tikrai vertas demesio. 
Onute, vaistininke, Siauliai
Parašė Svečias 2007-04-17 15:39:07
Sveiki, 
ner jau taip naujas tas breksinas- gal metus apie ji zinome. Gana populiarus.
dismenorejai - idealus
Parašė Svečias 2007-04-17 15:27:33
ir man dismenorejai idealiausias. Netikiu jokiu ketanovu ar ibupromu- juos tik reklamuoja daug, o as skrandi nuo ju susigadinau. Todel dabar renkuosi atsagiai. Turbut kiekvienas randam "savo" vaista, o Brexin man labai tinkamas. 
Solveiga, Kaunas
menstruaciniam skausmui
Parašė Svečias 2007-04-17 15:24:35
kankinuosi nuo "moterisku ligu". Vaistinej pasiule to Brexino- SUPER!!! Nebenaudoju jokiu leidziamu ar tu, kur po tris kartus per diena reikia vartoti. Isgeriu tablietke- nuima kaip ranka. Moterims- idealus vaistas.
Parašė Svečias 2007-04-17 15:23:57
Nesu vaistu fanas ir juos vertinu skeptiskai. Sitas nuo skausmo padejo.
Parašė Svečias 2007-04-17 15:19:44
Vaistineje galite isigyti ir po 10tebleciu.Dazniausiai musu klientai ir perka po viena blisteri. (pakuoteje yra N20)
bandysiu
Parašė Svečias 2007-04-17 15:04:20
Reiks pabandyti, kad jau visi cia taip giria. Pasiziurejau internete kiek kainuoja- ner labai jau "uz dyka", bet jei tik viena tablete per diena, tai iseina pigiau nei kiti- nimesilidai ar meloksikamai, kuriuos pirkdavau.  
Jurga
atsakymas Margaritai del osteoartrito
Parašė Svečias 2007-04-17 15:02:10
p.Margarita, 
vaistas ir yra unikalus tuo, kad jo chemine sudetis garantuoja zmogui sauguma vartojant ilga laika. Klinikiniai tyrimai rodo, jog net 50dienu is eiles vartojant si vaista, stebeti minimalus salutiniai reiskiniai. Lyginant su kitais NVNU- tai vienas saugiausiu ir maziausiai VT sutrikimu sukeliantis preparatas. Bet kuriuo atveju, butu neblogai pasitarti su gydytoju. 
Gyd. reumatologe, Vilnius
Parašė Svečias 2007-04-17 14:52:40
Labas, 
gal zinote, ar galima si vaista vartoti ilga laika? Mociute serga osteoartritu ir daznai skundziasi skausmais, naktim miegoti negali. Kazkur teko girdeti, kad sitas modernusis vaistukas nekenkia skrandzio gleivinei? Gal koks gydytojas atsakytu? 
Aciu. Margarita, Kedainiai
umiam - super!
Parašė Svečias 2007-04-17 14:48:10
parekomendavo si modernia chemine sudetimi vaista mano pazistamas- gydytojas traumatologas. Po krepsinio treniruociu daznai pasitempiu raiscius ir kankinuosi savaitemis. Netikejau, kad taip gerai gali padeti. Paprastai skeptiskai ziuriu i vaistus, nes dabar jie atseit vienas uz kita geresni. Teko pakeist nuomone :) 
Robertas- prijauciantis krepsiniui
uzdegimas ir letinis skausmas
Parašė Svečias 2007-04-17 14:41:21
Jusu Brexin'a skiriu prie ivairiu artritu ir esu labai patenkinta. Gyd. reumatologe, Vilnius.
Puikus
Parašė Svečias 2007-04-17 14:37:43
vartojau nuo dantų skausmo, puikus. Padėjo greitai. Man asmeniškai taip pat padeda ir nuo galvos skausmo bei moteriškų negalavimų. Svarbiausia, kad užtenka dienai tik vienos tabletės. Kitų nuskausminančių vaistų nuo šiol nebeperku.
Brexin
Parašė Svečias 2007-04-17 14:33:22
O as pati vartojau nuo galvos skausmo. Isgeriau tik 1tablete ir tikrai po pusvalandzio atsigavau. Mano gydytoja sako, kad tai vienas geriausiu vaistu. Gal tai ir tiesa.
Vaistai nuo skausmo ir uzdegimo
Parašė Svečias 2007-04-17 14:29:08
Vartojo si vaista mano mama nuo apatines nugaros dalies skausmo. Pries tai pusmeti kankinosi su ivairiausiais tepaliukais ir tabletytem... Iki siol nei vienas vaistas taip nepadejo, kaip sis, kuri minejote straipsnyje - pastate ant koju po 5dienu! Saunu, kad pagaliau ir i Lietuva atkeliauja tikrai geri produktai.


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos