vaistai.lt

Kontroliuos medikų darbo užmokesčio didinimą (761/0) 

Kontroliuos medikų darbo užmokesčio didinimąŠiandien Seimo Sveikatos reikalų komitetas posėdyje išklausė Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM), Lietuvos slaugos specialistų organizacijos ir Lietuvos gydytojų vadovų sąjungos informaciją dėl asmens sveikatos priežiūros įstaigų (ASPĮ) darbuotojų darbo užmokesčio.

Nuo 2016 m. liepos 1 d. ASPĮ iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto rezervo rizikos valdymo dalies buvo skirta 30 mln. eurų darbuotojų darbo užmokesčio didinimui.

SAM informavo, kad atlyginimai liepos mėnesį padidėjo visoms ASPĮ darbuotojų grupėms. Atkreiptas dėmesys į tai, kad SAM įsakymu sudaryta darbo grupė, kuri kiekvieną mėnesį stebės medicinos darbuotojų darbo užmokesčio kėlimo procesą.

Lietuvos slaugos specialistų organizacijos duomenimis, slaugytojų darbo užmokestis ASPĮ didėjo, tačiau didėjimas nesiekia 8 proc. Atkreiptinas dėmesys, kad yra įstaigų, kuriose buvo pakelta tik pagrindinio darbo užmokesčio kintamoji dalis, nors tiek SAM, tiek komitetas rekomendavo didinti pastoviąją dalį. Kai kuriose įstaigose padidėjo pastovioji darbo užmokesčio dalis, tačiau panaikinti priedai. Akcentuota, kad kai kurie kvalifikuoti, turintys aukštąjį išsilavinimą, didelį darbo stažą, dirbantys sudėtingą darbą specialistai liko neįvertinti.

Posėdžio metu buvo nuspręsta ir toliau aktyviai domėtis ASPĮ darbuotojų darbo užmokesčio didinimo procesu bei vykdyti griežtą parlamentinę kontrolę.

 

Informacija iš:

Vakarų Lietuvos Medicina

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos