vaistai.lt

Dešimt ligonių kasos darbuotojų davė kraujo (952/0) 

Dešimt ligonių kasos darbuotojų davė kraujoRugsėjo 23 d. Panevėžio miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biure vyko Nacionalinio kraujo centro donorystės akcija „Dovanoji kraujo – dovanoji gyvybę". Joje dalyvavo ir dešimt Panevėžio teritorinės ligonių kasos (TLK) darbuotojų. Keturi iš jų donorais tapo pirmą kartą, kitiems tai buvo įprasta procedūra arba jos pakartojimas po daugelio metų.

Pirmąkart kraujo davusios moterys teigia, kad pasiryžti tam paskatino graži donorystės idėja ir suvokimas, kad laikas bėga ir delsti šiuo klausimu nebėra ko. Juolab, kai akcija organizuojama kaimynystėje.
Pasak Eglės Petraitienės, kol šeimoje nėra susiduriama su sunkiomis ligomis ar kitomis bėdomis, kai reikalinga perpilti kraują, mintis apie donorystę neretai pasimiršta. Tačiau po kurio laiko vis tiek ateina supratimas, kad reikia padėti kitiems, nes nežinai, kada kitų pagalbos gali prireikti tau ar tavo artimui.

Ausma Pilinkė jau anksčiau yra davusi kraujo artimam žmogui. Dabar donore sako tapusi norėdama padaryti gero ir kitiems.

„Be to, pasak medikų, atsinaujinti kraują ir pačiam donorui sveika, tai iš dalies net laikoma prevencine priemone prieš insultą", – teigia A. Pilinkė.

Nuolatiniai kraujo donorai – Judita Strelčiūnienė, Kamilė Kakariekienė ir Zenonas Paulavičius – jau seniai tvirtina suvokę donorystės prasmę.

„Kai girdi pranešimus, kad trūksta kraujo, negali nesusimąstyti, jog ir tu gali padėti. Esu davęs kraujo jau gal dešimt kartų ir neketinu sustoti tol, kol leis sveikata. Savijauta po donorystės man būna normali, o atsinaujinus kraujui, jaučiuosi netgi žvalesnis", – sako Zenonas Paulavičius.

Panevėžio TLK donorai ragina visus, kas gali, nedelsti ir prisidėti prie kraujo donorystės. Ypač kai galimybių tai padaryti Nacionalinis kraujo centras siūlo net prekybos centruose, renginiuose.
 
Panevėžio teritorinė ligonių kasa ​

 

Informacija iš:

Valstybinė ligonių kasa

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos