vaistai.lt

Alyvuogių aliejus: kaip puoselėti plaukus, odą, nagus (2741/0) 

Eksperimentas: kas nutiks plaukus perskalavus obuolių sidro actu ar alumi?Artėjant šaltajam sezonui, odai ir plaukams tenka patirti nemenkų iššūkių. Ar žinote, kas gali padėti nuraminti sudirgusią odą, atgaivinti išsausėjusius plaukų galiukus?

Kaip rašo womenshealthmag.com, kuo puikiausiai tam tiks alyvuogių aliejus. Pasak ekspertų, šis aliejus kovoja su senatve, raukšlėmis, suteikia spindesio veidui, jaunina.

Suminkštinkite plaukus

Kaip sako dermatologė iš Niujorko Julie Russak, vitaminas E, kurio gausu alyvuogių aliejuje, padeda atsikratyti pleiskanų. Tereikia sumaišyti šaukštelį alyvuogių aliejaus su citrinų sultimis ir įtrinti į galvos odą. Šaltuoju sezonu alyvuogių aliejus padės išvengti išsišakojusių plaukų galiukų.

Nuvalykite makiažą

Žmonės dažnai mano, kad aliejaus tepimas ant odos gali dar labiau pakenkti riebiai odai. Tačiau J. Russak sako, kad nerimauti neverta – alyvuogių aliejus kuo puikiausiai pašalins makiažą ir nešvarumus. Jį galite naudoti ir kiekvieną dieną, kadangi tai labai švelnus valiklis.

Pasirūpinkite nagų odelėmis

Kaip pabrėžia specialistai, odeles reikia prižiūrėti, kad jos būtų minkštos, o ne suskilinėjusios, žaizdotos, nes kitu atveju rizikuojate pasigauti bakterijų, grybelį ir pan. Užtenka prieš einant miegoti ištepti odeles alyvuogių aliejumi ir gerai įtrinti.

Greičiau augantys nagai

Jeigu odeles įtrinsite alyvuogių aliejumi, nepamirškite ir nagų. Kaip sako J. Russak, vitaminas E labai gerai pasisavinamas, be to, puikiai drėkina, todėl padeda nagams sutvirtėti, skatina augimą.

Puikiai drėkina

Odą galite patepti alyvuogių aliejumi arba įlašinti jo kelis lašus į mėgstamas priemones. Oda tikrai jums padėkos už tokį rūpestį.

Nuramina sudirgusią odą

Sudirgusi, sausa, niežtinti ar uždegimo apimta oda gali būti nuraminta alyvuogių aliejaus. Jis puikiai nuima diskomforto jausmą ir sudrėkina, pamaitina. Išmėginkite šiltą vonią su šlakeliu alyvuogių aliejaus – tai padės jums atsipalaiduoti ir atgaivinti sudirgusią odą.

Kovoja su senėjimo požymiais

Alyvuogių aliejuje esantys antioksidantai kovoja su laisvaisiais radikalais, kurie daro didelę žalą odai, skatina jos senėjimą. Taigi, naudokite alyvuogių aliejų ne tik virtuvėje, bet ir puoselėdamos grožį – jūsų laukia puikūs rezultatai.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos