vaistai.lt

Radviliškyje kilusio gaisro padariniai kelia pavojų žmonių sveikatai (926/0) 

Radviliškyje kilusio gaisro padariniai kelia pavojų žmonių sveikataiValstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) informuoja, kad po spalio pradžioje Radviliškio įmonėje „Gairelita“ kilusio gaisro, Pakruojo rajono Petraičių (Stačiūnų) tvenkinyje pradėjo gaišti žuvys, kurių nereikėtų naudoti maistui. Taip pat kilus įtarimams dėl Radviliškio rajone esančių šachtinių šulinių vandens kokybės, nerekomenduojama jo vartoti.

Gaisrui gesinti buvo panaudotas didelis kiekis vandens, kuris užliejo šalia esančius gyventojų sklypus, todėl kai kur šachtinių šulinių vanduo tapo rudas ir nemalonaus kvapo. Toks vanduo ypač gali būti pavojingas kūdikiams ir nėščiosioms.

Be to, gaisrui gesinti naudotas vanduo pateko į Obelės upę ir atitekėjo iki Petraičių (Stačiūnų) tvenkinio. Vanduo šiame telkinyje pakeitė spalvą, jame atsirado suodžių, smarkiai sumažėjo deguonies koncentracija.

„Petraičių (Stačiūnų) tvenkinyje daugiausia auginama karpių ir lydekų. Paėmus žuvų mėginius ir atlikus jų skrodimą, paaiškėjo, kad kepenys, inkstai ir kiti organai stipriai pažeisti. Tai cheminio užterštumo pasekmė. Šiuo metu atliekami laboratoriniai tyrimai dėl sunkiųjų metalų ir kitų cheminių medžiagų. Kol neturime atsakymų, nerekomenduojame žmonėms valgyti ir pardavinėti žuvų iš šių tvenkinių, nes jos gali būti pavojingos sveikatai“, - pabrėžia VMVT Skubios veiklos skyriaus vedėjas Marius Masiulis.

VMVT sustiprino prekybos žuvimi kontrolę turgavietėse ir kitose žuvų pardavimo vietose. Tikrinama, kad nebūtų prekiaujama kritusiomis žuvimis, nes gali pasitaikyti atvejų, kai nesąžiningi asmenys, siekdami pasipelnyti, mėgins tokias žuvis pateikti kaip natūraliu būdu sužvejotas.

Vartotojai neturėtų pirkti žuvų ar jų produktų iš nelegalių prekeivių, o pastebėjus tokios prekybos atvejus, reikėtų nedelsiant informuoti VMVT visą parą veikiančiu nemokamu telefono numeriu 8 800 40 403 arba el. paštu .

Pastebėję vandens pakitimus šachtiniuose šuliniuose, gyventojai turėtų pranešti Radviliškio arba Pakruojo VMVT.

 

Informacija iš:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos