vaistai.lt

Lietuvoje padaugėjo susirgimų gripu (788/0) 

Lietuvoje padaugėjo susirgimų gripuUžkrečiamųjų ligų ir AIDS (ULAC) centro duomenimis, Lietuvoje sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) 42-ąją šių metų savaitę (spalio 17-23 d.) nežymiai padidėjo, tačiau užregistruota daugiau gripo atvejų.
 
42-ąją savaitę bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo 63,5 atv./10 tūkst. gyventojų. Pernai tuo pačiu metu sergančiųjų buvo šiek tiek mažiau – 62,1 atv./10 tūkst.  gyventojų.
 
Mažiausias sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis šių metų 42-ąją savaitę užregistruotas Šiaulių administracinėje teritorijoje, o didžiausias – Vilniaus administracinėje teritorijoje.
 
Palyginus pastarosios savaitės sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklį su 42-osios savaitės duomenimis, sergamumas gripu ir ŪVKTI padidėjo Marijampolės, Panevėžio, Šiaulių, Tauragės, Telšių, Vilniaus administracinėse teritorijose ir sumažėjo Alytaus, Kauno, Klaipėdos, Utenos administracinėse teritorijose.
 
Praėjusią savaitę Lietuvoje dėl gripo buvo hospitalizuotas vienas Vilniaus apskrities gyventojas.

 

Sergamumo gripu ir ŪVKTI rodikliai apskrityse

Sergamumo gripu ir ŪVKTI rodikliai apskrityse 

ULAC medikai primena, kad skiepai yra pati efektyviausia priemonė, apsauganti nuo gripo ir jo sukeliamų komplikacijų: plaučių, bronchų, ausų uždegimo, sinusito, lėtinių ligų paūmėjimo ir kitų komplikacijų.
 
Pasaulio sveikatos organizacija ypatingai rekomenduoja pasiskiepyti šiems rizikos grupių asmenims:

  • 65 metų ir vyresniems asmenims;
  • nėščiosioms;
  • asmenims, gyvenantiems socialinės globos ir slaugos įstaigose;
  • asmenims, sergantiems lėtinėmis širdies ir kraujagyslių, kvėpavimo takų, inkstų ligomis, lėtinėmis ligomis susijusiomis su imuniniais mechanizmais, piktybiniais navikais;
  • sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojams.

Rizikos grupėms priskiriami asmenys pasiskiepyti gali nemokamai. Dėl skiepų reikia kreiptis į savo šeimos gydytoją. 

Sergamumą gripu ir ŪVKTI galima stebėti dinaminiame žemėlapyje, kurį jau šeštus metus kartu rengia VVSPT ir UAB „HNIT-BALTIC“ (HB). Žemėlapis atnaujinamas kiekvieną pirmadienį.

Daugiau apie gripą skaitykite čia.

Parengė Imunoprofilaktikos skyriaus visuomenės sveikatos specialistai.

Informacija iš:

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras

Image: FreeDigitalPhotos.net




Susijusios prekės




Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos