vaistai.lt

Tyrimo išvada: priešuždegiminiai vaistai nepadeda nuo nugaros skausmų (3637/0) 

Tyrimo išvada: priešuždegiminiai vaistai nepadeda nuo nugaros skausmųMokslininkai iš Australijos pasaulio sveikatos instituto („The George Institute for Global Health in Australia“) nustatė, kad įprasti priešuždegiminiai vaistai yra neefektyvūs gydant nugaros skausmą, – rašo upi.com.

Skausmas yra nemalonus sensorinis ir emocinis patyrimas, susijęs su esamu ar galimu audinio pažeidimu ar nusakomas kaip toks pažeidimas. Nugaros skausmą, pagal paplitimą turbūt esantį antroje vietoje po galvos skausmų, gali sukelti įvairios priežastys: dažniausiai – degeneraciniai stuburo pokyčiai, taip pat skausmą sukelia diskų išvaržos, raumenų patempimas dirbant, stuburo iškrypimas, netaisyklinga laikysena. Jis nusakomas kaip juosmens maudimas ar ūmus, veriantis skausmas, skausmai judesių metu ar stuburo sustingimas.

Studijoje, publikuotoje „The Annals of the Rheumatic Diseases“, išnagrinėti 35 klinikiniai bandymai, įtraukę daugiau nei 6000 žmonių, kenkiančių nugaros skausmą. Pastebėta, kad tik 1 iš 6 žmonių kovodami su nugaros skausmu vartojo nesteroidinius vaistus nuo uždegimo (NVNU) ir pajuto pagerėjimą. Visi studijos dalyviai buvo iš Australijos, kurioje, pasak tyrėjų, apie 80 proc. gyventojų yra susidūrę su nugaros skausmu.

„Nugaros skausmas yra vienas labiausiai pasaulyje paplitusių negalavimų, dažnai gydomas paskiriant priešuždegiminius vaistus. Bet mūsų gauti rezultatai įrodo, kad iš tiesų šie vaistai užtikrina tik nežymų trumpalaikį palengvėjimą, o juk nuolatinis nesteroidinių vaistų nuo uždegimo vartojimas gali sukelti ir šalutinį poveikį – skrandžio opas ir kraujavimą. Deja, pastebėjome, kad jos atsiranda dažniau nei vaistai numalšina nugaros skausmą, o tai irgi rodo, kad NVNU nėra tinkamiausias pasirinkimas“, – pranešime spaudai komentavo studijos autoriai.

Taigi kiekvienu atveju svarbiausia išsiaiškinti skausmą sukėlusią priežastį ir ieškoti tinkamiausio, individualaus problemos sprendimo.

 

Informacija iš:

Vakarų Lietuvos Medicina

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos