vaistai.lt

Europos ekspertai ragina labiau rūpintis burnos sveikata ir higiena (1121/0) 

Europos ekspertai ragina labiau rūpintis burnos sveikata ir higienaŠiandien Vilniuje prasidėjo iki birželio 10 d. truksiantis Europos visuomenės burnos sveikatos asociacijos (EADPH – European Association of Dental Public Health) 22-asis kongresas. Kongrese dalyvaujantys mokslininkai iš Europos bei kitų pasaulio šalių, atliekantys tyrimus visuomenės burnos sveikatos srityje, kalbės apie burnos ligų epidemiologiją, mokslo ir praktikos pasiekimus, kylančius iššūkius ir būdus efektyviai juos nugalėti.

„Labai svarbu, kad toks reikšmingas renginys, surinkęs kartu geriausius Europos ir pasaulio odontologijos profesionalus, ekspertus, mokslininkus, specialistus – tikrus visuomenės burnos sveikatos entuziastus – vyksta būtent Lietuvoje. Tai puiki galimybė pasimokyti iš kitų šalių patirties ir pristatyti mūsų pasiekimus“, – teigė sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos sveikinimą kongreso dalyviams perdavusi viceministrė Gintarė Šakalytė.

Pasak sveikatos apsaugos viceministrės, būtina ir toliau skatinti visuomenę aktyviau rūpintis savo dantų priežiūra ir burnos susirgimų profilaktika. Nesveiki dantys yra didelė visuomenės sveikatos problema ir Lietuvoje, ir Europoje. Jos sprendimas prasideda nuo kiekvieno žmogaus gyvenimo būdo, sveikos mitybos, burnos higienos įgūdžių formavimo.

Visuomenės burnos sveikata – tai burnos ligų prevencijos mokslas ir menas, siekiantis pagerinti burnos sveikatą ir tuo pačiu populiacijos gyvenimo kokybę, pasitelkiant organizuotas visuomenės pajėgas. Burnos sveikata yra tiesiogiai susijusi su asmens elgsena, tokia kaip burnos higienos įgūdžiai bei lankymasis pas odontologą profilaktiniam patikrinimui.

Epizodiniai burnos ligų paplitimo tyrimai Lietuvoje liudija apie itin prastą gyventojų burnos sveikatos būklę bei nepakankamus burnos priežiūros įgūdžius. Šie rodikliai gerokai atsilieka nuo daugelio Europos Sąjungos šalių. Todėl tikimąsi, kad šalies sostinėje organizuojamas Europos visuomenės burnos sveikatos asociacijos kongresas paskatins Lietuvos odontologus, politikus bei visuomenę atkreipti didesnį dėmesį į daugumai Lietuvos žmonių aktualias problemas – burnos sveikatos būklę bei burnos priežiūros įgūdžių ugdymą.

EADPH buvo įkurta 1996 metais kaip tarptautinis nepriklausomas mokslinis forumas, vienijantis mokslininkus, dirbančius visuomenės burnos sveikatos srityje.

SAM Ryšių su visuomene skyrius

 

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos