vaistai.lt

5 pažadai sau: ką turėtumėte kartoti kiekvieną dieną (1039/0) 

5 pažadai sau: ką turėtumėte kartoti kiekvieną dienąKiekvieną dieną mes susiduriame su daugybe įsipareigojimų. Mes sakome, kad susitiksime su draugais, paimsime drabužius iš valyklos, prisiekiame, kad nukeliausime į sporto klubą ar aplankysime močiutę. Tiesa, tokie mūsų įsipareigojimai – tai būtinų darbų sąrašas.

O kokius sau pažadus turėtume duoti, kad jie suteiktų mums daugiau motyvacijos siekiant savo tikslų? Kiekvieną dieną sau prižadėkite šiuos dalykus, rašoma huffingtonpost.com.

Aš pastebėsiu gerus dalykus savo gyvenime

Lengva apsistoti ties niūriomis dienomis, sugedusiu kavos aparatu ar kivirčais, tačiau nuolatinis to išgyvenimas iš naujo nėra geras sprendimas. Dėkingumo praktikavimas, nepaisant negatyvių dalykų, – štai koks yra geriausias kelias. Nesvarbu, kokiu būdu tą dėkingumą išreikšite – užrašę ant lapelio ar tiesiog išsakę garsiai. Vera žinoti, kad tai padės jums nukreipti blogą patirtį ir ugdyti laimingesnį požiūrį. Pažadėdami sau, kad įžvelgsite gerąją pusę ir būsite už tai dėkingi, automatiškai einate laimės keliu.

Aš klausysiu savo kūno ir minčių, kai patiriu stresą

„HuffPost“ prezidentė ir vyriausioji redaktorė Arianna Huffington pažymi, kad „perdegimas“ – tai mūsų civilizacijos liga. Kaip galėtume jos išvengti?

Kai kažkas blogai, mūsų kūnas apie tai šaukia garsiau nei mūsų mintys, todėl atkreipkite dėmesį į streso signalus – tik fizinius, tiek emocinius. Skrandžio skausmai, pasikartojantys sapnai, įsitempę raumenys – visa tai lyg raudona vėliava, lyg ženklas, kad galite sustoti ir išvengti „perdegimo“.

Aš nusišypsosiu bent vienam nepažįstamajam šiandien

Kažkam draugiškai nusišypsoti nėra vien tik paprastas gestas – tai galime traktuoti ir kaip įkvėpimą gerai savijautai. Tyrimai atskleidžia, jog šypsena gali pagerinti jūsų nuotaiką, taip pat padėti pajausti ryšius su žmogumi, kuriam šypsotės. Taigi, šypsodamiesi bent vienam nepažįstamajam, jūs ne tik stiprinate savo sveikatą, bet gerinate ir kitų nuotaiką.

Aš būsiu malonus sau

Esate verti pagarbos ir pagarbaus elgesio, kad ir kokie yra jūsų sugebėjimai ar išvaizda, tačiau to turite reikalauti ne tik iš kitų, bet ir iš savęs. Tyrimai teigia, kad savęs priėmimas ir vertinimas – tai kelias į laimingesnį gyvenimą, tačiau tokį požiūrį mes traktuojame mažiausiai. Tad prisižadėkite būti malonesni tam žmogui, į kurį jūs kasdien žvelgiate veidrodyje.

Aš pasistengsiu

Dažnai sau esame patys didžiausi kritikai, todėl prisižadėkite sau šiandien, kad sugebėsite kontroliuoti tą kritiškumą. Gėda paremtos mintys mus veda į niekur ir paveikia labiau nei sugebėjimai darbe.

Psichologė Margaret Wehrenberg tikina, jog reikėtų įvertinti tai, kur esame geriausi, o ne susitelkti į tai, kas mums nesiseka. „Stebėdami save be teisimo ir smerkimo, galite pamatyti save naujoje šviesoje ir geriau suprasti, priimti be neigiamų etikečių. Tai padės kurti pozityvesnius santykius, gebėti užjausti kitus“, – tikina psichologė.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos