vaistai.lt

6 žingsniai, kurie padės į gyvenimą žvelgti pozityviai (1038/0) 

6 žingsniai, kurie padės į gyvenimą žvelgti pozityviai„Kad ir kokia šiandien būtų diena, galite pasirinkti būti laimingesni. Kiekvieną rytą jūs galite atsikelti ir pasiduoti juodų minčių bei visa apimančio negatyvizmo kontrolei arba galite pasirinkti gyvenimą, kuriame optimizmo ir geros energijos būtų kur kas daugiau. Viskas priklauso tik nuo jūsų pačių“, – tikina šeimos terapeutė Andrea Brandt.

Individualias ir grupines emocijų valdymo terapijas jau daugiau kaip 35-erius metus vedanti specialistė tikina, kad viskas priklauso tik nuo mūsų pačių požiūrio į iškilusias problemas.

„Jei jums buvo sunki diena, savaitė, mėnuo ar netgi metai, galite atsidurti negatyvumo spiralėje – jaučiatės nusiminę ir pikti, dėl to keičiasi jūsų požiūris, kol galiausiai į viską žvelgdami pro juodus akinius tą savo negatyvumą perduodate kitiems, o jie pamažu jums atiduoda jį atgal. Štai taip ir sukatės amžinoje negatyvumo spiralėje“, – tikina Andrea Brandt.

Portalui „Psychology Today“ ji pateikia 6 žingsnius, kurie padės užkirsti kelią negatyvioms mintims, jas suvaldyti ir išmokti į gyvenimą žvelgti daug pozityviau.

Nustokite skųstis

Jei nuolat skųsitės dėl to, koks blogas ir neteisingas jums gyvenimas, būtent toks jis ir bus. Nei skundai, nei aimanos, nei juntamas gailestis sau nesukuria džiaugsmingo ir tenkinančio bei laimę keliančio gyvenimo.

Tad pirmas dalykas, kurį derėtų padaryti, – liaukitės skųstis. Net jei kol kas dar ir neturite visų reikiamų įrankių, kurie leistų pagerinti savo gyvenimo kokybę, bent jau turite įrankį, kuris neleis tos kokybės dar labiau pabloginti.

Išmokite sustabdyti negatyvias mintis

Tam, kad galėtumėte priimti pozityvų mąstymą, visų pirma derėtų užverti visas duris neigiamoms mintims. Atminkite, kad mintis lydi energija ir tik nuo jūsų gebėjimo tas mintis kontroliuoti ir priklauso, ta energija bus pozityvi ar negatyvi.

Norint išmokti savo minčių kontrolės, labai svarbu stebėti save ir gebėti atskirti, kada jūsų mintys yra paremtos faktais, o kada – tik nuoskaudomis, savigaila, nepasitikėjimu savimi ar neigiamu požiūriu. Vos pagavę šią mintį, ją iškart nutraukite, kol ji dar nespėjo apnuodyti jūsų sąmonės.

Atsikratykite „Taip, bet...“ požiūrio

„Taip, bet...“ – tai klasikinė frazė žmogaus, kuris į gyvenimą žvelgia negatyviai, kitaip tariant, jam bet koks geras dalykas turi ir blogąją atsvarą.

Paklaustas, ar jam patinka jo darbas, jis atsakys: „Taip, bet nelabai gerai apmokamas...“, paklaustas, ar nevertėtų ieškoti geriau apmokamo darbo, jis vėl sudvejos: „Taip, reikėtų, bet tada tektų vėl naujo ieškoti, galbūt netgi neradus persikelti gyventi į kitą miestą“.

Kiekvieno gyvenime pasitaiko pakilimų ir nuosmukių, tačiau koncentruodamiesi vien tik į blogąsias gyvenimo puses, prarasite vis daugiau galimybių pastebėti gerąsias. Metas frazę: „Taip, bet..“, keisti į „Taip, ir...“. Tad paklausus, ar mėgstate savo darbą, verčiau jau atsakykite: „Taip, ir sunkiai dirbu, kad pasiekčiau dar daugiau“.

Nebijokite rizikuoti

Savo praktikoje esu sutikusi begalę pacientų, kurie jaučiasi kur kas patogiau ir geriau, prisiimdami aukos vaidmenį ir nuolatos pasakodami apie savo nelaimes, nei iš tiesų bandydami patyrinėti, kodėl tame vaidmenyje jie atsidūrė. Savianalizė, žvelgimas giliau į savo psichologiją gali atskleisti, kad patys ir esame to savo nesėkmingo gyvenimo autoriai.

Tam reikia sąmoningai, tikslingai ir be jokio teisiamojo tono stebėti, kaip ir kodėl į save žiūrime kaip į auką. Derėtų į save pažvelgti iš šono, neutraliai – nustebtumėte, kiek pasirodo, daug savo gyvenimo sferų jūs tikrai galite kontroliuoti.

Keiskite negatyvias mintis pozityviomis

Neigiamas, jums nė kiek nepadedančias mintis pakeisdami pozityvesnėmis, kupinomis pasitikėjimo savimi, automatiškai pasijusite daug geriau.

Jei pesimistiškai manote, kad gyvenime nepasieksite to, ko norite, verčiau jau įtikinkite save, kad jūsų gyvenimas gali būti toks, kokio tik jūs norite ir kokį patys sau susikursite.

Imkitės pozityvių veiksmų

Dažnai pakeisti vien tik mąstymą apie save ir tam tikras situacijas nepakanka, kartais reikia ir elgtis kitaip. Tad jei kada skundėtės, kad vis dar neturite antrosios pusės ir jau pakeitėte šią mintį į pozityvią tikėdamiesi antrąją pusę kažkada vis dėlto susirasti, kitas to žingsnis – išeiti į miestą ir šią galimybę sau suteikti.

Atminkite, į savo gyvenimą galite žvelgti pro juodus akinius ir matyti jame tik tai, kas nutiko blogo, todėl ir būti nelaimingi, arba galite į gyvenimą žiūrėti realiai ir suprasti, kad jame būna visko – ir gero, ir blogo. Ir tik nuo jūsų pasirinkto požiūrio ir priklauso, kaip jūs su visu tuo susidorosite.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos