vaistai.lt

Akiniai: geras regėjimas ir nepriekaištingas įvaizdis (696/0) 

Akiniai: geras regėjimas ir nepriekaištingas įvaizdisTobulėjant išmaniosioms technologijoms, dabartinė visuomenė beveik visą savo laiką praleidžia priešais kompiuterių ekranus ar įnikę į telefonus ir planšetes. Todėl akiniai tampa savaime suprantama mūsų išvaizdos detale, padedančia nuvargusioms akims aiškiau matyti. Tad, šis aksesuaras privalo būti patogus, kokybiškas, pritaikytas atsižvelgiant į Jūsų akių būklę ir, žinoma, derantis prie veido bruožų bei puikiai atitinkantis Jūsų asmeninį stilių.

Žmogus nemažą dalį informacijos iš aplinkos gauna vaizdiniu pavidalu. Taigi, aiškiai matyti svarbu kiekvienam, nes dėl vienokių ar kitokių priežasčių nusilpęs regėjimas sukelia diskomfortą, dėl ko nukenčia gyvenimo kokybė.

Šiek tiek istorijos

Žmonės jau nuo seno ieškojo būdų, kaip pagelbėti pavargusioms akims. Akinių istorija prasidėjo tada, kai apie 1280 metus Venecijos stiklo lydytojas, kurio vardas pasimetė istorijos puslapiuose, netyčia paliejo skystą stiklo masę taip, kad jai sustingus viena pusė liko lygi, o kita išgaubta. Tai buvo pirmasis lęšis. Žiūrint per jį, dėl šviesos spindulių laužimo, daiktų kontūrai atrodė didesni, aiškiau įžiūrimi.

Iš pradžių lęšius daugiausia naudodavo senyvi su rankraščiais dirbantys vienuoliai, kadangi dėdami šį skaidrų pagalbininką ant teksto, galėdavo aiškiau matyti. Vėliau lęšiui buvo pritaisyta ilga rankena - jis tapo monokliu. Tarpukario metu, sujungus tarpusavyje du monoklius, gimė pirmieji į dabartinius panašūs akiniai.

Nors gana ilgai akiniai buvo išskirtinai turtingųjų atributas, šiuo metu vos ne kas antras žmogus juos nešioja nuolatos arba bent jau kartas nuo karto užsideda. Masiškai naudojamu aksesuaru jie tapo XV amžiaus viduryje. Prasidėjus spausdintų knygų erai, akinius ėmė pardavinėti keliaujantys prekeiviai. Kojelės akiniams pritaisytos tik XVIII amžiaus pabaigoje.

Atskira akinių grupė yra akiniai nuo saulės. Jei manote, kad tai šių laikų mados pramonės išradimas, klystate. Tamsinti akiniai 1430 metais buvo sugalvoti Kinijoje. Jie buvo gaminami skaidrius akinių stiklus aprūkant dūmais. Tokie akiniai dengdavo teisėjų akis tam, kad žmonės negalėtų įžiūrėti jose apgaudinėjimo. Pirmieji nuo saulės akis saugantys akiniai atsirado 1930 metais. Jie buvo skirti lėktuvų pilotams.

"glasses on"  akiniai - ne tik pagalba akims, bet ir neatsiejama Jūsų asmeninio stiliaus dalis

Šiandien korekciniai akiniai yra ne tik priemonė, koreguojanti akių sutrikimus, bet ir madingas aksesuaras, su kuriuo Jūs norite jaustis patogiai (tiek fiziškai, tiek psichologiškai). Tą patį galima pasakyti ir apie akinius nuo saulės.

"glasses on" optikos studijoje tiek korekcinių, tiek saugančių nuo saulės akinių pasirinkimas yra didelis, todėl čia akinius lengva prisitaikyti kiekvienam. Jei sunku apsispręsti dėl akinių formos ir spalvos, konsultantai visada pagelbės.

Jei ieškote korekcinių akinių, optikos studijoje iš pradžių patikrins Jūsų regėjimą, o vėliau padės  išsirinkti Jūsų veido bruožus ir asmeninį stilių atitinkančius rėmelius. "glasses on"  internetinėje parduotuvėje galite rasti įvairaus stiliaus bei modelių garsių gamintojų kolekcijų akinių rėmelių, atitinkančių dabartines mados tendencijas. Jei rėmelius užsisakėte internetu, tačiau jie pasirodė Jums netinkami, grąžinti galima nemokamai.

"glasses on" optikos studijos meistrai savo produkcijai suteikia neribotą garantiją. Jei akinius įsigijote  ir juos nežymiai pažeidėte, taisymas Jums nieko nekainuos.

 







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos