vaistai.lt

Akušeriai ginekologai sunerimę dėl Pagalbinio apvaisinimo įstatymo pakeitimo (908/0) 

Akušeriai ginekologai sunerimę dėl Pagalbinio apvaisinimo įstatymo pakeitimoLietuvos akušerių ginekologų draugija, vienijanti daugiau kaip 500 specialistų, reiškia susirūpinimą dėl Seimo narių naujai registruotų Pagalbinio apvaisinimo įstatymo nuostatų, kuriomis “embrionų sukurti leidžiama tiek, kiek vienu metu jų bus perkelta į moters organizmą, bet ne daugiau trijų”.

Šia nuostata:

  • ryškiai sumažinama nėštumo tikimybė po pagalbinio apvaisinimo, todėl moterims teks kęsti perteklinį gydymą vaistais bei chirurgines intervencijas;
  • iš esmės užkertama genetinės diagnostikos galimybė, todėl sunkiomis genetinėmis ligomis sergantys pacientai negalės susilaukti sveikų vaikų;
  • žalojami vaikai, nes skatinamas daugiavaisis nėštumas.

Ši mokslo įrodymais nepagrįsta nuostata galioja tik vienoje iš 28 Europos Sąjungos valstybių – Maltoje. Pažangiose Europos Sąjungos valstybėse sukuriamų embrionų skaičius nėra ribojamas, o sprendimą dėl skaičiaus priima pora, pasitarusi su gydytoju.

Raginame Lietuvos Respublikos Seimo narius vadovautis pacientų interesais bei mokslo įrodymais ir pacientų labui nepalaikyti siūlomų įstatymo pataisų, bei sudaryti sąlygas 2017 m. sausio 01 d. įsigalioti Prezidentės pasiūlytam ir LR Seimo 2016 m. rugsėjo 14 d. priimtam Pagalbinio apvaisinimo įstatymui be pakeitimų.

Šiame straipsnyje pateikta subjektyvi autoriaus nuomonė, todėl VLMEDICINA.LT už turinį neatsako.

 

Informacija iš:

Vakarų Lietuvos Medicina

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos