vaistai.lt

Apdovanotos darbuotojų sveikatą puoselėjančios įmonės (1598/0) 

Apdovanotos darbuotojų sveikatą puoselėjančios įmonėsVilniuje vykusioje tarptautinėje konferencijoje „Tvaraus profesinio gyvenimo skatinimas: sveikatą tausojanti darbo vieta visoms amžiaus grupėms“ apdovanoti konkurso „Sveikatą puoselėjanti įmonė – 2016“ laureatai.

„Mokslininkų prognozės rodo, kad pasaulyje dirbančiųjų amžius didėja. Ne išimtis – Suomija ir Lietuva. Ilgėjant dirbančiųjų amžiui, daugėja ir ligų“, – konferencijos patirtimi dalijosi Suomijos profesinės sveikatos instituto (FIOH) atstovė dr. Marjo Wallin.

Per 100 dalyvių sukvietusi konferencija, kurioje žiniomis apie gyventojų senėjimą ir darbingumo išsaugojimą įvairiais amžiaus tarpsniais dalijosi ekspertai iš Suomijos, Vokietijos bei Danijos, buvo organizuota vykdant EU–OSHA 2016–2017 metų kampaniją „Saugi darbo vieta visoms amžiaus grupėms“. Konferencijos organizatoriai ir partneriai buvo Sveikatos apsaugos ministerija, Higienos institutas, Europos saugos ir sveikatos darbe agentūros (toliau – EU-OSHA) Lietuvos ryšių punktas, Šiaurės ministrų tarybos biuras Lietuvoje, Suomijos ambasada.

Ar darbdaviai pasiruošę spręsti su gyventojų senėjimu susijusias problemas? Higienos instituto Profesinės sveikatos centro vadovė Raimonda Eičinaitė-Lingienė komentavo tyrimus, kurie rodo, kad net 60 procentų kompanijų, kurdamos ilgalaikius verslo planus, neįvertina darbo jėgos amžiaus. Prof. dr. Florianas Kunze iš Vokietijos Konstanco universiteto pasakojo apie subjektyvaus amžiaus įtaką darbingumo didinimui ir tyrimų rezultatais pagrindė, kad įmonių, kurios į darbo procesus stengiasi įtraukti vyresnius darbuotojus, produktyvumas buvo didesnis.

Tad šiais metais įmonės pakviestos dalyvauti nacionaliniame konkurse, kuriame buvo siekiama išaiškinti daugiausiai į savo darbuotojų sveikatą investuojančias įmones.

Šių metų konkurso tema – visų amžiaus grupių darbuotojų sveikatos stiprinimas. Konkurso rengėjas – Higienos instituto Profesinės sveikatos centras siekė įvertinti ir atrinkti geriausius pavyzdžius. Tikslas buvo ne tik išrinkti įmones, kurios atitiktų geriausiai besirūpinančios įvairaus amžiaus darbuotojų sveikata įmonės kriterijus, bet ir parodyti sveikos darbo aplinkos kūrimo ir darbuotojų sveikatinimo priemonių vykdymo įmonėje naudą, tai pristatyti kaip sektiną pavyzdį kitoms įmonėms.

Konkurse galėjo dalyvauti Lietuvoje registruotos įvairaus dydžio valstybinės, verslo ar nevyriausybinės įstaigos ir įmonės. Paraiškas pateikė 18 įmonių iš Vilniaus, Klaipėdos, Panevėžio Šiaulių, Druskininkų, Marijampolės bei Plungės. Tarp jų buvo ir didelės, tokios kaip AB „Lietuvos paštas“, ir mažos bei mikro įmonės, turinčios 10 ir mažiau darbuotojų. Konferencijoje dalyvavusias įmones apdovanojęs Higienos instituto vadovas dr. R.Jankauskas pakvietė ir toliau diegti ir plėtoti sveikatinimo priemones įmonėse ir dalyvauti HI organizuojamuose konkursuose. Juos planuojama rengti ir kitais metais.

„Sveikatą puoselėjančia įmone – 2016“ buvo paskelbtos trys daugiausiai balų surinkusios įmonės.

UAB „AQ Wiring Systems“ apdovanota už nuoseklų ir visapusišką rūpinimąsi darbuotojų sveikata, taip pat už dirbančiųjų sveikatos stiprinimą darbo vietoje, atsižvelgiant į rizikos veiksnius. Įmonėje kasmet skelbiamos Sveikatingumo dienos, Šeimos dienos, kt. Vykdomos priemonės gerinti darbuotojų sveikatą – nupirktos kėdės „Fit Sit“, akių masažuoklis dirbantiems kompiuteriais, „Gymnic“ kamuoliai, ergonominiai kilimėliai, kt.

UAB „Sicor Biotech“ apdovanota už sveikatą puoselėjančios aplinkos kūrimą, už iniciatyvumą bei už ypatingą dėmesį įmonės darbuotojų šeimos nariams. Įmonėje rūpinamasi darbuotojo fizine sveikata, sveika mityba, gera psichosocialine aplinka, taip pat sudaromos puikios sąlygos atskleisti kūrybinį potencialą.

UAB „PPMI Group“ apdovanota už sveikatai palankios aplinkos kūrimą. Čia darbuotojai skatinami sveikai maitintis, būti fiziškai aktyvūs, vykdomos ligų prevencinės priemonės. Visi darbuotojai turi reguliuojamo aukščio stalus, kėdes, du monitorius, ergonominės nugaros atramas kėdėms. Įmonėje įrengta virtuvėlė, yra patalpa pavalgyti ir pailsėti, įrengtas dušas. Kontoroje yra sėdėjimo kamuolių. Atsižvelgiama į darbuotojų poreikį derinti darbo laiką.

Dar 6 įmonėms buvo įteikti paskatinantys prizai. Juos laimėjo įmonės UAB „Lucida Linea“ (mikro įmonių kategorijoje), AB „Lietuvos paštas“ (už pastangas sveikatinant daugiausiai darbuotojų), UAB „Conresta“ (už socialinį atsakingumą), AB „Vilniaus baldai“ (už sisteminį ir integruotą požiūrį į bendrą visų darbuotojų sveikatos palaikymą), UAB „Raminora“ (už sveikatai palankios aplinkos kūrimą) ir Klaipėdos valstybinio jūsų uosto direkcija (už darbuotojams taikomų sveikatinimo priemonių gausą).

 

Informacija iš:

Vakarų Lietuvos Medicina

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos