vaistai.lt

Ar Sveikatingumo metai tapo startu sveikatos dešimtmečiams? (693/0) 

Ar Sveikatingumo metai tapo startu sveikatos dešimtmečiams?Nevyriausybinių organizacijų iniciatyva 2013-uosius Seimas paskelbė Sveikatingumo metais. Buvo tikimasi, kad tai taps gera pradžia permainoms Lietuvos sveikatos politikoje. Vyriausybė, patvirtinusi priemonių planą Sveikatingumo metams, neskyrė lėšų jo įgyvendinimui. Apie tai ir kitomis su gyventojų sveikatingumu susijusiomis temomis šiandien kalbėjo Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narys prof. Arimantas Dumčius spaudos konferencijoje ir Seime vykstančiame forume „Ar Sveikatingumo metai tapo startu sveikatos dešimtmečiams?“

Pasak prof. A. Dumčiaus, kai Seimo Sveikatos reikalų komitete buvo paremta šimtų nevyriausybinių organizacijų (NVO) iniciatyva 2013 metus skelbti Sveikatingumo metais, buvo tikimasi, kad tai taps gera pradžia permainoms Lietuvos sveikatos politikoje. Vyriausybė, patvirtinusi priemonių planą Sveikatingumo metams, neskyrė lėšų jo įgyvendinimui.

„NVO kartu su partneriais ieškojo būdų, kaip sveikatingumą skatinančias idėjas įgyvendinti ir siūlo šiuos darbus pratęsti 2014 metais, kurie paskelbti Šeimos ir vaiko sveikatos metais. Be to, rekomenduojama iš naujo įvertinti Seimui pateiktą Lietuvos sveikatos programą iki 2020 m. Vienas iš svarbiausių valstybėje keliamų uždavinių – pailginti vidutinę gyvenimo trukmę nuo 73,5 iki 76 metų“, – pažymi A. Dumčius.

Dar prieš rengiant Lietuvos sveikatos programą Sveikatos apsaugos ministerijos užsakymu 2011 m. buvo atliktas reprezentatyvus gyventojų nuomonės tyrimas. Pasisakyta, kad žmogaus sveikatą daugiausia veikia fizinė aplinka, mityba, materialinė padėtis, santykiai šeimoje, gydymo paslaugos, psichologinis klimatas darbe, judėjimas, mankšta, fiziniai pratimai ir kt.

„Vien iš to aišku, kad užsibrėžtų siekių įgyvendinimas įmanomas tik atlikus kompleksinius sprendimus valstybėje. Būtina sutelkti Vyriausybės, visų ekonomikos sektorių, bendruomenių ir šeimų pastangas – skelbti visuotiną Sveikatingumo sąjūdį artimiausiam dešimtmečiui. Palinkėkime geros sėkmės sveikatingumo darbuose“, – pažymėjo prof. A. Dumčius.

Seimo TS-LKD frakcijos nario A. Dumčiaus pranešimas

 

Informacija iš:

Lietuvos Respublikos Seimas

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos