vaistai.lt

Ar elektronikos prietaisai tikrai kenkia žmonėms? (1593/0) 

Ar elektronikos prietaisai tikrai kenkia žmonėms?Tiek darbo vietoje, tiek namuose, net transporto priemonėje ir prekybos centruose mus supa elektronikos prietaisai, kurių pagrindinė paskirtis yra palengvinti mums gyvenimą. Ar lengvina? Bent jau taip atrodo, kadangi įprastus darbus atliekame kur kas greičiau ir produktyviau.

Tiesa, paskutiniu metu vis dažniau kalbama apie elektronikos įtaką mūsų sveikatai, kadangi kartais įsigydami didesnį kiekį įrangos ir tikėdamiesi patogaus gyvenimo mes sau darome meškos paslaugą.

Radiofizikos mokslų specialistų teigimu – kiekvienas įtaisas žmogų veikia skirtingai. Jeigu TV stovi kambaryje, tačiau nėra įjungtas į elektros lizdą – jis neturi jokios įtakos žmogaus sveikatai. Tačiau jeigu reikalingas televizorių taisymas, tačiau žmogus vistiek naudoja įrenginį – tuomet neigiama įtaka sveikatai yra didesnė nori tik tada, kai TV veikia puikiai ir yra įjungtas.

Problema, kad žmonės dažniausiai apsunkina savo miego kokybę  naudodami ir greta lovos laikydami elektronikos įrenginius. Dažniausiai kalbama apie mobiliuosius telefonus, tačiau dėmesį atkreipti vertėtų ir į šiuos pačius TV, kurie daugeliui tapo įprastu priešmiegojimo ritualu.

Ar elektronikos prietaisai tikrai kenkia žmonėms?

Tai, kad telefonas kraunasi – nėra nieko blogo, kadangi miliamperų srovė tokia maža, kad neturi jokios įtakos žmogui. Problema yra pasaulinio tinklo ryšys, nes informacija nuolat kinta, tad ir siunčiami impulsai, kurie neigiamai veikia žmogaus psichiką, jis blogai išsimiega. Lygiai taip pat nerekomenduojama miegoti ir prie įjungto TV. Būtinas ne tik greitas televizoriaus remontas jam sugedus, tačiau ir apskritai vengimas prieš miegą žiūrėti filmus. Pabandykite bent jau savaitę eiti miegoti be filmo arba serialo serijos vakare ir stebėkite, kaip tai keičia Jūsų miego kokybę.

Fizikai pastebi, kad dažnai neigiamą įtaką žmogaus sveikatai daro ir netinkamas elektronikos prietaisų pajungiamus. Nustebote? Nustebiname daugelį, kadangi neatrodo sudėtinga įkišti elektros lizdą į rozetę. Tačiau yra, juolab, daugelis žmonių pamiršta atlikti papildomus pajungimo darbus.

Geriausia buitinės technikos pajungimo darbus palikti profesionalams. Jie tiek remontuoja, tiek paruošia įrangą eksploatacijai (išbandykite paslaugas čia: https://salvata.lt/buitines-technikos-remontas/dulkiu-siurbliu-remontas/). Jau vien tai leis Jums jaustis ramesniu, kad namuose nebus blogos energijos, kuri daro neigiamą įtaką Jūsų kūnui.

Atrodo, kad sunkiai veikiančių dulkių siurblių remontas, tinkama TV eksploatacija ir serialo serija prieš miegą yra taip elementaru, taip paprasta, kad negali mums daryti blogos įtakos. Taip, kasdieninė įtaka nėra didelė, tačiau mažomis dozėmis ji vistiek yra gaunama, tad svarbu pasirūpinti, kad tų dozių būtų kuo mažiau.

 







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos