vaistai.lt

Ar įmanoma praryti savo liežuvį? Netinkama informacija ir mitai gali rimtai pakenkti (1022/0) 

Ar įmanoma praryti savo liežuvį? Netinkama informacija ir mitai gali rimtai pakenkti„Ar liežuvį prarijai?“ - toks klausimas dažnai užduodamas kalbėti nenorinčiam žmogui. Žinoma, jį užduodantis žmogus iš tiesų nemano, kad pašnekovas prarijo savo liežuvį, tačiau kitose situacijose manoma, kad tai - rimta grėsmė. Bet ar iš tiesų žmogui įmanoma praryti savo paties liežuvį?

Kartais vis dar tai girdime - traukulių kamuojamam žmogui patariama įdėti ką nors į burną, kad šis neprarytų savo liežuvio. Tokio priepuolio metu žmogus iš esmės praranda savo raumenų kontrolę ir ima kratytis. Greiti raumenų susitraukimai, staigūs nevalingi judesiai, galimas sąmonės netekimas - visa tai atrodo išties prastai, tačiau į burną nieko dėti nereikėtų, nes liežuvio praryti tiesiog neįmanoma.

Žmogaus liežuvis yra tvirtai prisitvirtinęs prie burnos apačios. Juk su kitais burnos audiniais jį jungia ne tik jo paties pagrindas, bet ir liežuvio pasaitėlis. Taigi, liežuvis tiesiog negali atvirsti atgal ir patekti į gerklę. Jei tai būtų įmanoma, tokią problemą jūs patirtumėte kasnakt miegodami, jei atsigultumėte ant nugaros.

Kita vertus, liežuvis gali šiek tiek blokuoti kvėpavimo takus, tačiau ne pats savaime. Jis gali tapti tarsi užtvanka, jei žmogus ima vemti. Todėl kartais patariama traukulių kamuojamus žmones paversti ant šono, kad šie neužspringtų. Nevalingi raumenų susitraukimai taip pat gali pažeisti liežuvį - žmogus gali jį sukąsti.

Nevalingi žandikaulio judesiai taip pat yra priežastis, kodėl traukulių kamuojamam žmogui nereikėtų į burną kišti savo pirštų. Taip jam tikrai nepadėsite (nes liežuvio nuryti tiesiog neįmanoma), o pakenkti galite ir sau - jums gali tiesiog įkąsti. Kiti į burną kišami daiktai kelia užspringimo pavojų.

Traukulių kamuojami žmonės kurį laiką gali nustoti kvėpuoti, tačiau daugeliu atveju kvėpavimas sugrįžta prie normalaus ritmo vos tik priepuolis baigiasi. Negalima bandyti sutramdyti traukulių jėga, ką nors kišti į burną, nešioti žmogų. Skaičiuojama, kad traukulius per savo gyvenimą patirs 1 iš 10 žmonių - tai tikrai nėra retas reiškinys. Todėl reikėtų atsiminti, kad liežuvio praryti neįmanoma.

Informacija iš:

technologijos.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos