vaistai.lt

Ar išties verta vakarienę atiduoti priešui? (811/0) 

Ar išties verta vakarienę atiduoti priešui?Daugelio girdėtas patarimas pusryčius suvalgyti pačiam, pietus pasidalyti su draugu, o vakarienę atiduoti priešui dar kartą patikrintas ir aptartas šį mėnesį vykusiame kasmetiniame kovos su nutukimu bendruomenės susitikime Naujajame Orleane. Įvertinus tyrimo rezultatus, pranešta, kad kiekvieno valgymo metu suvartodami mažesnį maisto kiekį ir atsisakydami vakarienės, greitai pajustume teigiamą poveikį sveikatai.

Atlikus tyrimą pastebėta, kad antsvorio turintys žmonės, dieną valgydami jiems įprastą maistą, o vakare pasninkaudavę, rečiau juto alkio priepuolius ir per naktį sudegindavo daugiau kalorijų. Vis dėlto toks poveikis pasireiškė būtent naktį, o bendras riebalų deginimas nepakito, todėl negalima tiksliai apibrėžti, koks būtų tokios dietos poveikis bendrai kūno masei.

„Kol kas nesame tikri, ar toks mitybos planas padėtų numesti svorio, taigi planuojame atlikti didesnę studiją, kuri atsakytų į klausimą, ar maitinimosi režimas išties pagerina bendrą nereikalingų riebalų deginimo procesą“, – portalui medicaldaily.com komentavo viena iš tyrimo autorių.

Nors dar negalima tvirtinti, kad badavimas nuo vakaro iki kito ryto tikrai padės numesti svorio, gauti rezultatai vis tiek nustebino: tyrimo dalyviai teigė nejutę didesnio nei įprastai alkio po 18 valandų badavimo, taigi paneigtas mitas, kad ilgesnis laikas tarp valgymų (iš viso per dieną suvartojant tokį patį kalorijų kiekį) sukelia žvėrišką apetitą.

Analogiški bandymai jau buvo atlikti su graužikais, o tyrimai su žmonėmis kol kas tebėra ankstyvosiose stadijose. Todėl mokslininkai vengia pateikti griežtas rekomendacijas, tačiau dalijasi žinia, jog neabejoja tokio mitybos plano nauda sveikatai: „Tokia dieta nesukelia streso organizmui, gali būti taikoma siekiant ilgalaikių rezultatų.“

 

Informacija iš:

Vakarų Lietuvos Medicina

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos