vaistai.lt

Ar kartais pabundate, manydami, kad girdėjote sprogimą? Šis keistas sindromas vargina labai daug žmonių (820/0) 

Ar kartais pabundate, manydami, kad girdėjote sprogimą? Šis keistas sindromas vargina labai daug žmoniųSprogstančios galvos sindromas skamba kaip animacinių filmų kūrėjų sugalvota liga. Tačiau tai - rimtas neurologinis sutrikimas, kuris labai erzina nuo jo kenčiančius žmones.

Sprogstančios galvos sindromas yra labai dažnas - jo simptomus kartais jaučia net 10-14 % žmonių. Tiesa, daugelis žmonių tuos simptomus patiria retai. Gali būti, kad ir jūs esate tai patyrę, nors nežinojote šio fenomeno pavadinimo.

Pagrindinis sprogstančios galvos sindromo simptomas - didelis pokštelėjimas, ar kitas garsas, kurį žmogus išgirsta bandydamas užmigti ar jau busdamas. Tas garsas, kurį kartais lydi ir šviesos blyksnis, žinoma, yra netikras, tačiau jis primena sprogimą, todėl stipriai išgąsdina. Kai kurie žmonės jaučia ir kitus simptomus - raumenų spazmus, karščio pojūtį ar net jausmą, kad juos krečia elektra. Siaubinga, tiesa?

Daugelis žmonių stipriai išsigąsta. Padažnėja jų kvėpavimas, pulsas, o tai dažnai sukelia ir dar vieną problemą - panikos priepuolį. Kai kurie žmonės netgi mano, kad kurį laiką nekvėpavo ir dabar bunda iš komos būsenos.

Niekas nežino, kas sukelia sprogstančios galvos sindromą. Mokslininkai spėja, kad tai - labai trumpas epilepsijos priepuolis. Tai taip pat gali būti susiję su antidepresantų vartojimu. Galiausiai, mokslininkai teigia, kad sprogstančios galvos sindromą gali sukelti ir vidurinės ausies sutrikimai.

Galiausiai mokslininkai teigia, kad sprogstančios galvos sindromas dažniausiai žmones vargina, kai jie kenčia nuo streso, nerimo arba potrauminio streso sindromo. Šiuo metu nėra jokio patvirtinto gydymo. Kai kuriems pacientams rekomenduojama psichoterapija. Mokslininkai teigia, kad svarbu žmones šviesti, jog šis keistas reiškinys nesukelia rimtesnių sveikatos problemų. Jei taip nutinka, galima apsiversti ant kito šono ir miegoti toliau.

Informacija iš:

technologijos.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos