vaistai.lt

Ar mūsų odai reikia šveitiklių? (2559/0) 

Ar mūsų odai reikia šveitiklių?Paklauskite profesionalios kosmetikės – pažvelgusi į jūsų veidą, ji pasakys, naudojate šveitiklį ar ne. Tokios aiškiaregystės paslaptis paprasta: jei oda nešveičiama, paprastai ji būna nelygi, šiurkštesnė, kartais netgi šiek tiek pilkšvo atspalvio.

Kaip veikia šveitiklis?

Pirmiausia jis pašalina negyvas suragėjusias odos ląsteles ir skatina atsinaujinti po jomis esančias. Tai odai labai naudinga. Be to, švelniai nušveista švaresnė oda geriau pasisavina naudingąsias kremų, serumų, kaukių ar kitų kosmetikos priemonių, kuriomis tepate odą, medžiagas bei aktyviuosius komponentus. Trečia, nušveista oda tampa ir lygesnė, ir stangresnė, ir skaistesnė, nes šviečiant stimuliuojama kraujo apytaka.   

Kaip dažnai šveisti odą?

Sausą ir normalią odą tinkamu šveitikliu patartina valyti kartą du, riebią ir mišrią – du tris kartus per savaitę. Jei jūsų oda plona ir labai gležna – kartą per dvi savaites.

Kokį šveitiklį rinktis?

Jei šveitiklis neskirtas naudoti kasdien, jį rinkitės atsižvelgdama į odos ir šveitiklio tipą. Įprastai riebiai ir mišriai veido odai naudojami odos šveitikliai su mikrogranulėmis, normaliai odai – švelniai veikiantys enziminiai, o labai jautriai – valomoji kaukė (gommage). Kiekvienos rūšies odos šveitiklis skiriasi ne tik sudėtimi, bet ir naudojimu. Vieni į odą įmasažuojami, kiti tik užtepami ir palaikomi, treti nulupami kaip kaukė ar švelniai nurutuliojami nuo odos.

Kuo skiriasi mechaninis, enziminis šveitikliai ir gommage?

Be kitų odai naudingų priedų, mechaniniame odos šveitiklyje yra įvairių kietų mikroskopinių dalelių (riešutų kevalų, smulkintų kaulavaisių, valyto jūros smėlio ar druskos grūdelių), kurios veiksmingai šalina suragėjusį epidermį ir valo užsikimšusias poras.

Enziminis odos šveitiklis gaminamas su fermentais, augalų enzimais, kurie tirpdo negyvas odos ląsteles, valo poras. Valant veidą tokiu šveitikliu, oda mažiau traumuojama nei valoma grūdėtu mechaniniu šveitikliu.

Gommage – itin švelni valomoji kaukė, kurioje yra baltojo molio. Ja aptepamas veidas, kaklas, iškirptės srities ir paliekama, kol nudžius. Džiūdama kaukė sugeria riebalų perteklių ir nešvarumus. Po procedūros ji labai švelniai nutrinama pirštų pagalvėlėmis.

Ar galima odą šveisti natūraliomis priemonėmis?

Žinoma. Puikiai tinka kavos tirščiai, kviečių gemalai, cukrus, su medumi sumaišytos citrusinių vaisių sultys. Kūnui šveisti galite pasigaminti smulkios jūros druskos ir alyvuogių aliejaus mišinį, grubesnėms kūno vietoms (alkūnėms, keliams, kulnams) – stambesnę druską, sumaišytą su citrinų sultimis. Tik atsiminkite, kad šveitikliu negalima liesti jautrios paakių odos.

Kuo šveisti kūną?

Jei oda jautri, šveitiklį įmasažuokite pirštų pagalvėlėmis. Jeigu nejautri, šveisdama veidą ar kūną enziminiu arba mechaniniu šveitikliu, naudokitės patogia pirštine. Švelnesnė (veidui ir dekoltė sričiai) ir kietesnė (kūnui), ji būna pagaminta iš natūralių šilko, datulių pluoštų. Jeigu šveičiate pirštine, nepamirškite jos sudrėkinti šiltu vandeniu.

Kaip prižiūrėti nušveistą odą?

Po procedūros palepinkite odą toniku, drėkinamuoju ar maitinamuoju (tokiu, kurio jūsų odai labiausia reikia) kremu. Tai padaryti būtina, nes netekusi raginio sluoksnio oda greičiau išgarina vandenį, todėl smarkiai išsausėja.

Informacija iš:

Ji24.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos