vaistai.lt

Ar pastebėjote, kad dažnai turtuoliai atrodo kur kas geriau, nei leistų jų amžius? (1239/0) 

Ar pastebėjote, kad dažnai turtuoliai atrodo kur kas geriau, nei leistų jų amžius? Spėjama, kad visa tai dėl slapta atliekamos ir vampyrus primenančios procedūrosAr pastebėjote, kad garsiausi pasaulio verslininkai labai lėtai sensta? Kai kurie iš jų atrodo lyg nuolat jaunėtų, nors jokių plastinių operacijų pėdsakų nematyti. Spėjama, kad tai gali būti filmus apie vampyrus primenančios procedūros rezultatas.

Už 8000 JAV dolerių bet kam gali būti perpilta 15-25 metų žmogaus kraujo plazma. Moksliniai tyrimai su gyvūnais įrodė, kad ši procedūra yra veiksminga - stabdo ląstelių senėjimą ir akivaizdžiai pagerina žmogaus išvaizdą ir savijautą. Žinoma, kad šia procedūra naudojasi ne vienas garsus milijonierius, nors garsiai apie tai nekalbama.

Larry Ellisonas, „Oracle“ kompanijos įkūrėjas, kuriam šiemet sukako 73, teigia, kad niekada nesuprato mirties. Garsus verslininkas aktyviai investuoja į atjauninančias gydymo procedūras, kraujo perpylimas yra tik viena iš jų. Visgi, manoma, kad tai labiausiai pagrįstas metodas dėl jau minėtų bandymų su gyvūnais.

Kritikai klausia, ar naudojamas kraujas tikrai negalėtų pasitarnauti kam nors rimtai sergančiam ar sužeistam - negi kraujo bankuose yra jaunų žmonių kraujo plazmos perteklius? Tačiau procedūrą atliekantys gydytojai teigia, kad skubiems atvejams visuomet yra teikiamas prioritetas, o šiaip kraujo plazma turi galiojimo terminą. Aišku, tai nėra pigus būdas atjaunėti, tačiau jį pasirinkę žmonės dažniausiai nekreipia dėmesio į kainą. Už 8000 JAV dolerių gaunama vos 2 litrai kraujo plazmos.

Pirmieji jauno kraujo perpylimo eksperimentai prasidėjo dar šeštajame praeito amžiaus dešimtmetyje. Nors poveikis buvo pastebimas, didesnio susidomėjimo šie tyrimai nesulaukė iki šiol. Mokslininkai atliko bandymus su pelėmis ir negalėjo atsistebėti rezultatais - gyvūnų ląstelės ir audiniai stipriai atjaunėjo, tarsi kažkas būtų pasukęs laiką atgal. Bet kodėl tai veikia?

Mokslininkai nežino, bet spėja, kad jauname kraujyje yra gausu kūno atstatymui reikalingų proteinų. Jiems patekus į vyresnio (įprastai klientų amžius svyruoja nuo 30 iki 70 metų) amžiaus žmonių kraują, kūnas pats pradeda gaminti šiuos proteinus. Taigi, procedūra tarsi sėklas pasėja jaunystę nešančias medžiagas į vyresnio žmogaus kraują.

Turtuoliai griebiasi ir menkiausios vilties, kad galėtų gyventi kiek įmanoma ilgiau. Jeffas Bezosas „Amazon“ įkūrėjas, daug investavo į „Unity“ kompaniją, kuri žada iš žmogaus kūno išvyti ląsteles, kurios įprastai stabdo vėžį, bet vėliau prisideda prie senėjimo procesų. Daugybė kitų milijardierių žvalgosi į kyborgų technologijas, gydymą šalčiu ar kitas kompanijas, žadančias ilgą ir jaunatvišką gyvenimą.

Kai kurie mokslininkai rėžia tiesiai - į senėjimą reikia žiūrėti kaip į ligą, kurią būtina gydyti. Kiti nesupranta tokio turtuolių pamišimo - negi tikrai pavyks laiką pristabdyti pinigais? Jauno kraujo perpylimas gali tapti vienu iš tų metodų, kuris suveiks - bent jau taip parodė tie bandymai su pelėmis.

 

Informacija iš:

technologijos.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos