vaistai.lt

Atidaromas Santaros klinikų Infekcinių ligų korpusas (970/0) 

Atidaromas Santaros klinikų Infekcinių ligų korpusasNuo gruodžio 16 d. sergantieji infekcinėmis ligomis konsultuojami ir gydomi naujajame Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų Infekcinių ligų L korpuse. Tai vienas naujausių stacionarinių infekcinių ligų gydymo padalinių visoje Rytų Europoje. Šiame universiteto ligoninės korpuse teikiamos aukščiausio lygio infekcinių ligų ir pulmonologijos stacionarinės paslaugos.

„Gyvename globaliame pasaulyje, kur vartai atverti į pačias įvairiausias šalis. Šiuolaikiniame gyvenime galime neišvengti užsikrėtimo įprastomis ar retomis ir ypatingai pavojingomis infekcijomis. Santaros klinikos yra pasiruošusios įvairioms sudėtingoms medicininėms situacijoms. Esant būtinybei, susidarius atitinkamai epidemiologinei situacijai, pasirūpintų pacientų, įtariamų susirgus pavojinga užkrečiama liga, priėmimu, diagnostika ir gydymu. Klinikose dirba kompetentinga profesionalų komanda, tam specialiai įrengtos patalpos, yra reikiamos techninės, organizacinės priemonės", – teigia VUL Santaros klinikų generalinis direktorius prof. Feliksas Jankevičius.

Infekcinių ligų korpuse visos Lietuvos pacientams bus teikiamos ne tik stacionarinės, bet ir ambulatorinės paslaugos. Čia konsultuos ir gydys aukščiausios kvalifikacijos infekcinių ligų ir kvėpavimo organų ligų specialistai, bus atliekami laboratoriniai ir radiologiniai tyrimai, tęsiamas lėtinėmis infekcinėmis ir plaučių ligomis sergančių pacientų ilgalaikis ambulatorinis stebėjimas bei gydymas.

„Simboliška, kad šiuo žingsniu mes iš 19 amžiaus persikeliame į 21-ąjį. Liga nesirenka nei pagal amžių, nei pagal socialini statusą – todėl visi turi gauti orias gydymo sąlygas. Tikimės, kad naujai atidaryta ligoninė jas užtikrins”, – sveikindamas sako Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis.

Vilniaus universiteto rektorius prof. Artūras Žukauskas pastebi, jog šiandien duris atveria vienas moderniausių Baltijos regione Infekcinių ligų korpusas. Šiame korpuse ne tik pacientams bus suteikiama saugi, šiuolaikinius standartus atitinkanti pagalba, bet ir sukuriamos pažangą medicinoje skatinančios darbo sąlygos medikams. Studentams ir gydytojams rezidentams atsivers geresnės nei anksčiau galimybės tobulinti praktinius įgūdžius.

Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos teigimu, džiugu, kad pagaliau mūsų pacientai galės gauti reikiamas aukšto lygio paslaugas kokybiškoje aplinkoje, o medikai – teikti paslaugas moderniame gydymo centre.

„Pagaliau galime pacientams pasiūlyti tai, ko jie nusipelnė. Įveikus daugybę biurokratinių procedūrų, su kuriomis teko susidurti organizuojant viešuosius pirkimus ir projektavimo metu pritaikant pažangiausias statybų technologijas, šiandien turime puikų rezultatą. Naujasis Infekcinių ligų korpusas atitinka pasaulinio lygio standartus, reikalingus gydant infekcines ligas, susirgimus. Čia dirbantys profesionalūs medikai jau gali pamiršti seną medinį buvusios ligoninės pastatą įlinkusiu stogu, krosnį šildymui ir kitus iššūkius, su kuriais tekdavo susidurti Žvėryne. Tai sėkmingas kelių institucijų bendradarbiavimo pavyzdys, kai įmanoma tampa viskas“, - sako ministras A. Veryga.

Anot Santaros klinikų Infekcinių ligų centro vadovės prof. Ligitos Jančorienės, tai istorinė akimirka, kurios laukė tiek Vilniaus, tiek visos Lietuvos pacientai. Infekcinių ligų centras iš Žvėryno perkeltas į Santaros medicinos miestelį. 2017 metų pabaigoje pradėtos statybos baigtos, naujame korpuse infekcinėmis ligomis sergantiems pacientas sukurtos saugios, higienos ir biologinės saugos reikalavimus atitinkančios gydymosi sąlygos pacientams ir kokybiškos darbo sąlygos personalui. Šio ligoninės L korpuso stacionaro skyriuose numatytos 50 lovų infekcinėmis ligomis sergantiems pacientams. Santaros klinikų Infekcinių ligų centre per metus buvo gydoma beveik 3000 pacientų. Konsultacijų ir imunoprofilaktikos skyriuje per metus apsilankydavo per 4 600 pacientų, buvo atliekama beveik 7 000 konsultacijų.

„Tuberkuliozė vis dar išlieka aktuali visuomenės sveikatos problema visame pasaulyje. Tuberkuliozės epidemiologinė situacija Lietuvoje yra ypatingai sudėtinga – sergamumas šia liga labai didelis, diagnozuojama daug daugeliui vaistų atsparios tuberkuliozės atvejų“, – pasakoja Santaros klinika Pulmonologijos ir alergologijos centro vadovas prof. Edvardas Danila.

Santaros klinikų Pulmonologijos ir alergologijos centre dėl įvairių kvėpavimo organų, alerginių bei imuninių ligų ir tuberkuliozės per metus konsultuojama apie 15 000 pacientų, stacionariniuose skyriuose gydoma beveik 3000 ligonių, o dienos stacionaruose – daugiau kaip 3000 asmenų per metus. Naujos patalpos, kuriose įsikurs Vaistams jautrios tuberkuliozės skyrius (50 lovų) ir Vaistams atsparios tuberkuliozės skyrius (50 lovų) visiškai pritaikytos šios ligos gydymui, atitinka šiuolaikinius infekcijos kontrolės reikalavimus.

Profesorė L. Jančorienė džiaugiasi, kad Infekcinių ligų centre bus išplėsta dar viena visuomenei labai svarbi ir aktuli paslauga – specifinė imunoprofilaktika. Čia tiek suaugusiems, tiek vaikams bus teikiamos konsultacijos dėl skiepų ir atliekami profilaktiniai skiepijimai įvairiomis komercinėmis ir valstybės lėšomis kompensuojamomis vakcinomis. Pacientai prieš egzotines keliones bus kviečiami atvykti konsultacijai dėl skiepų ir maliarijos profilaktikos paskyrimo. Taip pat bus konsultuojami ir skiepijami įvairioms rizikos grupėms priklausantys asmenys: lėtinėmis ligomis sergantys asmenys, asmenys su nusilpusiu imunitetu, nėščiosios ir kt.

Nuotraukų galeriją galite pamatyti čia.

Vilniaus universitetinės ligoninės Santaros klinikų informacija

SAM Spaudos tarnyba

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos