vaistai.lt

Atnaujinti reikalavimai žmonių izoliavimui savivaldybių patalpose (372/0) 

Atnaujinti reikalavimai žmonių izoliavimui savivaldybių patalposeNuo birželio 1 dienos įsigalioja atnaujinti reikalavimai sąlytį su koronavirusu infekuotais žmonėmis turėjusių gyventojų izoliavimui savivaldybės patalpose. Savivaldybės, gavusios prašymus, turės pasirūpinti sąlytį turėjusiais žmonėmis, kai jų gyvenamosios vietos sąlygos neatitinka nustatytų higienos reikalavimų, ir žmonėmis, kuriems taikomas būtinasis izoliavimas. 

Sąlytį turėję žmonės turi būti izoliuojami savivaldybių turimuose socialiniuose būstuose, bendrabučiuose arba, jei tokių patalpų savivaldybės neturi, o yra  sudariusios sutartis su apgyvendinimo paslaugų teikėjais – viešbučiuose, svečių ar poilsio namuose, kaimo turizmo sodybose ir pan.

Patalpos turės būti visiškai parengtos – su būtiniausiais baldais, inventoriumi, aprūpintos valymo ir dezinfekcijos priemonėmis, su buitinių atliekų, patalynės ir nešvarių rūbų surinkimo patalpomis.

Šeimos pagal galimybes bus izoliuojamos bendroje patalpoje.

Savivaldybių administracijos turės organizuoti izoliuotų žmonių kokybišką maitinimą, atsižvelgdamos ir į jų specialiuosius poreikius (lėtinės ligos, alergijos ir pan.), taip pat pasirūpinti būtiniausių priemonių (vaistų, higienos prekių, rūbų) jiems perdavimu.

Prieš apgyvendinant žmones izoliavimo patalpose, jų tinkamumą įvertins apskričių vyriausieji epidemiologai.

Norintys geresnių sąlygų, nei gali pasiūlyti savivaldybė, galės jas gauti susimokėję, jei savivaldybė bus sudarius sutartį su viešbučiu ar kita apgyvendinimo įstaiga.

Savivaldybės, neturinčios tinkamų patalpų, žmones izoliacijai gali nukreipti į gretimas savivaldybes.

Sveikatos apsaugos ministro-valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimą rasite čia.

Visuomenės informavimo grupės (VIG) informacija

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. 

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos