vaistai.lt

Atsakymai į klausimus apie gripo grėsmę – tiesioginės transliacijos metu (1091/0) 

Atsakymai į klausimus apie gripo grėsmę – tiesioginės transliacijos metuKetvirtadienį 12 val. 15 min. kviečiame stebėti tiesioginę portalo  DELFI konferenciją, kurioje svečiuosis ir į klausimus atsakys Užkrečiamų ligų ir AIDS centro (ULAC) direktorius prof. dr. Saulius Čaplinskas.

Šiuo metu sergančiųjų gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis gretos Lietuvoje didėja, o praėjusią savaitę šie susirgimai Vilniaus apskrityje pareikalavo net dviejų gyvybių. Konferencijos metu sužinosite, kaip apsisaugoti nuo klastingos ligos, kada metas sunerimti ir kaip reikia gydytis pastebėjus pirmuosius simptomus. Pasinaudokite galimybe užduoti klausimų!

ULAC duomenimis, sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) Lietuvoje ir vėl padidėjo.  Mažiausias sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis 1-ąją šių metų savaitę (2017 m. sausio 2-8 d.) registruotas Šiaulių administracinėje teritorijoje, o didžiausias – Alytaus administracinėje teritorijoje.

Lietuvoje dėl gripo į ligoninę buvo paguldyti 85 asmenys, iš kurių – 1 nėščioji, 10 vaikų iki 2 metų amžiaus, 28 asmenys iki 17 metų, kiti - suaugusieji. Taip pat 5 asmenys gydyti intensyviosios terapijos skyriuje. Daugiausiai sergančiųjų - Kauno ir Vilniaus apskrityse.

 

Daugiau apie gripą skaitykite čia.

Informacija iš:

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras

Image: FreeDigitalPhotos.net




Susijusios prekės




Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos