vaistai.lt

Atvyko viena iš paskutinių apsauginių kombinezonų siuntų iš Kinijos (415/0) 

Atvyko viena iš paskutinių apsauginių kombinezonų siuntų iš KinijosRuošiantis galimai antrajai koronaviruso infekcijos (Covid-19 ligos) bangai, valstybės rezervas papildytas beveik 42 tūkst. apsauginių kombinezonų. Tiek jų atgabenta penktadienį dviejuose jūriniuose konteineriuose iš Kinijos. Planuojama, kad artimiausiu metu Lietuvą pasieks dar viena tokios pat sudėties ir apimties siunta. Tai vienos iš paskutinių asmens apsaugos priemonių, užsakytų Kinijoje, siuntų.

Numatoma, kad kaupiamo rezervo turėtų sveikatos priežiūros sistemai užtekti dviem mėnesiams. Taip pat siekiama įpareigoti gydymo įstaigas bei savivaldybių administracijas turėti vieno mėnesio rezervą. Tai reiškia, kad sudėjus gydymo įstaigų, savivaldybių ir valstybės rezervo atsargas, apsaugos priemonių turėtų užtekti trims mėnesiams, net esant blogiausiam scenarijui.

Pažymėtina, kad padidėjus susirgimų skaičiui ir išaugus asmeninės apsaugos priemonių poreikiui, iš pradžių būtų naudojamas gydymo įstaigų turimas rezervas, o jam pasibaigus – įsijungtų savivaldybių administracijų aprūpinimo mechanizmas. Asmeninės apsaugos priemonės iš valstybės rezervo būtų tiekiamos tik išnaudojus visas kitas turimas atsargas.

Tai reglamentuojančių įstatymų projektai šiuo metu pateikti svarstyti Vyriausybei. Tikimasi, kad šiuos teisės aktus Seimas priims rugsėjį.

SAM Spaudos tarnyba

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. 

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos