vaistai.lt

Beondegi - vienas keisčiausių pasaulio gatvės užkandžių, kuris galbūt padės mums nukeliauti į Marsą (955/0) 

Beondegi - vienas keisčiausių pasaulio gatvės užkandžių, kuris galbūt padės mums nukeliauti į MarsąBeondegi - taip šį maistą vadina Pietų Korėjos gyventojai. Tai - populiarus, tiesiog gatvėje pardavinėjamas užkandis. O ateityje tokiu maistu galbūt gardžiuosis ir astronautai, nors tai yra vienas keisčiausių žmonių valgomų dalykų.

Beondegi - tai šilkverpio lėliukės. Jos gali būti paruošiamos vandenyje arba garuose, kukliai pagardinamos prieskoniais. Pietų Korėjos parduotuvėse surasite ir konservuotų Beondegi. Vietiniai šilkverpio lėliukėmis užkandžiauja tiesiog dirbdami ar vaikščiodami gatve. Panašūs patiekalai sutinkami visoje Azijoje, o ateityje jais gardžiuosis ir į tolimas misijas vykstantys astronautai.

Kodėl šis patiekalas toks keistas? Na, visų pirma dėl to, kad vietiniai, kurie jį labai mėgsta, Beondegi neskiria pačių gražiausių žodžių. Patys korėjiečiai dažnai sako, kad šis patiekalas yra gana šlykštus ir geriausia jį valgyti negalvojant, iš ko jis pagamintas.

O skonis? Kaip medienos, sako vietiniai. Tiesa, labiau kulinarijos meną išmanantys žmonės Beondegi skonį lygina su riešutais. Beondegi turi silpną rūgštų prieskonį, gali priminti žuvį. Išorinis kiautas yra kietas ir traškus, o vidus (lėliukės viduriai) - minkštas ir sultingas. Šiuo metu populiarėja saldžios Beondegi variacijos.

Be to, Beondegi paplito ne pačiais geriausiais laikais - per Korėjos karą. Mat šilkverpio lėliukės buvo lengvai prieinamas baltymų šaltinis. Net ir patys korėjiečiai teigia, kad retam Beondegi patinka nuo pirmo kąsnio - prie tokio maisto reikia priprasti, o vėliau jis tampa visai skanus.

Beondegi yra neblogas baltymų šaltinis. Viena porcija kainuoja apie 2 dolerius. Geriausia tai, kad Beondegi nereikalauja daug energijos. Šilkverpius auginti maistui ir šilkui nėra taip jau sudėtinga. Todėl mokslininkai mano, kad ateityje žmonija tokį maistą valgys vis dažniau ir jis labai tiktų astronautams.

Ilgos kosminės misijos neabejotinai pareikalaus maisto auginimo erdvėlaiviuose. Auginti šilkverpius yra labai paprasta, tam nereikia daug energijos, jie nėra labai lepūs. Kartu Beondegi yra labai geras baltymų šaltinis, o tai astronautams yra labai svarbu, nes jiems reikia stabdyti raumenų nykimą. Tiesa, Beondegi yra ne vienintelis maistas, kurį NASA svarsto astronautų mitybai ilgose kelionėse - taip pat galvojama apie tarakonus ir svirplius.

Informacija iš:

technologijos.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos