vaistai.lt

Burokėliai – vaistas kepenims (2180/0) 

Burokėliai – vaistas kepenimsNors žiemą kartais pabosta valgyti lietuviškas daržoves, burokėlių neturėtume pamiršti. Labiausiai jie vertinami dėl betaino, kuris, pasak žinovų, itin naudingas mūsų kepenims.

Medikams ir dietologams seniai žinomos ir kitos naudingosios burokėlių savybės: juose gausu vitaminų ir mikroelementų, ypač geležies ir cinko, reikalingų žmogaus organizmui.

Betainas yra biologiškai aktyvus junginys, praktiškai neaptinkamas kituose produktuose. Jis padeda įsisavinti baltyminį maistą, todėl dietologai mėsą siūlo vagyti su burokėlių salotomis. Be to, net mažas mėsos gabalėlis, suvalgytas su šiomis daržovėmis, atstoja didžiulį mėsos kepsnį, nes yra puikiai įsisavinamas.

Betainas taip gerina kepenų funkciją, kad farmacininkai kuria vaistus ir papildus, kurių sudėtyje būtų betaino. Tačiau, dietologų teigimu, natūralus betainas, kurio gauname valgydami burokėlius, yra gerokai naudingesnis už esantįjį papilduose.

Tiesa, valgant burokėlius, kaip ir visus kitus produktus, verta nepamiršti saiko. Ir dar – šios daržovės šiek tiek tirština kraują.

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos