vaistai.lt

Dantų implantų reikšmė (1637/0) 

Dantų implantų reikšmė Šiandieninėje odontologijoje dantų implantavimas yra kone kasdienė procedūra. Implantai ir ant jų tvirtinami protezai jau seniai nebėra siejami su amžiaus problemomis. Daugybė jaunų žmonių visame pasaulyje renkasi šią procedūrą pačiais įvairiausiai sumetimais. Kokybiškai atlikta dantų implantavimo procedūra gali padėti išspręsti daugybę problemų, palengvinti kasdienę rutiną ir suteikti daugiau pasitikėjimo savimi.

Medicininė ir estetinė dantų implantavimo svarba

Nors dantų implantacija, pirmiausia, yra medicininė procedūra, ji atliekama toli gražu ne vien geresnės sveikatos būklės vardan. Iš tiesų tinkami dantų implantai gali svariai paveikti ir daugybę kitų gyvenimo sričių.

  • Kramtymo funkcija. Kone svarbiausias defektas, kurį pavyksta pašalinti įtvirtinus dantų implantus ir protezus, yra kramtymo funkcijos atstatymas, jos efektyvumo grąžinimas. Praradęs vieną ar kelis dantis žmogus nebėra pajėgus taip kokybiškai kramtyti, ypač, jei tai krūminiai dantys, todėl ilgainiui gali kilti virškinimo problemų, o dantys, kuriems tenka nepalyginti daugiau krūvio, ims greičiau dilti.
  • Virškinimo problemos. Netekus dantų, išbalansuojamas visas kramtymo aparatas, todėl maistas nėra susmulkinamas taip, kaip turėtų. Iki galo nesukramtytą maistą gerokai sunkiau apdoroti virškinimo sistemai, todėl nuolatinė jo apkrova gali išprovokuoti įvairius susirgimus.
  • Kitų dantų dilimas. Dantų stoka kramtant kompensuojama duodant daugiau darbo esantiems ir normaliai funkcionuojantiems dantims. Natūralu, kad kur kas didesnis krūvis juos alina ir dilina, todėl iki tol visiškai sveiki buvę dantys taip pat gali pradėti greičiau gesti, o tai reikalaus papildomų investicijų.
  • Estetika. Netekus vieno ar kelių dantų ir nesirenkant gydymo implantais, per kurį laiką ima irti natūralus žmogaus kaulinis audinys, dėl to vystosi žandikaulio deformacijos, kurios pastebimos ir vizualiai žiūrint į žmogaus veidą. Tokią situaciją išspręsti gerokai sudėtingiau nei laiku pradėti taikyti gydymą dantų implantais. Ne mažiau svarbi estetika ir tuomet, kai kalbama apie pastebimus defektus – dantų trūkumą tose vietose, kur tai yra matoma, nesunkiai pastebima. Tokiu atveju ne tik nukenčia estetinė išvaizda, tačiau ir blėsta žmogaus pasitikėjimas savimi.
  • Emocinė būklė. Čia, pirmiausia, žinoma, apie šypseną. Jei prarasti priekinės linijos dantys, be dantų implantų vargu ar būtų galima įsivaizduoti tokio žmogaus šypseną. Ir ne todėl , kad tai trikdytų aplinkinius, tačiau dėl to, kad pats žmogus vengtų tai daryti, imtų vystytis kompleksas, vėliau apskritai nustojama šypsotis ir juoktis, galiausiai – vengiama bendrauti, o toks emocinis atsiribojimas sukelia rimtų psichologinių problemų.

Šv. Kristoforo odontologijos klinika
Šv. Kristoforo odontologijos klinika
Kęstučio g. 33-2, LT-08121, Vilnius
+370 620 84477
+370 5 2617143
Info(eta)kristoforoklinika.lt
https://kristoforoklinika.lt/
https://g.page/kristoforoklinika?we







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos