vaistai.lt

Dantų protezavimo etapai – kaip vyksta procedūra (3080/0) 

Dantų protezavimo etapai – kaip vyksta procedūraDantų protezavimas – išskirtinė galimybė atkurti prarastus dantis ir susigrąžinti komfortą tiek kramtyti, tiek valgyti, o ką jau kalbėti apie išvaizdos estetiką, pasitikėjimą savimi ir drąsią šypsena. Šios restauracinės priemonės akimirksniu užsitarnavo pacientų simpatijas, nes yra gana nesudėtingai tvirtinamos, greitai pagaminamos bei ilgaamžės, todėl rezultatu galima džiaugtis ir greitai ir ilgai. Visgi, išgirdus apie tokios procedūros būtinybę, šiek tiek nerimo kyla. Paprastai todėl, kad mažai apie ją žinome. Kaip atliekamas dantų protezavimas ir kokie yra pagrindiniai procedūros etapai?

Sąlygos, būtinos protezavimui

Kad būtų galima atlikti protezavimo procedūrą, paciento būklė turi atitikti tam tikrus kriterijus. Pirmiausia – numatytoje protezo vietoje turi būti likęs pakankamas kiekis natūralių audinių. Dantų defekto, nudilimo riba turi būti virš dantenų. Tik tokiu atveju bus galima pagaminti protezus. Taip pat – dantų kanalų gydymo rezultatas. Kanalai turi būti nepriekaištingos būklės, be jokios rizikos kilti uždegimams. Galiausiai – vieta, kurioje numatytas tvirtinti protezas, turi būti nepažeista periodonto ir panašių susirgimų. Kitaip tariant, protezuojami gali būti tik tie dantys, kuriems prognozuojamas sėkmingas funkcionavimas ateityje.

Protezų rūšys ir nuo ko priklauso jų pasirinkimas

Protezai gali būti fiksuoti arba išimami. Fiksuotais protezais paprastai šalinami defektai, kurie atsirado praradus vieną ar kelis dantis. Fiksuoti protezai vadinami tiltiniais, jie tvirtinami ant gretimų sveikų dantų, esančių šalia pažeistojo ar pažeistųjų. Nors procedūra yra gana nesudėtinga, išsiskiria didžiuliu trūkumu – tvirtinant tiltinius protezus, pažeidžiami gretimi dantys (dažniausiai, jie turi būti šlifuojami). Todėl tokiu atveju, kai reikia protezuoti tik vieną dantį, dažniau rekomenduojama rinktis dantų implantus, o ne protezus. Dantų protezai kaina šiek tiek skiriasi nuo pastarosios alternatyvos, tačiau suteikia galimybę išsaugoti nepažeistus sveikus natūralius paciento dantis.

Kita galimybė – išimami protezai. Šis variantas pacientams siūlomas tada, kai atkurti reikia ne vieną ir ne kelis, o daugiau, ar net visą eilę dantų. Tokiais atvejais dažniausiai nebūna kito pasirinkimo, nes naudoti tiltinius protezus tiesiog neįmanoma. Išimami protezai yra kelių skirtingų rūšių, skiriasi tvirtinimo galimybėmis ir kaina. Tiesa, lyginant su tiltiniais protezais, jie pasižymi žemesniu komforto lygiu ir reikalauja kur kas intensyvesnės priežiūros. Visgi, esant tam tikrai paciento būklei arba kai protezuojamų dantų procedūros baigties sėkmė nėra visiškai aiški, išimami protezai yra vienintelė alternatyva. Apie visas procedūros subtilybes konkrečiu atveju konsultuoja gydantis gydytojas.

Šv. Kristoforo odontologijos klinika
Šv. Kristoforo odontologijos klinika
Kęstučio g. 33-2, LT-08121, Vilnius
+370 620 84477
+370 5 2617143
Info(eta)kristoforoklinika.lt
https://kristoforoklinika.lt/
Paslaugų kainos







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos