vaistai.lt

Darbo ieškantiems pasvaliečiams – žinios apie sveikatos draudimą (550/0) 

Darbo ieškantiems pasvaliečiams – žinios apie sveikatos draudimąPanevėžio teritorinės ligonių kasos (Panevėžio TLK) specialistai, pakviesti į Užimtumo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Panevėžio klientų aptarnavimo departamento Pasvalio skyrių, supažindino darbo ieškančius pasvaliečius su esminiais privalomojo sveikatos draudimo (PSD) dalykais ir sveikatos priežiūros paslaugų teikimo tvarka.

Pasiklausyti Panevėžio TLK atstovų susirinko ir vyresnio amžiaus, ir jauni Pasvalio rajono gyventojai, šiuo metu neturintys darbo. Susirinkusiesiems akcentuota, kad bedarbio statusas yra laikinas, o žinoti plačiau apie sveikatos draudimo galimybes verta kiekvienam. Juolab svarbu suprasti, kad Užimtumo tarnyba yra tik darbą padedanti susirasti institucija, o ne prieglobstis siekiant išvengti PSD įmokų mokėjimo.    
 
Susitikimo dalyviams trumpai paaiškinta, kaip veikia PSD sistema, kokie yra jos principai ir kuo jie naudingi, kaip svarbu atsakingai visiems dalyvauti savo šalies sveikatos draudimo sistemoje, kad susirgus būtų galima gauti Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto lėšomis apmokamas sveikatos priežiūros paslaugas ir nebūtų padaroma žala šiam biudžetui.
 
Panevėžio TLK Gyventojų aptarnavimo skyriaus vyriausioji specialistė Laura Nakrošienė priminė, kada Lietuvos gyventojai laikomi apdraustaisiais PSD, kurios asmenų grupės draudžiamos valstybės lėšomis, o kurioms PSD reikia mokėti savarankiškai.  Kalbėta apie PSD įmokų dydį, šio draudimo nepertraukiamumo svarbą, terminą, per kurį draudžiamųjų PSD informacinę sistemą pasiekia duomenys apie bedarbio statusą gavusius asmenis, įsiregistravusius Užimtumo tarnyboje.
 
L.Nakrošienė pateikė informacijos apie sveikatos draudimo galiojimą nutraukus darbo sutartį ar netekus bedarbio statuso, PSD sąlygas papildomą mėnesį – kitą mėnesį po to, kai už asmenį baigtos mokėti PSD įmokos, tėvų, auginančių nepilnamečius vaikus, studentų, asmenų, grįžusių iš užsienio, taip pat Lietuvos Respublikos piliečių, gyvenančių ir dirbančių kitose  ES šalyse, sveikatos draudimo sąlygas, Europos sveikatos draudimo kortelės įsigijimo ir panaudojimo tvarką.
 
Susirinkusiesiems į susitikimą su ligonių kasos atstovais kalbėta ir apie PSDF biudžeto lėšomis apmokamų asmens sveikatos priežiūros paslaugų teikimo tvarką – tyrimų, siuntimų, medicininės reabilitacijos skyrimo galimybes, mokėjimus gydymo įstaigose, per kiek laiko būtina su siuntimu užsiregistruoti pas gydytoją, kaip galima sužinoti savo apsilankymo pas gydytojus duomenis, kiek PSDF biudžeto lėšų kainavo šis apsilankymas ir kt.
 
Užimtumo tarnybos klientams pasiūlyta ligonių kasų lankstinukų, paprašyta įvertinti susitikimo turinį užpildant anketą.
 
Panevėžio teritorinė ligonių kasa

Informacija iš:

Valstybinė ligonių kasa

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. 

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos