vaistai.lt

Darome tvarką savo gyvenime. 11 naudingų patarimų (740/0) 

Darome tvarką savo gyvenime. 11 naudingų patarimųPagaliau šventinis maratonas baigtas. Šiandien atkeliavę Trys karaliai nubrėš paskutinį štrichą: nupuošime eglutes, tvarkingai padėsime į spintą kalėdines dekoracijas... Tad tvarka namuose netrukus bus padaryta, o savo viduje?.

Kiekvienų metų pradžioje norisi atversti naują lapą ir pradėti kitokį, gražesnį, gyvenimą. Nuo ko pradėti? Štai 11 patarimų, padėsiančių jums šviesiau ir džiaugsmingiau pažvelgti į ateitį.

1. Mintyse pasiruoškite geroms permainoms. Kuo labiausiai žavitės? Kokią ateitį planuojate? Kokiu žmogumi norėtumėte tapti? Įsivaizduokite tai, kas jums teikia malonumo. Susirašykite visa tai ir visus šiuos metus mintimis vis sugrįžkite į savo trokštamus vaizdus. Mintys – galinga energija. Kokia kryptimi jas nuolat nukreipsite šiais metais, tokia pamažu ir taps jūsų realybė. Tik nuo jūsų minčių ir nusiteikimo priklauso, kaip pasitiksite kitus naujus metus.

2. Atsikratykite nereikalingų daiktų. Turbūt namų ir darbo stalo stalčiai užkimšti visokiais primargintais lapeliais, receptais, kurių niekada neišbandėte ir neišbandysite, pasenusiais užrašais ir dar daugybę nereikalingų dalykėlių. Neverta kaupti šiukšlių vien todėl, kad galbūt kada jų prireiks. Jei pernai nė sykio nepasigedote jų, galite būti tikra, jog neprireiks ir šiemet, o juolab kitąmet.

3. Atsisakykite alkoholio ar cigarečių. Juk dažnai sau tai prižadate, bet netesite. Šis sausis galėtų būti kitoks. O pinigus, kurių nebeišleisite tiems dalykėliams, galėtumėte pradėti taupyti, pavyzdžiui, kelionei.

4. Atsikratykite to, kas negatyvu: tai gali būti žmonės, darbas ar požiūris į gyvenimą. Jei turite draugų, su kuriais jaučiatės prislėgti, kurie jus nuolat vargina ar liūdina, neverta su jais draugauti iš pareigos. Taip pat venkite emocijų, kurios suryja ypač daug energijos. Tai būtų kaltė, pavydas, nesugebėjimas atleisti ir pan. Išdrįskite sau pasakyti: „Aš niekam nieko neskolingas, kaip ir man niekas nieko neskolingas.“ Turime galvoje, emocine prasme.

5. Kiekvieną rytą, gerdami ryto kavą arba dar geriau – vandenį su citrina, suplanuokite savo dieną ir viską pasižymėkite darbo kalendoriuje, nes kryptingumas padeda sutaupyti daug laiko ir energijos.

6. Padarykite spintoje generalinę tvarką ir atsikratykite ilgai neliestų drabužių ir batų. Išdalykite ar be sąžinės graužaties išmeskite juos.

7. Sutvarkykite ir surūšiuokite kompiuteryje nuotraukas ir visą informaciją. Pagaliau nebereikės karštligiškai ieškoti kažkur nukišto gimtadienio filmuko.

8. Pasitikrinkite sveikatą, ypač jei tai atidėliojate jau penkerius metus...

9. Padarykite reviziją šaldytuve ir vaistų spintelėje. Kad paskui nesijaudintumėte, jei jūsų paauglė prarijo jau kelerius metus pasenusią tabletę nuo skausmo.

10. Pakeiskite mitybos įpročius: daugiau dėmesio skirkite šviežiam, neapdorotam maistui (vaisiams ir daržovėms). Netrukus pajusite, kad turite daug daugiau energijos.

11. Pats metas stiprinti organizmą. Geriausia tai daryti, ne kai jau susergi, o kai dar esi sveikas kaip ridikas. Puiki pradžia – nusipirkti vertingų maisto papildų. Nekalbame apie sintetinius. Galite pradėti nuo bičių duonelės ar žiedadulkių.

Informacija iš:

Ji24.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos