vaistai.lt

Dažniausios plaukų slinkimo priežastys: apie kai kurias net nepagalvojote (3016/0) 

Dažniausios plaukų slinkimo priežastys: apie kai kurias net nepagalvojotePlaukų slinkimas yra natūralus organizmo reiškinys. Visai normalu, jei per dieną išslenka apie 100 plaukų. Tačiau jei pastebėjote kur kas gausesnius jų kuokštus, reikėtų išsiaiškinti, kodėl taip vyksta. Galbūt organizmas funkcionuoja ne taip, kaip turėtų.

Plaukų slinkimo priežastys gali būti labai įvairios. Dažnai plaukai slenka dėl metų laikų kaitos, nevisavertės mitybos.

Kartais plaukai slinkti gali dėl vartojamų vaistų. Išsiaiškinus priežastį, kur kas lengviau imtis priemonių.

Nevisavertė mityba. Kad plaukai būtų sveiki, blizgantys ir stiprūs, organizmui turi netrūkti būtinų maistinių medžiagų, vitaminų (A, B, C ir kt.). Jei organizmas jų gaus pakankamai, plaukai neskilinės, nesausės, mažiau slinks. Būtina nepamiršti ir pakankamo kiekio vandens. Tačiau net jei mityba yra visavertė, būtina atkreipti dėmesį, ar įsisavinti vitaminus nekliudo netinkamas gyvenimo būdas: alkoholio ir tabako vartojimas.

Dietos. Kai norima numesti svorio, dažnai nesusimąstoma apie pasekmes. Drastiškos dietos turi įtakos visam organizmui. Plaukai – ne išimtis. Reikėtų atminti, kad labai pavojingos tos dietos, kurių laikantis organizme gali trūkti būtinų plaukams medžiagų: aminorūgščių, cinko, geležies, baltymų.

Stresas. Įtampa, nuolatinis stresas sutrikdo normalų žmogaus organizmo funkcionavimą. Gali sutrikti hormonų, reikalingų plaukų augimui, gamyba. Mokslininkai patvirtino, kad stresas tiesiogiai susijęs su plaukų slinkimu ir silpnumu. Ypač stipriai veikia per didelis protinis nuovargis ar miego trūkumas. Beje, stresas daro įtakos plaukų augimo ciklui. Jei manote, kad stresas lemia plaukų slinkimą, galima taikyti atsipalaidavimo metodus. Pavyzdžiui, mezoterapija. Tačiau ją turi atlikti specialistas.

Metų laikų kaita. Šis plaukų slinkimas pasitaiko bene dažniausiai ir vadinamas sezoniniu – Pavasarį ir rudenį plaukų netenkame daugiau. Tai normalus procesas, kai plaukai slenka atėjus šaltesniam orui. Dėl šios plaukų slinkimo priežasties labai jaudintis nereikėtų. Šaltu metų laiku patartina nešioti kepurę.

Vaistai. Gausus plaukų slinkimas gali būti ligos požymis. Plaukai gali slinkti dėl alergijos, sutrikusios skydliaukės veiklos, anemijos, auglių ir kitų ligų. Pastebėję, kad plaukai nesustabdomai slenka, kreipkitės į gydytoją, kuris paskirs tyrimus.

Odos ligos. Plaukų slinkimą gali sukelti ir odos ligos, tokios kaip dermatitas. Aišku, tokiu atvejus būtina pasitarti su gydytoju, kuris paskirs vaistų.

O gal kalti hormonai? Besilaukiančios moterys dažniausios atrodo švytinčios: pagražėjusi oda, žvilgantys, stipresni plaukai. Tai lemia pakitę hormonai. Tačiau pagimdžius estrogeno kiekis tampa normalus ir plaukai gali pradėti slinkti. Jei jus tai labai kamuoja, pasikonsultuokite su savo gydytoja, gal jums užteks sureguliuoti mitybą, poilsio režimą.

Tačiau labiau slinkti plaukai gali ir moterims po 40-ties. Tada prasideda hormonų kaita, organizme padidėja vyriškų hormonų kiekis.

Per daug kosmetikos priemonių. Ar pradėdamos naudoti plaukų priežiūros priemones (šampūnus, kaukes, kondicionierius, lakus, purškiklius, aliejus ir pan.), stebite, kaip reaguoja oda ir plaukai? Plaukų lakas, putos, želė kenkia plaukams, jei naudojame kasdien. Patikėkite, tai gali būti plaukų slinkimo priežastis. Pirkdamos tokias priemones skaitykite etiketes, stenkitės naudoti kuo natūralesnę kosmetiką.

Padės liaudiškos priemonės

Ricinų aliejus. Pašildykite truputėlį šio aliejaus vandens vonelėje ir gerai įtrinkite galvos odą. Apvyniokite galvą šiltu rankšluosčiu ir palaikykite keletą valandų ar pernakt. Po procedūros kruopščiai išplaukite plaukus su šampūnu. Tokia kauke plaukus lepinkite kartą ar du per savaitę, ir jau po mėnesio turėtumėte pamatyti rezultatą: plaukai mažiau slinks, taps tankesni, ims greičiau augti.

Masažas. Jį galite atlikti ir šepečių – šukuokime savo plaukus, daug kartų braukite per šaknis, kad suaktyvintumėte kraujotaką. Masažuoti galvą galite ir rankomis. 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos