vaistai.lt

Dėl biomedicininių tyrimų ekspertų darbo apmokėjimo spręs SAM (433/0) 

Dėl biomedicininių tyrimų ekspertų darbo apmokėjimo spręs SAMVyriausybė šiandien posėdyje pavedė Sveikatos apsaugos ministerijai (SAM) nustatyti Lietuvos bioetikos komiteto (LBEK) Biomedicininių tyrimų ekspertų grupės narių darbo apmokėjimo tvarką. Tai reiškia, kad ir toliau galios bendri principai, taikomi tokių komisijų darbo apmokėjimui, tačiau konkrečius dydžius, atsižvelgusi į specifiškumą, nustatys SAM. 

Ši naujovė įsigalios nuo 2021 metų gegužės 21-osios dienos kartu su Biomedicininių tyrimų etikos įstatymu.

SAM primena, kad LBEK Biomedicininių tyrimų ekspertų grupės sprendimu išduodami leidimai (pritarimai) biomedicininiams tyrimams atlikti. Šią ekspertų grupę sudaro 9 nariai, iš jų 5 yra biomedicinos mokslų specialistai, 3 – mokslo laipsnį turintys socialinių ar humanitarinių mokslų srities specialistai ir vienas pacientų organizacijos atstovas.

Biomedicinos mokslų srities specialistus į šią grupę siūlo asmens sveikatos priežiūros specialistų asociacijos, socialinių ar humanitarinių mokslų srities specialistus siūlo universitetai, kuriuose yra dėstomi bioetikos arba sveikatos teisės dalykai, o pacientų organizacijos atstovą siūlo pacientų organizacijos.

Lietuvos bioetikos komiteto biomedicininių tyrimų ekspertų grupės sudėtį tvirtina sveikatos apsaugos ministras, vadovaudamasis nešališkumo ir skaidrumo principais, atsižvelgdamas į kandidatų profesinę kvalifikaciją ir kompetenciją bei patirtį biomedicininių tyrimų etikos srityje.

Lietuvos bioetikos komiteto biomedicininių tyrimų ekspertų grupės kadencija – 4 metai.

SAM Spaudos tarnyba

 

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. 

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos