vaistai.lt

Dermatologas Vilniuje (2739/0) 

Dermatologas VilniujeDermatologas yra gydytojas, su kuriuo turėtumėte konsultuotis, jei turite kokių nors svarbių problemų su oda. Dermatologija - tai mokslas, susijęs su odos, plaukų ir nagų ligų diagnostika ir gydymu.

Oda yra didžiausias ir matomas organas. Jis atspindi kūno sveikatą ir veikia kaip barjeras nuo sužalojimų ir bakterijų. Deja, vienu ar kitu metu beveik kiekvienas turi tam tikrų odos ligų - kūdikiai, vaikai, paaugliai, suaugusieji ir pagyvenę žmonės. Vienas iš šešių vizitų pas šeimos gydytoją (15%) yra dėl vienokių ar kitokių odos problemų.

Kokios yra labiausiai paplitę odos ligos?

  • Odos vėžys;
  • Karpos;
  • Grybelinės infekcijos;
  • Dermatitas;
  • Psoriazė (kitaip dar vadinama žvyneline);
  • Spuogai, kurie vienokiu ar kitokiu laipsniu  paveikia kiekvieną paauglį;
  • Rankų dermatitas, atsirandantis dėl išorinio kontakto su plovikliais ir buitinėmis cheminėmis medžiagomis, paveikia daugumą jaunų šeimų;
  • Vienam iš šešių vaikų pasireiškia atopinė egzema;
  • Vienas iš penkių žmonių kenčia nuo šalto opos (herpes simplex).

Ką dermatologai daro?

Baigę medicinos mokslus dermatologai paprastai dirba keliose vietose – apžiūri pacientus, kurie guli ligoninėje ir (arba) užsiima privačia praktika – konsultuoja žmones, bendradarbiauja su kitais gydytojais, atlieka įvairius klinikinius tyrimus, dėsto studentams.

Dermatologai turi turėti patirties ir kituose moksluose, tokiuose kaip mikrobiologija, patologija, biochemija, fizika, fiziologija ir endokrinologija. Jie turi turėti kitų medicinos sričių žinių, kad galėtų tiksliai nustatyti paciento diagnozę, nes odos ligos dažnai siejamos su vidaus organų būkle.

Dermatologai atlieka odos operacijas daugeliu atvejų:

  • Siekiant kontroliuoti ligą, užkirsti kelią jos plitimui ankstyvoje stadijoje, pvz., pašalinti odos vėžį.
  • Pagerinti odos išvaizdą, pašalinant senėjimo, saulės spindulių ar ligų sukeltus odos pakitimus ar pažeidimus.
  • Nustatyti aiškią diagnozę (paimama biopsija).

Dermatologija nuolat prisitaiko prie besikeičiančių mūsų visuomenės sveikatos problemų. Nauji vaistai gali sukelti neįprastų šalutinių poveikių; pesticidai, pramoniniai junginiai ir kosmetika nuolat kelia naujų dermatologinių problemų. Dėl to, jog žmonės dažnai leidžia laisvalaikį lauke, dirba įvairius lauko darbus padidėja saulės bei kitų pavojingų veiksnių poveikis, todėl pasireiškia įvairios odos ligos.

Taigi dermatologas Vilniuje padės išspręsti jūsų odos problemas. Dermatologas Vilniuje – profesionalumas ir pagalba kiekvienam pacientui.

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos